13.8.22

Ρωσία: Φέρτε τον Ζελένσκι στο τραπέζι αλλιώς θα ταπεινωθείτε όπως στο Αφγανιστάν-Ποιος ανατινάζει τις γέφυρες; Νέες "εκκαθαρίσεις" εθνικιστών και HIMARS (Βίντεο)

Οι παραδόσεις δυτικών οπλικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία θα οδηγήσουν στην επέκταση των γεωγραφικών στόχων της «ειδικής επιχείρησης» της Ρωσίας.

Αυτό δήλωσε ο διευθυντής του τμήματος Βόρειας Αμερικής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Alexander Darchiev.

«Όσον αφορά τη συσχέτιση των μαζικών παραδόσεων δυτικών όπλων στο Κίεβο με την πορεία και το χρονοδιάγραμμα της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», καθορίστηκε ξεκάθαρα από τον Σεργκέι Λαβρόφ", είπε ο Darchiev.

Επιπλέον, η Ρωσία κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες «να αναγκάσουν τον Ζελένσκι να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις πριν να είναι πολύ αργά».

«Η καλύτερη λύση για την Ουάσιγκτον για να αποφύγει μια ταπεινωτική ήττα, όπως συνέβη πρόσφατα στο Αφγανιστάν, θα ήταν να αναγκάσει τον Ζελένσκι να σταματήσει την παράλογη αντίσταση και να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πριν να είναι πολύ αργά», είπε ο Ντάρτσιεφ.

Απείλησε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες με διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσία εάν η Μόσχα αναγνωριστεί ως χορηγός της τρομοκρατίας.

Επιχειρήσεις 

Στο επιχειρησιακό κομμάτι η επιχειρησιακή διοίκηση «Νότος» αναφέρει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χτύπησαν οδική γέφυρα στο φράγμα στη Nova Kakhovka. «Στο πλαίσιο της εκτέλεσης αποστολών πυρκαγιάς από μονάδες πυραύλων και πυροβολικού, η γέφυρα αυτοκινήτων του φράγματος Novaya Kakhovka χτυπήθηκε με εξαίρεση ελέγχου της προβλεπόμενης χρήσης της», αναφέρει η έκθεση.

Στον αντίποδα, στην περιοχή Dnipropetrovsk, κοντά στους οικισμούς Zeleny Gai και Mirolyubovka, Ουκρανοί εθνικιστές ναρκοθέτησαν οδικές γέφυρες στον ποταμό Srednyaya Tersa για περαιτέρω υπονόμευση, προκειμένου να κατηγορήσουν τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις για δήθεν αδιάκριτες επιθέσεις σε σημαντικές εγκαταστάσεις υποδομής μεταφορών. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στρατηγός Μιχαήλ Μιζίντσεφ. «Σύμφωνα με τις διαθέσιμες αξιόπιστες πληροφορίες, οι μαχητές των ουκρανικών ενόπλων σχηματισμών κοντά στους οικισμούς Zeleny Gai και Miroliubovka στην περιοχή Dnepropetrovsk ναρκοθέτησαν τις οδικές γέφυρες στον ποταμό Srednyaya Tersa, τις οποίες σχεδιάζουν να ανατινάξουν», είπε.

Ο επικεφαλής του NCUO επέστησε και πάλι την προσοχή στο γεγονός ότι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων της ειδικής επιχείρησης, οι ρωσικές μονάδες και οι στρατιωτικοί σχηματισμοί των Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνιετσκ και του Λουγκάνσκ δεν χτυπούν τις μη στρατιωτικές υποδομές, αλλά αντιμετωπίζουν τους αμάχους με εξαιρετική ανθρωπιά και τους παρέχουν ολοκληρωμένη βοήθεια και υποστήριξη.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι ο βομβαρδισμός από τον ουκρανικό στρατό ζυθοποιίας στο Ντόνιετσκ, που προκάλεσε διαρροή αμμωνίας, είναι τρομοκρατία .

https://www.pentapostagma.gr