12.7.22

Ράπισμα Γερμανίας για τον χάρτη Μπαχτσελί: Απαράδεκτη οποιαδήποτε αμφισβήτηση ελληνικής κυριαρχίας



Η ανάρτηση του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα για τον χάρτη Μπαχτσελί

 Ξεκάθαρη θέση υπέρ της Ελλάδας πήρε ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, Ερνστ Ράιχελ, αναφορικά με την ακραία πρόκληση από πλευράς Ντεβλέτ Μπαχτσελί και Γκρίζων Λύκων, με τον χάρτη που δείχνει μέχρι και την Κρήτη τουρκική.

«Οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Ελλάδας είναι απαράδεκτη», έγραψε στο Twitter o Ερνστ Ράιχελ ενώ κοινοποίησε την ανάρτηση του πρωθυπουργού στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλούσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να λάβει θέση για τον χάρτη.

Ο Ερντογάν «εγκλωβισμένος» στον χάρτη Μπαχτσελί

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο Ταγίπ Ερντογάν μετά την προτροπή του Κυριάκου Μητσοτάκη να πάρει θέση για τον προκλητικό χάρτη του «γκρίζου λύκου» Μπαχτσελί.

Ο Τούρκος πρόεδρος βρίσκεται σε δύσκολη θέση αφού αν υποστηρίξει τις αθλιότητες του Ντεβλέτ Μπαχτσελί ότι η Κρήτη και το μισό Αιγαίο ανήκουν στην Τουρκία θα είναι πλήρως εκτεθειμένος στα μάτια της διεθνούς κοινότητας. Αν πάλι αρνηθεί κάτι τέτοιο, θα έχει πρόβλημα με το εσωτερικό του ακροατήριο και με τα κόμματα της αντιπολίτευσης που θα τον κατηγορήσουν για υποχωρητικότητα.

Γι' αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει πει το παραμικρό ο Ερντογάν για τον χάρτη Μπαχτσελί. Ο αντιπολιτευόμενος τουρκικός Τύπος σχολιάζει ότι ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, δημιούργησε πολιτική κρίση με την Ελλάδα ποζάροντας δίπλα σε χάρτη που δείχνει τουρκικό το μισό Αιγαίο και την Κρήτη. Αναδεικνύουν παράλληλα ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Ερντογάν να απαντήσει εάν πρόκειται για επίσημη τουρκική θέση. Στον φιλοκυβερνητικό Τύπο της Τουρκίας, το θέμα «εξαφανίστηκε» από παντού.

Για παράδειγμα η εφημερίδα SOZCU έγραψε: «H φωτογραφία του Μπαχτσελί προκάλεσε διπλωματική κρίση. Ο Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Ερντογάν αντέδρασε έντονα».

Ρεπορτάζ της τηλεόρασης ΗΑΒΕR GLOBAL αναφέρει: «Ξεσήκωσε την Αθήνα ο χάρτης που έδωσε στον Ντεβλέτ Μπαχτσελί η οργάνωση των νέων του κόμματος του. Διότι ο χάρτης εμφανίζει ως τουρκικά τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Οι Έλληνες αξιωματούχοι κατηγορούν την Τουρκία πως αυξάνουν την ένταση».

https://www.newsbomb.gr