16.8.22

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΩΝ 48ων ΜΗΝΩΝ, ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 

ΑΚ86/2022                                                                                          14.8.2022



Για 48η φορά θυμηθήκαμε, κλάψαμε , μνημονεύσαμε, νοσταλγήσαμε, αφηγηθήκαμε ξανά και ξανά γεγονότα του 1974, μιλήσαμε για το κατεχόμενο χωριό και την πόλη μας, κλπ. κλπ. Δεχθήκαμε σιωπηλά και αγόγγυστα, ζώντες και τιμώμενοι νεκροί Ήρωες,  προσβολές και υποκρισίες  τη μια πάνω στην άλλη, μέσα σε εκκλησιές , σε μνημεία Ηρώων, σε νεκροταφεία και αυτό  μέσα από ομιλίες και χαιρετισμούς, από κάθε βαθμίδας  Παραγόντων και Επισήμων. 

Προσβολές  και υποκρισίες συνιστούσαν οι ομιλίες με αντικατοχικό περιεχόμενο και οι οποίες υπόσχονταν αγώνες για  απελευθέρωση και δικαίωση της θυσίας των πεσόντων και  του Λαού μας, όταν όσοι μίλησαν είναι θιασώτες και υπηρέτες μιας ξενόφερτης  πολιτικής, που εξυπηρετεί τον κατακτητή και τους ξένους συνοδοιπόρους του και η οποία έχει ως στόχο λύση ΔΔΟ. Δηλαδή, λύση η οποία,

  • Οδηγεί στη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, 

  • Οδηγεί στο ξεπούλημα των κατεχομένων εδαφών μας (των περιουσιών μας) στην Τουρκία, 

  • Οδηγεί στη θυματοποίηση   των  προσφύγων  και εκτοπισμένων  μας και υποθηκεύει το μέλλον ολόκληρης της Κύπρου στην Τουρκία. 

  • Προσβάλλει τη μνήμη και τη θυσία των πεσόντων υπερασπιζόμενων τη Δημοκρατία και την ελευθερία μας

Ενόψει και των επερχόμενων Προεδρικών εκλογών «λουστήκαμε» με ένα παραλήρημα προεκλογικό,  φτιαγμένο για υποκλοπή ψήφων ώστε, να συνεχίσει η Κύπρος να παραμένει όμηρος της σατανικής Βρετανο- Τουρκικής συνωμοσίας για διχοτόμηση της Κύπρου (ΔΔΟ), με τη νομιμοποίηση του παράνομου σήμερα Τουρκικού Κράτους, το οποίο  λειτουργεί παράνομα στα κατεχόμενα εδάφη μας. 

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΚΑΡΠΟΥΣ  αυτή η πολιτική η οποία αντιστρατεύεται τη Λαϊκή Βούληση του 2004. 

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ με τα ψέματα να τσιμεντωθεί ένα ΝΑΙ στη διχοτόμηση, δικαιώνοντας έτσι το πραξικόπημα της ΤΜΤ το 1963 και της Τουρκικής εισβολής το 1974.

ΤΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΥΜΗΣΕΣ ΤΟΥ 1974 ΕΠΡΕΠΕ 48 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ,  ΝΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΟΥΝ ΘΥΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΗΣ ΠΛΕΟΝ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ. 

ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΔΙΖΩΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΙΟΥΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥΣ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΟΚΑΣΙΔΗΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΟΥ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.



(Αναρτήθηκε από τη Σοφία Παπανικολάου)