9.7.22

Είναι το σκουλήκι στον καρπό, ο εχθρός μας εκ των έσω, δεν έχει όρια: Άρθρο-κόλαφος για τον Ταγίπ Ερντογάν

 

Άρθρο της εφημερίδας Le Point, (κείμενο FranzOlivier Giesbert) το οποίο ασκεί κριτική στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν και σε όσα επιδιώκει με φόντο τις εκλογές του 2023.

“Εάν σας άρεσε η παράσταση που δίνει εδώ και μήνες ο Βλαντιμίρ Πούτιν (Putin), ένας εγκληματίας πολέμου και κατ’ επάγγελμα παραβατικός, που ονειρεύεται την ανασύσταση της ΕΣΣΔ, θα λατρέψετε την επερχόμενη συνέχεια με τον Ταγίπ Ερντογάν (Erdogan) που, όπως και ο Ρώσος ομόλογός του, σκοπεύει να ακολουθήσει μέχρι τέλους τις φαντασιώσεις του προσπαθώντας να αναδημιουργήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία”, σημειώνει ο δημοσιογράφος.

Απέναντι στο φιάσκο της οικονομικής κατάστασης στη χώρα του “ονειρεύεται φυσικά να κάνει πόλεμο” χωρίς να ξέρει ακόμη το πού. Πριν από τις εκλογές του 2023 που δεν προμηνύονται ευνοϊκές για τον ίδιο εάν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις, εξετάζει πολλά σενάρια.

“Πρώτον, να τελειώσει το έργο των προκατόχων του που τον 20ό αιώνα έκαναν γενοκτονία κατά της αρμενικής και ελληνικής μειονότητας: καίγεται να αναζητήσει αυτούς τους λαούς μέχρι την Αρμενία και την Ελλάδα τους οποίους θα ήθελε να διαμελίσει ή να φάει. Στη συνέχεια να συνθλίψει τους Κούρδους που αποτελούν το 24% του τουρκικού πληθυσμού των οποίων το εμβρυϊκό κράτος σκοπεύει να εξαλείψει στη Συρία”.

“Ο Erdogan δεν έχει όρια. Μαζί του, πάντα πρέπει να φοβόμαστε τα χειρότερα, ειδικά αφού αυτός ο άνθρωπος είναι πολύ πιο μακιαβελικός από τον Putin, σχολιάζει ο αρθρογράφος και συνεχίζει:

“Πόσο μάλλον που εμείς οι δυτικοί τον ενθαρρύνουμε στις αυταπάτες του ξαπλώνοντας μπροστά του κάθε φορά που συνοφρυώνεται. Είναι το σκουλήκι στον καρπό, ο εχθρός μας εκ των έσω. Κινεί τα νήματα στο ΝΑΤΟ, του οποίου η χώρα είναι μέλος, και έχει πλέξει τον ιστό του στην Ευρώπη, ειδικά μεταξύ των μουσουλμάνων στη Γαλλία, οι οποίοι πολύ συχνά βρίσκονται υπό τουρκική επιρροή”.

“Ο Erdogan κυριεύεται από μια άλλη ψύχωση: τους Αρμένιους (…) Σε αυτόν τον κόσμο της βαραβαρότητας, αν υπάρχουν ακόμα κανόνες, είναι ο σουλτάνος που τους ορίζει. Ενισχύοντας τις αεροπορικές ή θαλάσσιες παραβιάσεις κατά της Ελλάδας, διεκδικεί και τα ελληνικά νησιά των Δωδεκανήσων. Περιμένοντας να διεκδικήσει άλλα εδάφη, καθώς είναι αχόρταγος”, καταλήγει μεταξύ άλλων το άρθρο.

ΠΗΓΗ: Le PointFranzOlivier Giesbert – Erdogannotre ennemi de lintérieur