25.9.22

Ρωσικά ΜΜΕ: Τελεσίγραφο Β.Πούτιν και επίσημη κήρυξη πολέμου στην Ουκρανία στις 30 Σεπτεμβρίου – “Αποχωρήστε άμεσα από το ρωσικό έδαφος”

 


“Το σημείο χωρίς επιστροφή θα είναι η 30η Σεπτεμβρίου 2022, όταν ο Πρόεδρος Πούτιν πρόκειται να στείλει ένα μήνυμα στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση της Ρωσικής Ομοσπονδίας μετά τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων σε τέσσερις πρώην περιφέρειες της Ουκρανίας” αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.

Οι Ρώσοι επιβεβαιώνουν σήμερα αυτό που έγραψε χτες το WarNews247: O Ρώσος πρόεδρος θα παραδώσει τελεσίγραφο στην Ουκρανία.

“Επτά μήνες μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης για την αποστρατικοποίηση και αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, η σύγκρουση μεταξύ της Μόσχας, αφενός, και του Κιέβου και των «δυτικών χορηγών» του, από την άλλη, θα περάσει σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο.

Η Δούμα, η ρωσική Κάτω Βουλή, ενδέχεται να συζητήσει νομοσχέδια που ενσωματώνουν τα ρωσικά κατεχόμενα τμήματα της Ουκρανίας στη Ρωσία την Πέμπτη (29/9), μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο μια ανώνυμη πηγή.

Το πρακτορείο Interfax επικαλέστηκε μια πηγή που είπε ότι η Άνω Βουλή θα μπορούσε να εξετάσει το νομοσχέδιο την ίδια μέρα και το RIA Novosti, επικαλούμενο επίσης μια ανώνυμη πηγή, ανέφερε ότι ο Β.Πούτιν θα μιλήσει σε μια έκτακτη κοινή συνεδρίαση και των δύο σωμάτων την Παρασκευή.

Ο Πούτιν θα κηρύξει τον πόλεμο στην Ουκρανία στις 30 Σεπτεμβρίου…

Ρωσικά ΜΜΕ σημειώνουν τα εξής:

“Σήμερα, που η πορεία των γεγονότων έχει αρχίσει να επιταχύνεται ραγδαία και εμπλέκονται τόσοι πολλοί σημαντικοί παράγοντες, η πραγματοποίηση οποιονδήποτε μακροπρόθεσμων προβλέψεων φαίνεται να είναι ένα εντελώς άχαρο έργο. Ωστόσο, είναι δυνατό να προσδιοριστούν κάποιες γενικές τάσεις, τις οποίες θα προσπαθήσουμε να κάνουμε.

Ώρα για τελεσίγραφα!

Το σήμα κατατεθέν της σύγχρονης ρωσικής διπλωματίας μπορεί να αναγνωριστεί ως η απροθυμία να ληφθούν αμετάκλητες αποφάσεις, να διατηρηθεί χώρος για πολιτικούς ελιγμούς και ανασυγκρότηση, η επιθυμία να λυθεί το ζήτημα με συμβιβασμό, έτσι ώστε να είναι ευχάριστο «τόσο για τους δικούς μας όσο και για τους δικούς σας». Ωστόσο, αυτή η προσέγγιση, παρ’ όλη την ασάφειά της, λειτουργεί μόνο εάν οι αντίπαλοι είναι έτοιμοι να αναζητήσουν συμβιβασμούς. Το πρόβλημα είναι ότι οι «δυτικοί εταίροι» δεν θέλουν πλέον να διαπραγματευτούν τίποτα με το Κρεμλίνο.

Βλέποντας ότι με την υποστήριξη του μπλοκ του ΝΑΤΟ, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μπορούν όχι μόνο να αμυνθούν με επιτυχία, αλλά και να επιτεθούν επιτυχώς, η Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες βασίστηκαν στη στρατιωτική ήττα της Ρωσίας στις ουκρανικές στέπες, την επακόλουθη αναπόφευκτη εσωτερική πολιτική κρίση στην ίδια τη Ρωσία και την κατάρρευση της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε πολλές δεκάδες εχθρικά οιονεί κράτη.

«Μαύρο σημείο» για το Κρεμλίνο μπορεί να θεωρηθεί ένα μήνυμα που στάλθηκε από την Τουρκία από έναν «φίλο τον Ρετζέπ» ότι οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία είναι δυνατή μόνο με την επιστροφή της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης στο Κίεβο.

Περαιτέρω ενέργειες των κυρίαρχων «ελίτ» μας, δείχνουν ότι το μήνυμα έγινε σωστά κατανοητό. Αυτό περιλαμβάνει την έναρξη των εργασιών για το έργο Power of Siberia-2, το οποίο θα μεταφέρει τους «ευρωπαϊκούς» όγκους ρωσικού φυσικού αερίου προς την Κίνα, την μερική στρατιωτική κινητοποίηση, την οποία το Κρεμλίνο αρνήθηκε πεισματικά νωρίτερα, και την ταχεία έναρξη δημοψηφισμάτων επανένωσης με τη Ρωσική Ομοσπονδία τεσσάρων περιοχών τα οποία είχαν αναβληθεί προηγουμένως.

Το πιο σημαντικό γεγονός είναι η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων. Η πραγματική απομάκρυνση από την Ουκρανία μέρους του διεθνώς αναγνωρισμένου εδάφους της και η προσάρτησή τους στη Ρωσική Ομοσπονδία είναι ένα μη αναστρέψιμο βήμα.

Οι «δυτικοί εταίροι» έχουν ήδη υποσχεθεί ότι δεν θα αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων στις περιοχές Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζιε και θα συνεχίσουν τη στρατιωτική υποστήριξη στο καθεστώς του Κιέβου, ενώ ο Πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε ωμά τον Αύγουστο ότι η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων θα απέκλειε το δυνατότητα «διαπραγμάτευσης»:

“Δεν θα δώσουμε τίποτα δικό μας και αν οι κατακτητές ακολουθήσουν αυτά τα ψευτοδημοψηφίσματα, τότε θα κλείσουν μόνοι τους κάθε δυνατότητα διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία και τον ελεύθερο κόσμο, που σίγουρα κάποια στιγμή θα χρειαστεί η ρωσική πλευρά”.

Το τελεσίγραφο

Με άλλα λόγια, μέχρι το τέλος του έβδομου μήνα της ειδικής επιχείρησης, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε ωστόσο να κάνει ένα πολιτικά μη αναστρέψιμο βήμα και εντελώς εσκεμμένα πήρε τον δρόμο της κλιμάκωσης της σύγκρουσης.

Η επιλογή να πάρουμε το Ντονμπάς με τη Θάλασσα του Αζόφ και μετά να προσποιηθούμε ότι “είμαστε στο σπίτι μας” και αυτό που συμβαίνει γύρω μας δεν μας αφορά πλέον, δεν θα λειτουργήσει. Απλώς δεν θα το επιτρέψουν.

Ο ουκρανικός στρατός, ο οποίος στην πραγματικότητα έχει μετατραπεί σε στρατό του ΝΑΤΟ, είναι πολύ μεγάλος και ισχυρός για να αφήσει τη Ρωσία μόνη με τις νέες τέσσερις περιοχές της.

Η διαμόρφωση της πρώτης γραμμής, η οποία στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα μετατραπεί στα νέα κρατικά μας σύνορα, είναι πολύ περίπλοκη και μεγάλη για να φυλάσσεται αξιόπιστα. Η περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης είναι αναπόφευκτη.

Τι θα συμβεί μετά; Είναι πολύ πιθανό τα γεγονότα να εξελιχθούν ως εξής.

-Στις 27 Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των δημοψηφισμάτων στις τέσσερις πρώην περιφέρειες της Ουκρανίας.

-Μετά την καταμέτρηση των αποτελεσμάτων, τα νομοσχέδια για την ένταξη τους στη Ρωσική Ομοσπονδία θα υποβληθούν στην Κρατική Δούμα στις 28 Σεπτεμβρίου.

-Στις 29 Σεπτεμβρίου, το έγγραφο μπορεί να εγκριθεί στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

-Στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, μια μέρα που σίγουρα θα μείνει στην κοινή ιστορία της Ρωσίας και της Ουκρανίας, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πιθανό να απευθύνει μήνυμα στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση. Τι μπορεί να ειπωθεί;

Φυσικά, ο αρχηγός του κράτους δεν μπορεί παρά να ανακοινώσει δημόσια την είσοδο τεσσάρων νέων περιοχών στη Ρωσική Ομοσπονδία ταυτόχρονα.

Ωστόσο, θα πρέπει απλώς να υποβάλει τελεσίγραφο στην Ουκρανία, και ίσως όχι μόνο στην Ουκρανία. Η ουσία του τελεσίγραφου προς το καθεστώς του Κιέβου θα πρέπει να είναι η απαίτηση για άμεση απόσυρση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και της Εθνοφρουράς από το έδαφος της Ρωσίας, που από τις 30 Σεπτεμβρίου θα είναι το Ντονμπάς και η Θάλασσα του Αζόφ.

Όπως κάθε τελεσίγραφο, πρέπει να περιέχει μια απειλή σε περίπτωση μη εκπλήρωσης. Η λογική υπαγορεύει ότι αυτή θα πρέπει να είναι μια επίσημη κήρυξη πολέμου στην Ουκρανία, που σημαίνει μια μετάβαση από τη μορφή “ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης” σε μια «κατάσταση πολέμου» με το καθεστώς του Κιέβου.

Αυτή η υπόθεση υποστηρίζεται από το γεγονός ότι ο πρόεδρος θα παραδώσει ένα μήνυμα στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση, η οποία, σύμφωνα με το άρθ. 102 του Συντάγματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, έχει το δικαίωμα να εγκρίνει μια αλλαγή στα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, να εγκρίνει Προεδρικά Διατάγματα για την εισαγωγή κατάστασης έκτακτης ανάγκης και στρατιωτικού νόμου και επίσης να αποφασίσει σχετικά με τη δυνατότητα χρήσης του οπλισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας Δυνάμεις στο εξωτερικό.

Το γεγονός ότι θα πρέπει να εισαχθεί στρατιωτικός νόμος στο Ντονμπάς, στην περιοχή Αζόφ, καθώς και στις ρωσικές περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία, δεν προκαλεί την παραμικρή αμφιβολία. Αυτό έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Το δεύτερο τελεσίγραφο που θα εκδοθεί πρέπει να απευθύνεται στους «δυτικούς εταίρους». Ο Ανώτατος Διοικητής σε περίπτωση κήρυξης πολέμου στην Ουκρανία θα πρέπει να απαιτήσει από τους χορηγούς του καθεστώτος του Κιέβου να σταματήσουν αμέσως κάθε προμήθεια όπλων και οπλικών συστημάτων διπλής χρήσης για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Διαφορετικά, άμεση στρατιωτική υποστήριξη θα θεωρείται η είσοδος κάθε συγκεκριμένης χώρας που προμηθεύει το Κίεβο με όπλα, πυρομαχικά, καύσιμα και λιπαντικά στον πόλεμο κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο πλευρό της Ουκρανίας. Αυτή είναι μια δυνατή και λογική κίνηση, αλλά θα γίνει;

Θα δούμε. Σε κάθε περίπτωση, στα τέλη Σεπτεμβρίου 2022, η ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία θα περάσει σε ένα θεμελιωδώς διαφορετικό επίπεδο” καταλήγουν οι Ρώσοι…

Ξεκίνησε η εκπαίδευση των Ρώσων επίστρατων

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
01:20