23.9.22

Ο πόλεμος κατά της Ρωσίας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και ο πραγματικός πόλεμος στο Αιγαίο χωρίς συμμάχους!

Ο πρωθυπουργός δήλωσε σε συνέντευξη του στο Bloomberg ότι “δεν χρειαζόμαστε άλλη πηγή γεωπολιτικής αστάθειας στην Ανατολική Μεσόγειο όταν διεξάγουμε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και προσπαθούμε να υποστηρίξουμε την Ουκρανία”.

Από πότε ένας πρωθυπουργός κηρύσσει πόλεμο από ...μόνος του;  Juan

Η επιλογή της υπερβολής της ελληνικής παρουσίας στο μέτωπο κατά της Ρωσίας θα δούμε πόσο καλό θα κάνει στη χώρα και από το αποτέλεσμα σίγουρα θα κριθεί ο κ.Μητσοτάκης…
Αυτό που δεν πρέπει όμως να ξεχνά και να το λέει σε κάθε του δημόσια εμφάνιση είναι ότι η Ελλάδα έχει «πόλεμο» με την Τουρκία.
Τα στατιστικά στοιχεία των παραβιάσεων- υπερπτήσεων στο Αιγαίο είναι σίγουρα πολύ χειρότερα από αυτά του μετώπου Ρωσίας-Ουκρανίας.
Επιπλέον αν ευσταθούν όσα λέει ο Ερντογάν , τότε δεν έχουμε να περιμένουμε και πολλά από τους «συμμάχους και φίλους» με τους οποίους έχουμε υπογράψει συμφωνίες, αλλά το θέμα είναι τι γίνεται στην πράξη.


Ο τουρκικός Τύπος γράφει:
«Οι διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 «συνεχίζονται θετικά», δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι ενδέχεται αργότερα να συζητήσει αυτό το θέμα τηλεφωνικά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.
Οι δηλώσεις έρχονται μόλις δύο ημέρες αφότου ο Ερντογάν είπε ότι έλαβε «θετικά» σχόλια από δύο Αμερικανούς γερουσιαστές με τους οποίους συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη σχετικά με την πιθανή υποστήριξή τους για την πώληση F-16 στην Τουρκία…
Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τους Αμερικανούς γερουσιαστές Lindsey Graham και Chris Coons στη Νέα Υόρκη».

Από τη Νέα Υόρκη μας έρχεται και η φωτογραφία της Μπριζίτ Μακρόν με την Εμινέ Ερντογάν , με φόντο τον Κεμάλ! Η Γαλλία με την οποία έχουμε υπογράψει αμυντική συμφωνία δεν δείχνει να ενοχλείται από την απαράδεκτη συμπεριφορά του καθεστώτος Ερντογάν.

Στις 6 Οκτωβρίου  συγκαλείται στην Πράγα η πρώτη σύνοδος της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, πρωτοβουλία του Μακρόν που προσκάλεσε και  την Τουρκία. Μην το ξεχνάμε…

https://www.militaire.gr