13.7.22

Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για το θανατηφόρο ατύχημα με τα αγριογούρουνα;

Αδιανόητη η τραγωδία που σημειώθηκε χθες στο Κιλκίς, ένα θανατηφόρο τροχαίο που προκλήθηκε από αγριογούρουνα και κόστισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους, ενώ δύο ακόμη νοσηλεύονται τραυματισμένοι.
_________________
Ποιοι είναι αυτοί που απαγορεύουν τη θήρα των ζώων αυτών με αποτέλεσμα, λόγω της  ταχύτητας του πολλαπλασιασμού τους, να έχουν καταστεί δημόσιος κίνδυνος για τους κατοίκους και για τους διερχομένους ορισμένων περιοχών;
Προέχει η ζωή των ζώων από αυτή των ανθρώπων; Γέμισε η Ελλάδα από λύκους, αγριογούρουνα και...αρκούδες,
γιατί έτσι αποφάσισαν μερικοί!. Φυσικά και δεν μιλάμε για εξαφάνιση του είδους , αλλά η Ελλάδα δεν έχει την έκταση της Αφρικής και τα δάση της.
Με την ίδια άλογη λογική να εκθρέψουμε και ...δεινόσαυρους και ό,τι άλλο βρούμε!
Οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν. Ευθύνονται για ανθρωποκτονίες με ενδεχόμενο δόλο και σωρεία άλλων αδικημάτων.
Θα πρέπει να επιτραπεί  αμέσως η θήρα των αγριογούρουνων και η εξόντωση κάθε επικίνδυνου ζώου (όπως οι λύκοι) που εισβάλλουν ανενόχλητοι σε αυλές σπιτιών!
Η "οικονομία της φύσεως" συμπεριλαμβάνει -λογικά- και τη λελογισμένη θήρα των ζώων αυτών.
Όσοι...ευαίσθητοι που θέτουν σε υψηλότερο βαθμό τα ζώα από τους ανθρώπους, ας πάρουν αγριογούρουνα και λύκους στα σπίτια τους, σαν οικόσιτα!
ΑΛΕΞ
____________________________________________________________________

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ: 

Πώς έγινε το τροχαίο σοκ στο Κιλκίς με τα αγριογούρουνα

Περιπολικό με οδηγό 42χρονο αστυνομικό και συνεπιβάτες δυο συναδέλφους του 44 και 36 ετών συγκρούστηκε με αγέλη αγριογούρουνων και εξετράπη της πορείας του. Διερχόμενο όχημα με οδηγό έναν 53χρονο και επιβάτη έναν 48χρονο συγκρούστηκε με το υπηρεσιακό όχημα, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο των δύο ανδρών και τον τραυματισμό των τριών αστυνομικών.

Στο ίδιο σημείο, τρίτο όχημα με οδηγό έναν 56χρονο άνδρα και επιβάτιδα μία 50χρονη από τα Σκόπια έπεσε και αυτό πάνω στα αγριογούρουνα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί η γυναίκα. Οι τέσσερις τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς.

Ο κουμπάρος του ενός θύματος του τραγικού τροχαίου και πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Πλαγιάς Κιλκίς, Γιώργος Χουρσεΐδης μίλησε στο OPEN για όσα έγιναν.

«Δύσκολες καταστάσεις στην κοινότητά μας. Αυτή ήταν η τύχη τους. Ήταν πολύ δύσκολη η κατάσταση. Εμφανίστηκε μια αγέλη με αγριογούρουνα που συγκρούστηκαν με το περιπολικό. Χάνει την πορεία του, μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα, το πρώτο αυτοκίνητο που πήγε να συναντήσει το απέτυχε. Στο δεύτερο αυτοκίνητο ο ένας ήταν κουμπάρος μου, άφησε πέντε παιδιά ορφανά […] Ο λάθος άνθρωπος στο λάθος σημείο. Το πρόβλημα είναι από παλιά» ανέφερε.

πηγη: https://www.iefimerida.gr