22.9.22

Εξεταστική για υποκλοπές / Αποχώρησε όλη η αντιπολίτευση - Καταγγέλλουν σκάνδαλο συγκάλυψης Οργή μετά την απόφαση της ΝΔ να κλείσει άρον άρον τις διαδικασίες - Σύσσωμη η αντιπολίτευση αποχώρησε από τη σημερινή συνεδρίαση

Αποχώρησε σύσσωμη η αντιπολίτευση από την σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των υποκλοπών, καταγγέλλοντας τις πρακτικές συσκότισης της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ τονίζει ότι η ΝΔ απορρίπτει διαρκώς τα αιτήματα για κλήση κομβικών μαρτύρων στην Επιτροπή, καθώς θέλει μία fast track διαδικασία.


Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του ιδιοκτήτη και διαχειριστή της Krikel Σταμάτη Τριμπάλη, επρόκειτο να διεξαχθεί η ψηφοφορία για τη διεύρυνση του καταλόγου μαρτύρων.

Ωστόσο, μετά την κατάθεση του Σταμάτη Τριμπάλη, ο εισηγητής της ΝΔ εξέφρασε αρνητική άποψη για την κλήση περαιτέρω μαρτύρων, με αποτέλεσμα να τιναχθεί στον αέρα η συνεδρίαση και σύσσωμη η αντιπολίτευση να αποχωρήσει.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ κατέθεσαν αίτημα να κληθεί και να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των υποκλοπών ο Φέλιξ Μπίτζιος της Intellexa. Η ΝΔ για άλλη μία φορά αρνήθηκε, πιστή στην τακτική της συγκάλυψης.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εξεταστικής η πλειοψηφία της ΝΔ απέρριψε την κατάθεση της εκπροσώπου της Intellexa μέσω τηλεδιάσκεψης και αποφάσισε να της σταλούν γραπτές ερωτήσεις - «σκονάκια».  Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στην εξεταστική, καθώς ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να συμμετέχουν στην «παρωδία» της αποστολής γραπτών ερωτήσεων.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας Στο Κόκκινο μετά την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από τη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής, μεταξύ άλλων έκανε λόγο για διαπλοκή κράτους και παρακράτους, δηλαδή της ΕΥΠ με επιχειρηματίες, και σημείωσε ότι σκοπός της ΝΔ δεν είναι πείσει τους περισσότερους αλλά να πείσει ένα πυρήνα των ψηφοφόρων του ότι δήθεν είναι κατασκευασμένο το σκάνδαλο των υποκλοπών.

________
Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη