23.7.22

Nύχτα κόλασης στην Ουκρανία: Πυραυλικές επιθέσεις και “double Shot” βολές Ρώσων Snipers – Τελεσίγραφο ΗΠΑ σε Ζελένσκι: “Κράτα το Σλαβιάνσκ πάση θυσία”

 Νύχτα κόλασης έζησε η Ουκρανία καθώς εκτός από τους ολονύχτιους βομβαρδισμούς και τις πυραυλικές επιθέσεις, άρχισαν να συμμετέχουν πολύ ενεργά ελεύθεροι σκοπευτές ιδιαίτερα στο Ντονμπάς, στις πρώτες γραμμές της μάχης.

Για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία καταγράφεται μεγάλη δράση Ρώσων Snipers. Οπλισμένοι με SVLK-14 “Sumrak” εξαπολύουν “double shot” βολές εναντίον ουκρανικών δυνάμεων βαθιά μέσα στις γραμμές τους.

Τα άσχημα νέα για την Ουκρανία δεν σταματούν εδώ

Οι Αμερικανοί φέρεται να έχουν δώσει τελεσίγραφο στον Ζελένσκι ότι πρέπει να διατηρήσει τη γραμμή άμυνας Σλαβιάνσκ-Κραματόρσκ-Konstantinovka (όπως δείχνει ο χάρτης παρακάτω) πάση θυσία, διαφορετικά η δυτική βοήθεια θα τεθεί υπό αμφισβήτηση καθώς θα ήταν ολοένα και πιο δύσκολο να διατηρηθεί η πολιτική συναίνεση για την Ουκρανία.

Δείτε βίντεο από την  δράση Snipers

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:10
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:06
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:04

Τελεσίγραφο των ΗΠΑ στον Ζελένσκι: «Μην χάσεις το Σλαβιάνσκ»

Πιο αναλυτικά, οι Αμερικανοί έχουν δώσεις σαφείς οδηγίες στον Β.Ζελένσκι να κρατήσει την αμυντική διάταξη Slavyansk-Kramatorsk-Konstantinovka πάση θυσία.

Ο Volodymyr Rogov, μέλος του συμβουλίου της διοίκησης της περιοχής Ζαπορίζιε, είπε ότι είχε περίεργες πληροφορίες σχετικά με μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, στην οποία συζητήθηκε ένα τελεσίγραφο προς το Κίεβο από τους Αμερικανούς και Βρετανούς.

Αμερικανοί και Βρετανοί διέταξαν την ομάδα του Β.Ζελένσκι να μην παραδώσει το Σλαβιάνσκ σε καμία περίπτωση, καθώς σε περίπτωση απώλειας αυτής της πόλης, “η στρατιωτική χρηματοδότηση του Κιέβου θα σταματήσει”.

Αυτές οι πληροφορίες συνάδουν με πολυάριθμα μηνύματα από την Ουκρανία, την ΕΕ και τις ΗΠΑ ότι η Δύση όχι μόνο έχει κουραστεί από τη σύγκρουση, αλλά είναι ακόμη και ενοχλημένη λόγω της συνολικής διαφθοράς της Ουκρανίας. Στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες, γνωρίζουν ότι οι Ουκρανοί πουλούν σχεδόν ανοιχτά στρατιωτική βοήθεια που τους αποστέλλεται..

Η βουλευτής των Ρεπουμπλικανών ουκρανικής καταγωγής Victoria Spartz (με καταγωγή από την Ουκρανία περιοχή Nosovka, στην περιοχή Chernihiv) είπε ότι είχε στοιχεία ότι το περιβάλλον του προέδρου αποσύρει δυτικά χρήματα μέσω κρυπτονομισμάτων σε μια ασιατική χώρα.

Επιπλέον, το Δημοκρατικό Κόμμα είναι τώρα επικεφαλής στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά εάν οι «ελέφαντες» (το σύμβολο των Ρεπουμπλικανών) κερδίσουν τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, τότε ο Μπάιντεν θα μετατραπεί σε “κουτσί πάπια”. Όλα τα διατάγματά του θα μπλοκαριστούν αυτόματα από το Κογκρέσο.

