17.8.22

Τουρκία: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος πέταξε πάνω από την Κίναρο

Τι θα πει...αναχαιτίστηκε; Αυτό θυμίζει τις...όρνιθες ( όχι του Αριστοφάνη)!
Τα UAV, καταρρίπτονται ΔΕΝ αναχαιτίζονται @@@
Βέβαια, όταν θα πετάξει πάνω από την Ακρόπολη, θα κάνουμε...έντονο διάβημα! Εύγε!
Juan

 

Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια πέταξε πάνω από την Κίναρο στα 19.000 πόδια στις 15:05 μμ.

Το τουρκικό UAV αναγνωρίσθηκε και αναχαιτίσθηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική. (Δική μας...)

Υπενθυμίζεται ότι ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ζεύγος τουρκικών F-16 που επίσης είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάνω από την Κίναρο στα 27.000 πόδια.

Εντωμεταξύ θέμα κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου θέτει ξανά ο τουρκικός τύπος. Η εφημερίδα Sozcu «θυμήθηκε» σε δημοσίευμά της παλιότερο σχέδιο για κατασκευή γέφυρας της Ελλάδας προκειμένου να συνδεθούν οδικώς τα νησιά Κάλυμνος και Λέρος τα οποία η τουρκική εφημερίδα τα χαρακτηρίζει «αμφισβητούμενα».

«Γέφυρα μεταξύ αμφισβητούμενων νησιών»

Με τίτλο «Η Ελλάδα θα κατασκευάσει γέφυρα μεταξύ αμφισβητούμενων νησιών στο Αιγαίο», η τουρκική εφημερίδα αναφέρεται σε ένα έργο που δεν βρίσκεται σε φάση υλοποίησης και από ότι φαίνεται έχει «ναυαγήσει» προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις στην κοινή γνώμη της Τουρκίας.

Δεν υπάρχει επίσημος σχεδιασμός

Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο εγχείρημα, αν και έχει πέσει στο «τραπέζι» εδώ και δεκαετίες στις τοπικές κοινωνίες των δύο νησιών του νοτιοανατολικού Αιγαίου, εν τούτοις δεν υπάρχει επίσημος σχεδιασμός από την Πολιτεία.

https://www.tovima.gr