11.9.22

Ακραία προβοκάτσια: Τουρκικά ΜΜΕ μιλάνε για επεισόδιο με σκάφος του Λιμενικού ανοικτά της Τενέδου Είδηση με έντονη οσμή προβοκάτσιας μεταδίδουν την τελευταία ώρα τουρκικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ και μάλιστα ως πρώτο θέμα.

στις ιστοσελίδες τους.

Κάνουν λόγο για επεισόδιο ανοικτά της Τενέδου αναφέροντας ότι σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού άνοιξε πυρ κατά τουρκικού σκάφους.

Προσθέτουν μάλιστα ότι στο σημείο έσπευσαν σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής που «αντιμετωπισαν» το ελληνικό.

Mάλιστα αναδημοσιεύουν και ένα εξαιρετικά ελεγχόμενης αξιοπιστίας βίντεο όπου εμφανίζει το εν λόγω σκάφος να έχει χτυπηθεί από σφαίρα ενώ ακούγονται και πυροβολισμοί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η Hellas Journal το περιστατικό, που σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, έχει ως εξής:

 Το πλοίο (Ρο – Ρο) με σημαία Κομόρες (και άγνωστης μέχρι στιγμής ιδιοκτησίας) έπλεε σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Δεν είχε ανοιχτά ραντάρ, ούτε στίγμα και έπλεε με χαμηλή  ταχύτητα. Το σκάφος του ελληνικού Λιμενικού ως όφειλε προχώρησε σε έλεγχο καθώς ένας τέτοιος πλους θεωρείται ύποπτος γθα μεταφορά παρανόμου φορτίου.

Οταν το υπό έλεγχο σκάφος δεν συμμορφώθηκε με τις εντολές υπήρξαν προειδοποιητικά πυρά, συνεπεία των οποίων το σκάφος κατέφυγε στα τουρκικά χωρικά ύδατα με το επεισόδιο να λήγει εκεί.

https://hellasjournal.com