Όλα αυτά θα αλλάξουν το κλίμα εναντίον του Β.Ζελένσκι.

Σύμφωνα με τον Τucker Carlson του Fox News, η αμερικανική κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να σταματήσει την οικονομική βοήθεια προς το Κίεβο και να αντιμετωπίσει τα εσωτερικά οικονομικά προβλήματα. «Οι μέσοι ωρομίσθιοι μισθοί μειώθηκαν κατά 3,6% από τον Ιούνιο του 2021 έως τον Ιούνιο του 2022. Οι Αμερικανοί βγάζουν λιγότερα χρήματα, ενώ ό,τι αγοράζουν, από φυσικό αέριο μέχρι είδη παντοπωλείου, είναι πιο ακριβά, και όχι απλώς λίγο πιο ακριβά, αλλά πολύ πιο ακριβά», είπε ο εκφωνητής του Fox News.

Η αλήθεια είναι δυσάρεστη για την ομάδα του Ζελένσκι, και το τηλεοπτικό “κήρυγμα” του Carlson θα πρέπει να θεωρηθεί ως κρίκοι της ίδιας αλυσίδας.

Το γεγονός είναι ότι οι Αμερικανοί εμπειρογνώμονες είναι βέβαιοι ότι οι ρωσικές επιθέσεις προς τα βόρεια, Χάρκοβο, και προς τις νότιες κατευθύνσεις, Χερσώνα και Νικολάεφ, θα ξεκινήσουν μόνο αφού οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις καταλάβουν το κεντρικό μέτωπο Ντονμπάς-Ζαπορίζιε.

Με τις περιοχές Seversk και Soledar όλα είναι ήδη ξεκάθαρα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν θα μπορέσουν να τους κρατήσουν. Όμως έχουν ήδη δημιουργηθεί ισχυρές οχυρωμένες περιοχές μπροστά από το Σλαβιάνσκ και μέσα σε αυτό. Τυχόν απώλεια αυτής της πόλης θα αποτελειώσει το ήδη χαμηλό ηθικό των ουκρανικών δυνάμεων.

Αντίθετα, μια μακρά μάχη θα βοηθήσει τον Μπάιντεν να δικαιολογήσει τη στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη των ΗΠΑ για ανεξάρτητη «Ουκρανική δημοκρατία» με τη μάταιη ελπίδα να αποδυναμώσει τη Ρωσία.

Δείτε βίντεο

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
01:16
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:18

 

Εξαντλούνται οι Ουκρανοί

Ο Stanislav, 35 ετών, ένας Ουκρανός διοικητής, είπε στην βρετανίδα δημοσιογράφο Carlotta Gall:

«Είχα 33 άνδρες νωρίς το πρωί. Μέχρι το βράδυ είχα χάσει 19 άνδρες. Ήταν πολύ δύσκολο. Αυτοί (οι Ρώσοι) βομβάρδιζαν τις θέσεις μας ασταμάτητα για έξι ώρες». Drones και τεθωρακισμένα ανίχνευσαν τις θέσεις μας και, έχοντας βρει τα σημεία επέστρεφαν πίσω. Μετά από αυτό, πυροβολικό, όλμοι, αεροπλάνα, ελικόπτερα και ΒΜ-21 Grads άρχισαν να μας βομβαρδίζουν ξανά.

«Είμαστε καλυμμένοι με οβίδες για να μην μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι».

«Η Oksana, μια φίλη του Stanislav, είπε ότι ορισμένοι εθελοντές πήγαν σπίτι για διακοπές και δεν επέστρεψαν αφού βίωσαν τη ζωή στο επίκεντρο των γεγονότων», γράφει ένας ανταποκριτής των New York Times και προσθέτει: «Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν εξαντληθεί  και περισσότερο ανέχονται έναν άνισο αγώνα.

Δείτε βίντεο από τις επιθέσεις

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:12
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
01:11

Δείτε τον χάρτη