24.7.22

Ρουμανία: Αν πάρει υποβρύχια, σημαίνει ότι τελείωσε η Τουρκία στο ΝΑΤΟ

 


Ρουμανία: Αν πάρει υποβρύχια σημαίνει ότι τελείωσε η Τουρκία στο ΝΑΤΟ αφού η Μαύρη Θάλασσα ήταν μέχρι σήμερα τουρκικό και ρωσικό πεδίο.

Η Ρουμανία συζητείται να αγοράσει γαλλικά υποβρύχια.

Το Βουκουρέστι θα μπει στην διαδικασία απόκτησης υποβρυχίων για την Μαύρη Θάλασσα, μία θάλασσα εύκολη για τον εντοπισμό υποβρυχίων, γιατί προφανώς και δέχεται πιέσεις από την Δύση.

Η αγορά και άλλων πλοίων επιφανείας για την Ρουμανία θα είχε φυσικά νόημα, η αγορά όμως υποβρυχίων τι μπορεί να σημαίνει;

Άνθρωπος που έχει γνώση του ρεπορτάζ, έλεγε στο geostratigika.gr ότι η Ρουμανία πιέζεται από το ΝΑΤΟ για να παίξει τον ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή.

Οι Αμερικανοί βλέπουν πως η Τουρκία δεν έχει διάθεση να τα… σπάσει με την Ρωσία, οπότε και σχεδιάζουν την «αντικατάστασή» της στις επιχειρήσεις της Μαύρης Θάλασσας με την Ρουμανία.

Δεν είναι υπερβολή να υποστηρίξει κανείς πως αν τελικά η Ρουμανία πάρει τα γαλλικά υποβρύχια για τα οποία συζητά, αυτό θα σημαίνει πως η Τουρκία θα βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός (σ.σ. περιθωριοποιημένη) του επιχειρησιακού πυρήνα του ΝΑΤΟ.