23.9.22

Ο Ερντογάν θα ενεργοποιήσει το Άρθρο 119 του Συντάγματος: Τουρκική επιστράτευση με πρόσχημα την Ρωσία – Σχεδιάζει επίθεση στην Ελλάδα

 

Οι εκλογές στην Τουρκία θα αναβληθούν επ’ αόριστον. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν είναι αποφασισμένος να κινηθεί στα χνάρια του Β.Πούτιν και να ανακοινώσει επιστράτευση λόγω Ρωσίας -και κατά βάθος Ελλάδας- ενεργοποιώντας συγκεκριμένο άρθρο του Συντάγματος.

Η ακραία πολεμική ρητορική των τελευταίων μηνών από Τούρκους αναλυτές, συμβούλους του Ερντογάν ακόμη και τον ίδιο τον πρόεδρο της Τουρκίας είχε σκοπό να βάλει τα θεμέλια μιας “προπολεμικής κατάστασης”.

‘Έχουν ακουστεί και ειπωθεί απειλές από την Άγκυρα που είναι πρωτοφανείς στα παγκόσμια χρονικά. Ούτε εμπόλεμες χώρες δεν έχουν εξαπολύσει τέτοιου είδους πολεμικές απειλές.

Η ανθελληνική επίθεση κορυφώθηκε από τον Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ όπου και προκάλεσε έκπληξη η βιαιότητα του λόγου του. Διπλωμάτης τόνισε πως ο λόγος του Ερντογάν έβγαζε μίσος. Εκεί κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο Ερντογάν έβαλε τα θεμέλια και αιτιολόγησε δημοσίως “γιατί θα λάβει χώρα μια ελληνοτουρκική σύγκρουση”:

Ισχυρίστηκε ότι “H Ελλάδα εγκληματεί εναντίον της ανθρωπότητας, «η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων με τις παράνομες και απερίσκεπτες απωθήσεις της» ενώ έκανε λόγο για «καταπιεστικές πολιτικές διακρίσεων» σε βάρος της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας», και απαίτησε τη διχοτομική λύση δύο κρατών στην Κύπρο.

Σενάριο επιστράτευσης στην Τουρκία

Ο Ερντογάν είναι αποφασισμένος βλέποντας και τις δημοσκοπήσεις να αναβάλει επ’ αόριστον τις εκλογές στην χώρα του. Για να το κάνει αυτό υπάρχουν δύο άρθρα στο τουρκικό Σύνταγμα, τα 78 και 119, για περίπτωση πολέμου και κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Tα δύο αυτά άρθρα προβλέπουν αναβολή των εκλογών για ένα χρόνο και έξι μήνες, αντιστοίχως.

Ο Ερντογάν κλίνει προς την ενεργοποίηση του Άρθρου 119. Και αυτό γιατί:

  • Το άρθρο 119, το οποίο προβλέπει την κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, δίνει τη δυνατότητα αναβολής των εκλογών για έξι μήνες στις εξής περιπτώσεις: «Πόλεμο, ανάδυση μιας κατάστασης που αναγκάζει σε πόλεμο, επιστράτευση, εξέγερση, ισχυρές στασιαστικές πράξεις εις βάρος της μητέρας πατρίδας και της Δημοκρατίας, ανοιχτές πράξεις βίας εσωτερικής ή εξωτερικής προέλευσης που απειλούν το αδιαίρετο της χώρας και του έθνους κτλ κτλ».
  • Πέρα από τους έξι μήνες, η Εθνοσυνέλευση μπορεί να επεκτείνει την έκτακτη ανάγκη για μια περίοδο τεσσάρων μηνών κάθε φορά έπειτα από αίτημα του προέδρου. Ο Ερντογάν θα κυβερνά με προεδρικά διατάγματα.
  • Ο Ερντογάν μπορεί να επικαλεστεί “μείζονα κίνδυνο λόγω της ρωσικής επιστράτευσης” και κατά συνέπεια να ζητήσει και αυτός μερική -έστω- επιστράτευση. Θα τονίσει την ιδιότητα της Τουρκίας εντός ΝΑΤΟ, την ανάγκη να κινητοποιηθεί ο δεύτερος μεγαλύτερος Στρατός του ΝΑΤΟ λόγω “φόβων ραγδαίας κλιμάκωσης στο ουκρανικό και φόβων πυρηνικού ατυχήματος ή πλήγματος”. Συνεπώς ο τουρκικός Στρατός πρέπει να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα.
  • Φυσικά η επιχειρηματολογία του θα περιλαμβάνει και πολλές “ελληνικές προκλήσεις” σε Αιγαίο, Αν Μεσόγειο, Θράκη κτλ.

