28.9.22

Έρχεται δημόσια και κατηγορηματική στήριξη της Ελλάδας έναντι των απειλών της Τουρκίας από τους ηγέτες των 9 χωρών της Μεσογείου


 Δημοσίως, συλλογικά και κατηγορηματικά οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των εννιά χωρών της νότιας Ευρώπης θα εκφράσουν την στήριξή τους στην Ελλάδα απέναντι στις απειλές της Τουρκίας, ανέφεραν σήμερα από το Παρίσι διπλωματικές πηγές της προεδρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Οι εννέα ηγέτες της “Med 9” θα συναντηθούν μεθαύριο Παρασκευή, στο Αλικάντε της Ισπανίας.

Όπως ανέφεραν οι γαλλικές πηγές, το θέμα των τουρκικών απειλών κατά της Ελλάδας θα συζητηθεί στο δείπνο εργασίας που θα έχουν, μετά το πέρας των εργασιών της Ευρωμεσογειακής συνόδου κορυφής, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου, της Μάλτας, της Σλοβενίας, της Κροατίας και της Ελλάδας.

Παρόντες θα είναι επίσης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντέρ Λάιεν.

Η τελευταία Ευρωμεσογειακή σύνοδος κορυφής, με τη συμμετοχή όλων των χωρών της Μεσογείου, ευρωπαϊκών και μη, είχε γίνει το 2015 στην Ισπανία, ενώ η τελευταία σύνοδος κορυφής των κρατών μελών της ΕΕ της νότιας Ευρώπης είχε φιλοξενηθεί πέρσι στην Αθήνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ του ανταποκριτή Μ.Σπινθουράκη
Παρίσι, Γαλλία

https://hellasjournal.com