1.7.22

Ξεχάσατε το στρατόπεδο του PKK στο... Λαύριο κ. Μητσοτάκη! Η μεγάλη είδηση από την τελευταία μέρα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη, δεν είναι η δήλωση του Αμερικανού προέδρου ότι υποστηρίζει την πώληση αμερικανικών F-16 στην Τουρκία (διευκρινίζοντας μάλιστα ότι θα πιέσει το Κογκρέσο προς αυτήν την κατεύθυνση). Η μεγάλη είδηση είναι η δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού που κατηγόρησε τους Κούρδους του PKK για “τρομοκρατική δράση” στην Τουρκία!

Σε ερώτηση που δέχτηκε για το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψε η Τουρκία με την Σουηδία και την Φινλανδία (με το οποίο ο Ερντογάν απαιτεί την έκδοση ακόμα 33 ατόμων από τις δύο χώρες, μεταξύ άλλων και μιας βουλευτού κουρδικής καταγωγής) ο Μητσοτάκης αναγνώρισε τα… «εύλογα δίκαια» της Τουρκίας, έναντι της “τρομοκρατίας” των Κούρδων!

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δήλωσε«Η Τουρκία έχει κάποια εύλογα δίκαια όταν την απασχολεί το ζήτημα της τρομοκρατίας, η οποία εκπορεύεται από κουρδικές οργανώσεις. Έχει πληρώσει βαρύ τίμημα από τέτοιες τρομοκρατικές δράσεις». Επομένως, ο εκβιασμός Ερντογάν για να ανάψει το πράσινο φως στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας, αποδίδεται από τον Έλληνα πρωθυπουργό στην “αιματηρή δράση των Κούρδων τρομοκρατών” στην Τουρκία!

Μοιάζει απίστευτο που η δικαίωση της τουρκικής προπαγάνδας να έρχεται από το στόμα του ίδιου του Έλληνα πρωθυπουργού, όταν στο στόχαστρο της βρίσκεται και η χώρα μας. Συνεχώς Τούρκοι αξιωματούχοι αναφέρονται σε «στρατόπεδα του PKK στο Λαύριο», στα οποία η χώρα μας εκπαιδεύει τους “τρομοκράτες που βάζουν… φωτιές στην Τουρκία”! Επιθέσεις στις οποίες πρωτοστατεί και ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί των φασιστών Γκρίζων Λύκων, των οποίων η τρομοκρατική δράση τη δράση του συνόλου των ενόπλων οργανώσεων στην Τουρκία.

Τα “εύλογα δίκαια” του Ερντογάν

Στην δήλωση του ο Έλληνας πρωθυπουργός προφανώς και αναφέρονταν στο PKK, την οργάνωση του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος στην Τουρκία και όχι σε κάποια περιθωριακή κουρδική οργάνωση. Μπορεί οι ΗΠΑ και η ΕΕ να υποστηρίζουν το PKK στην Συρία (συγκεκριμένα το συριακό παρακλάδι του, YPG και PYD) όμως εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν το ίδιο το PKK ως τρομοκρατική οργάνωση!

Για τους Αμερικανούς, τους Ευρωπαίους και τον Έλληνα πρωθυπουργό οι Κούρδοι είναι “καλοί” μόνο όταν πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος στην Συρία, που αν δεν εμφάνιζε και αυτό τάσεις επανασύστασης ίσως να τους είχαν εγκαταλείψει και αυτούς προ πολλού. Κατ’ αυτούς το κουρδικό εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα στην Τουρκία είναι “τρομοκρατική οργάνωση”.

Καλό είναι να υπενθυμίσουμε ότι το PKK είχε σταματήσει για χρόνια την ένοπλη δράση του, καθώς διαπραγματεύονταν παρασκηνιακά με την τουρκική κυβέρνηση, με τον Ερντογάν μάλιστα πρωθυπουργό. Η άρνηση των Κούρδων της Συρίας να πολεμήσουν τον Άσαντ και να συνταχθούν με τους τζιχαντιστές που υποστήριζε ο Ερντογάν και κυρίως η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κουρδικού κόμματος HPD (που στέρησε από το κόμμα του Ερντογάν την αυτοδυναμία) ήταν οι αιτίες για να επιλέξει ο Ερντογάν την σύγκρουση με το PKK, από το 2015 μέχρι και σήμερα.

Σύγκρουση που πήρε διαστάσεις πραγματικού πολέμου, με μαζικούς βομβαρδισμούς στην νοτιοανατολική Τουρκία, ειδικά στο Ντιγιάρμπακιρ. Ενός πολέμου που δεν διάφερε σε τίποτα από τους πολέμους των κεμαλιστών προκατόχων του. Αυτός περιλάμβανε και τις γνώριμες προβοκάτσιες του τουρκικού παρακράτους, αν πιστέψουμε τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας Αχμέτ Νταβούντoγλου. Με δήλωση του ο Νταβούντoγλου ουσιαστικά απέδωσε στο παρακράτος τους Ερντογάν τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις του 2015, για τις οποίες ο Ερντογάν κατηγόρησε το PKK.

Από τότε στο στόχαστρο του καθεστώτος Ερντογάν ως “τρομοκράτες” είναι οι Κούρδοι της Συρίας, το κοινοβουλευτικό κόμμα HDP στην Τουρκία, Κούρδοι ακτιβιστές που έχουν καταφύγει στο εξωτερικό, ακόμα και στελέχη της κεμαλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Δεν θεωρούμε αφελή τον Έλληνα πρωθυπουργό να μην γνωρίζει την πραγματικότητα.

Προφανώς και ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να δώσει ένα “σήμα” (ίσως και με αμερικανική ενθάρρυνση) προκειμένου να ενεργοποίησεi εκ νέου τους διαύλους επικοινωνίας με τον Ερντογάν, οι οποίοι τερματίστηκαν με ευθύνη του Τούρκου προέδρου. Μάταιη η προσπάθεια του, καθώς λίγο μετά ο Ερντογάν επανέλαβε τις επιθέσεις του προς το πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού και κατά της χώρας μας, εμμένοντας και πάλι στην αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών, αλλά και εκφράζοντας την ενόχληση του για τις αμερικανικές βάσεις στην Αλεξανδρούπολη.

https://slpress.gr