18.9.22

Το ανάρμοστο “αγκαζέ” του Ερντογάν με τον “Ξανθό Ηγέτη” (βίντεο): Αφιερωμένο στον Τζο Μπάιντεν, στον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ και στους ελληνόφωνους οπαδούς του Πούτιν



 Οι κάμερες των τηλεοπτικών δικτύων που κάλυψαν την 22η Σύνοδο Κορυφής των Αρχηγών Κρατών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, -πραγματοποιήθηκε στο Ουζμπεκιστάν-, “έκαψαν” τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τύποις παραμένει μέλος του ΝΑΤΟ και σύμμαχος των Αμερικανών και των υπολοίπων δυτικών.

Ο αυταρχικός Ερντογάν, ο οποίος βεβαίως, απολαμβάνει τις σχέσεις του με τους υπόλοιπους δικτάτορες της Ασίας, αγνοώντας εντελώς του Αμερικανούς και τους υπόλοιπους δυτικούς συμμάχους του, οι οποίοι ενω τους βρίζει τον υμνούν! Ο προκλητικός Ερντογάν έχει ταχθεί πλέον αναφανδόν εναντίον της Δύσης και υπέρ του αυταρχικού ηγέτη της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι μυστικές υπηρεσίες, που παρακολουθούν την κατάσταση έχουν καταλήξει σε πολύ άσχημα συμπεράσματα για τον Ερντογάν. Οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι καλούνται να λάβουν αποφάσεις άμεσα.

Οι κάμερες κατέγραψαν, λοιπόν, τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Βλαντίμιρ Πούτιν να περπατούν αγκαζέ και χαμογελαστοί στο λόμπι της συνόδου, σαν δυο καλοί φίλοι και να μιλάνε χαλαρά. Το βίντεο δημοσιοποίησε ο φιλικός προς τον Ερντογάν δημοσιογράφος, Ragip Soylu. [Μήπως ειναι συγγενής του δικτατορικού και αντιαμερικανού υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού;]

Την ίδια στιγμή οι Ρώσοι, ασφαλώς, σκοτώνουν αμάχους στην Ουκρανία, η οποία όμως αντιστέκεται. Αλλά αυτό δεν ενοχλεί τον Ερντογάν ο οποίος και αυτός με τη σειρά του σκοτώνει Κούρδους.

Στο περιθώριο της συνόδου, οι αυταρχικοί πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας είχαν την ευκαιρία να τα πουν από κοντά και να εξετάσουν τρόπους με τους οποίους θα “σπάσουν” το δυτικό εμπάργκο και τις κυρώσεις.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας έχει πιάσει αγκαζέ τον Πούτιν και περπατά μαζί του. Πρόκειται για μία φρικτή σκηνή, και ενώ συνεχίζεται ο φονικός πόλεμος στην Ουκρανία. Τι λένε άραγε οι Αμερικανοί; Τι λέει ο φιλότουρκος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ;

Σημειώνουμε ότι ο Ρώσος πρόεδρος επαίνεσε δημοσίως τον Ταγίπ Ερντογάν αποκαλύπτοντας ότι «συμβάλλει σοβαρά στη διευθέτηση μιας σειράς σοβαρών θεμάτων – όπως το ενεργειακό και τα σιτηρά – που έχουν προκύψει από τον πόλεμο στην Ουκρανία».

Με την ευκαιρία: Ο Ερντογάν κατήγγειλε «τη (δήθεν) διαρκώς επιθετική στάση της Αρμενίας» στον πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν, η οποία -όπως ισχυρίστηκε χωρίς ντροπή ο Τούρκος πρόεδρος, «δεν σέβεται τους όρους της συμφωνίας» ειρήνης που είχε συναφθεί τότε υπό την αιγίδα της Ρωσίας.