O Eρντογάν έχει ενημερωθεί πλήρως για τις εξελίξεις στο παρασκήνιο:

Ο Νικολάι Πατρούσεφ, ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Πούτιν και για πολλούς το Νο2 της Ρωσικής ηγεσίας ταξίδεψε μέχρι την πόλη Νανπίκ της Κίνας για να συναντήσει τον ανώτατο Κινέζο διπλωμάτη Γιανγκ Γιετσι. Οι δυο τους επικαιροποίησαν την στενή οικονομική και στρατιωτική συνεργασία Κίνας – Ρωσίας.

Αμέσως μετά:

  • Χερσώνα, Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ και Ζαπορίζια ανακοινώνουν δημοψήφισμα για την προσάρτηση στην Ρωσία.
  •  Ο Σέρβος πρόεδρος Α. Βούτσιτς, στενός πολιτικός φίλος του Πούτιν, δηλώνει δημόσια ότι είμαστε κοντά στον Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο, με μόνη επιφύλαξη αν θα ξεκινήσει σε δύο μήνες ή θα καθυστερήσει για λίγο
  •  Ο Πούτιν ανακοινώνει μερική επιστράτευση 300.000 εφέδρων.
  • Στην σύνοδο του Ουζμπεκισταν, αποφασίστηκε η δημιουργία ενός αντι-ΝΑΤΟ της Ανατολής, με Κίνα, Ρωσία, Ιράν να αποτελούν τον πυρήνα και πολλές και άλλες χώρες να “συνωστίζονται” για την συμμετοχή τους.
  • Ο Ν.Μεντβέντεφ σε νέες δηλώσεις του, κατέστησε σαφές ότι οι πρώην Ουκρανικές επαρχίες, μετά το δημοψήφισμα θα είναι Ρωσικό έδαφος και οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση απέναντι τους θα ενεργοποιήσει την σχετική πρόβλεψη του συντάγματος για “εθνική απειλή” και υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας με “κάθε μέσο” ακόμα και πυρηνικά…

Κατά συνέπεια ο Ρ.Τ.Ερντογάν γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι ακολουθεί κόλαση στον πλανήτη τους επόμενους μήνες η οποία θα οδηγήσει σε παγκόσμια αναδιάταξη ισχύος. Η μερική έστω επιστράτευση στην Τουρκία είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί. Και μέσα στην “αναπουμπούλα”, ο Ερντογάν θα προσπαθήσει να επιτεθεί σε ελληνικά νησιά.

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής με κλήση εφέδρων βρίσκονται και οι χώρες της Βαλτικής και το ίδιο θα συμβεί σταδιακά με όλες τις χώρες που συνορεύουν με την Ρωσία…

Ήδη οι πληροφορίες που έρχονται από την Βουλγαρία δεν είναι καλές. Ο Ερντογάν έχει ξεκινήσει την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού για να χτυπήσει ξανά την Ελλάδα στον Έβρο.

Διαβάστε επίσης: Πρόεδρος Σερβίας: «Οδεύουμε σε παγκόσμια στρατιωτική σύγκρουση που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί» – Σχέδιο έκτακτης ανάγκης με αποστολή εφέδρων της KFOR στο Κόσοβο!

Βουλγαρία: Συναγερμός στα σύνορα με την Τουρκία – Κήρυξε κατάσταση «μερικής έκτακτης ανάγκης»

Σε κατάσταση «μερικής έκτακτης ανάγκης» λόγω της αυξημένης προσφυγικής/μεταναστευτικής πίεσης στα σύνορα της με την Τουρκία, κήρυξε η Βουλγαρία, την μεθόριο στην περιοχή του Χάσκοβο.

Όπως ανακοίνωσε το πρωί της Παραασκευής περιφερειάρχης της περιοχής του Χάσκοβο, η απόφαση ελήφθη λόγω της μεγάλης πίεσης που δέχεται η συνοριακή μεθόριος από πρόσφυγες και μετανάστες που κατευθύνονται από την Τουρκία προς τη Βουλγαρία.

Η Βουλγαρία έχει ορθώσει αγκαθωτό φράχτη σε μήκος 200 χιλιομέτρων στα σύνορα της με την Τουρκία.

Ωστόσο, οι ροές δεν έχουν αναχαιτιστεί και καθώς αυξάνονται, καταγράφονται έντονες διαμαρτυρίες κάτοικων της μεθορίου για κλοπές, επιθέσεις, εμπρησμούς κ.α παραπτώματα που αποδίδουν στους αλλοδαπούς που εισέρχονται παράνομα.

Το θέμα των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία προς τα σύνορα των δυο χωρών συζήτησαν την Τετάρτη στον Έβρο οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος και Δημόσιας Τάξης της Βουλγαρίας κ. Ιβάν Δεμερτζίεφ, υπογραμμίζοντας την ανησυχία για την κατάσταση που διαμορφώνεται στα σύνορα.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σ.Σοιλού απείλησε προχτές με άνοιγμα των συνόρων και αποστολή 8 εκατομμυρίων προσφύγων προς την ΕΕ…

https://warnews247.gr


Αναρτήθηκε από το Στρατηγό εα κ. Αθανάσιο Καραντζίκο