25.9.22

Η Τουρκία ετοιμάζεται για πόλεμο με τον Ελληνισμό: Χιλιάδες αλλοδαποί κινούνται για πολιορκία του Έβρου – Ηχούν σειρήνες επιδρομής στην Μερσίνα (βίντεο)



 Βίντεο σοκ έδωσαν στην δημοσιότητα τουρκικοί και αραβικοί λογαριασμοί στα ΜΚΔ το οποίο δείχνει ατελείωτες ουρές αλλοδαπών από Αφρική, Μέση Ανατολή, κυρίως Συρία να πλησιάζουν Ανδριανούπολη ώστε να ξεχυθούν προς τα ελληνικά σύνορα στον Έβρο.

Οι Τούρκοι κάνουν λόγο για 100.000 αλλοδαπούς οι οποίοι καθοδηγούνται από το τουρκικό κράτος. Αναμφίβολα μέσα στο καραβάνι θα υπάρχουν και πολλοί πράκτορες της ΜΙΤ και άντρες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής που θα κατευθύνουν και θα δίνουν εντολές εφόδου στον Έβρο.

H φιλοκυβερνητική εφημερίδα Milliyet σε άρθρο με τίτλο «Το ‘Καραβάνι του Φωτός’ στον δρόμο για την Ευρώπη» ανέφερε ότι πρόσφυγες από Σουδάν, Συρία, Λίβανο, Αφγανιστάν και Παλαιστίνη συγκεντρώνονται στους δρόμους της Αδριανούπολης και ετοιμάζονται να περάσουν στην Ελλάδα είτε από τον Έβρο είτε από το Αιγαίο.

Μάλιστα λένε ότι η κινητοποίηση γίνεται μέσω ομάδων στο Facebook και το Telegram και προσθέτουν ότι ακόμη κι αν δεν καταφέρουν να περάσουν στην Ελλάδα με την πρώτη προσπάθεια, θα το επιχειρήσουν ξανά και ξανά.

Δείτε το βίντεο

Τί αναφέρουν αραβικά ΜΜΕ

Χιλιάδες Σύροι σχεδιάζουν να συμμετάσχουν σε μια τεράστια αυτοκινητοπομπή με την ελπίδα να  μεταναστεύσουν από την Τουρκία προς την Ευρώπη. Το «καραβάνι του φωτός» είναι μια εκστρατεία που ξεκίνησε διαδικτυακά καλώντας χιλιάδες Σύρους στην Τουρκία να πραγματοποιήσουν μαζική μετανάστευση στην ΕΕ διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης και τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν στην Τουρκία.

Σύροι μετανάστες κάλεσαν επίσης οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη για να διευκολύνουν τη μετανάστευση από την Τουρκία στην Ευρώπη. Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα στο Facebook, η ιδέα ήρθε στο πλαίσιο της επιδείνωσης των οικονομικών και συνθηκών διαβίωσης των Σύριων προσφύγων στην Τουρκία και του συνεχιζόμενου ρατσισμού εναντίον τους, εκτός από τις εκστρατείες απέλασης και τις αποφάσεις που περιορίζουν την παρουσία τους στη χώρα.

Η σελίδα εντοπίστηκε στο Telegram με περισσότερα από 14 χιλιάδες άτομα στο πλαίσιο της καμπάνιας «καραβάνι του φωτός», όπου οι άνθρωποι σχεδιάζουν τη μεγαλύτερη μετανάστευση από την Τουρκία στην Ευρώπη, καλώντας τους μετανάστες να φέρουν τις σκηνές και τα εφόδια ζωής για το οδικό ταξίδι καθώς σκοπεύουν να διασχίσουν την πεζοπορία στο δρόμο.

Ωστόσο, η σελίδα της εκστρατείας «καραβάνι του φωτός» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν ανέφερε την ημερομηνία ή την ώρα που αναμένεται να ξεκινήσει το οδικό ταξίδι της συνοδείας από την Τουρκία στην Ευρώπη, αλλά είναι πιθανό να συμβεί πολύ σύντομα.

Ήχησαν σειρήνες πολιτικής Άμυνας στην Μερσίνα

Παράλληλα, σε μια φαινομενικά άσχετη κίνηση με τα τεκταινόμενα του Έβρου, η Τουρκία ενεργοποίησε τις σειρήνες πολιτικής Άμυνας στην Μερσίνα.

Η Μερσίνα βρίσκεται απέναντι από την Κύπρο στα τουρκικά παράλια. Η περιοχή θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο το επόμενο χρονικό διάστημα καθώς η Άγκυρα ετοιμάζεται να προσαρτήσει τα Κατεχόμενα και να προχωρήσει σε χερσαία επιχείρηση στην Πράσινη Γραμμή προκειμένου να υφαρπάξει μεγαλύτερο ποσοστό εδάφους με ορατό το ενδεχόμενο εμπλοκής με την Εθνική Φρουρά.

Η άρση του αμερικανικού εμπάργκο όπλων προς την Κύπρο επικαιροποίησε τα τουρκικά σχέδια.

“Στη Μερσίνα, στο πλαίσιο του Συστήματος Προειδοποίησης και Συναγερμού (IKAS) της Προεδρίας Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD), η δυνατή σειρήνα και η προειδοποίηση αεροπορικής επίθεσης, που ήχησαν για δοκιμαστικούς σκοπούς, προκάλεσαν ανησυχία.

Οι σειρήνες ήχησαν ξαφνικά γύρω στις 13.30 και η ανακοίνωση για το ενδεχόμενο αεροπορικής επίθεσης σε όλη την πόλη προκάλεσε νευρικότητα στον κόσμο.

«Κίτρινη προειδοποίηση για το ενδεχόμενο αεροπορικής επίθεσης για την πόλη μας και τις συνοικίες της. Ετοιμαστείτε να πάτε σε ένα καταφύγιο».

Ανακοίνωση του Κυβερνήτη Μερσίνας

«Στο πλαίσιο του Έργου ΙΚΑΣ που υλοποιείται από το AFAD, η προειδοποίηση και οι δυνατοί ήχοι σειρήνας που ακούστηκαν σε όλη την επαρχία μας στις 13.30 σήμερα γίνονται για δοκιμαστικούς σκοπούς. Παρακαλούνται οι πολίτες μας να μην ανησυχούν για αυτές τις δοκιμές. Ανακοινώνεται στο κοινό με σεβασμό».

Στη δήλωση που έγινε στον λογαριασμό του AFAD στο Twitter, ανέφερε:

«Η ενέργεια έγινε σύμφωνα με το άρθρο 24 του Νόμου μας για την Πολιτική Άμυνα, το Έργο Ίδρυσης Συστήματος Προειδοποίησης και Συναγερμού Λήψης και Διάδοσης Ειδήσεων σε επίπεδο Εθνικό προκειμένου να παρθούν μέτρα κατά των φυσικών και ανθρωπογενών κινδύνων, όπως αεροπορική επίθεση, ραδιενεργές επιπτώσεις, μετεωρολογικές καταστροφές»

Η Μερσίνα έγινε η ένατη επαρχία μας στο πλαίσιο του Συστήματος Λήψης και Διάδοσης Πληροφοριών, της οποίας η εγκατάσταση του συστήματος σειρήνας ολοκληρώθηκε.

Ο λαός μας έχει ενημερωθεί μέσω του κυβερνήτη, του Τύπου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι η προειδοποίηση και η δυνατή σειρήνα που ακούγεται στη Μερσίνα στις 13:30 σήμερα είναι για δοκιμαστικούς σκοπούς».