4.6.22

Κλήση του Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα από το καθεστώς που μας κατηγορεί για υποστήριξη του PΚΚ: Προφανώς θέλει να κάνουμε εθνοκάθαρση όπως εκείνοι



 Λάδι στη φωτιά των ήδη τεταμένων σχέσεων έριξε η Άγκυρα καθώς κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη στην Τουρκία, Χριστόδουλο Λάζαρη, για να δώσει εξηγήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο λόγος είναι περί της δήθεν «υποστήριξης της Ελλάδας στις διαδηλώσεις του PPK», αναφέρει η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Anadolu, o Χριστόδουλος Λάζαρης άκουσε τις τουρκικές απόψεις και αντιδράσεις επί του θέματος.

«Τέθηκε, δε, στον Λάζαρη ότι τρομοκρατικές οργανώσεις μπορούν εύκολα να χρηματοδοτήσουν και να στρατολογήσουν στην Ελλάδα και να κάνουν την προπαγάνδα τους και πως η Ελλάδα χαρακτηρίζεται, πλέον, ως ασφαλής προορισμός για κύκλους που σχετίζονται με την τρομοκρατία».

Στον Έλληνα πρέσβη αναφέρθηκε επίσης ότι το στρατόπεδο του Λαυρίου έχει γίνει πόλος έλξης τρομοκρατικών ομάδων, με τους Τούρκους να κάνουν σύγκριση με τα στρατόπεδα του PKK στο Ιράκ και τη Συρία.

Μεταξύ άλλων στον κ. Λάζαρη παρουσιάστηκαν και οι ανησυχίες των τουρκικών αρχών για την ασφάλεια των Τούρκων εκπροσώπων και πολιτών στην Ελλάδα, ενώ του υπογραμμίστηκε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τις σχέσεις γειτονίας και το διεθνές δίκαιο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

https://hellasjournal.com/