17.7.22

Τόνι Μπλερ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία δείχνει ότι η κυριαρχία της Δύσης φθάνει στο τέλος τηςΟ πόλεμος στην Ουκρανία δείχνει ότι η κυριαρχία της Δύσης φθάνει στο τέλος της ενώ η Κίνα αποκτά καθεστώς υπερδύναμης σε σύμπραξη με τη Ρωσία σε ένα από τα πιο σημαντικά σημεία καμπής εδώ και αιώνες, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ.

Ο κόσμος, δήλωσε ο Μπλερ, βρέθηκε σε ένα σημείο καμπής στην Ιστορία που μπορεί να συγκριθεί με το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ή την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης: αλλά αυτή τη φορά η Δύση προφανώς δεν βρίσκεται σε άνοδο.

"Φθάνουμε στο τέλος της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας της Δύσης", ανέφερε ο Μπλερ σε διάλεξη με τίτλο "Μετά την Ουκρανία - Ποια είναι τα μαθήματα τώρα για την ηγεσία της Δύσης;", σύμφωνα με το κείμενο ομιλίας σε φόρουμ στο Ντίτσλεϊ Παρκ, δυτικά του Λονδίνου.

"Ο κόσμος πρόκειται να έχει τουλάχιστον δύο πόλους και πιθανώς πολλούς πόλους", δήλωσε ο Μπλερ. "Η μεγαλύτερη γεωπολιτική αλλαγή αυτού του αιώνα θα προέλθει από την Κίνα, όχι τη Ρωσία".

Πηγή: ΑΜΠΕ / https://www.capital.gr/

______

Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη