4.6.22

Μέχρι να έρθουν τα MARDER οι Αμερικανοί μας έκαναν ξεφτέρια στα τεθωρακισμένα οχήματα M-1117 (Εικόνες) Μέχρι το τέλος του 2022, οι Η.Π.Α. θα παρέχουν στην Ελλάδα συνολικά 1.200 ASV, όλα χωρίς κόστος, μέσω του προγράμματος EDA

Γράφαμε πρόσφατα πως τα τεθωρακισμένα οχήματα αναγνωρίσεων Μ1117 ανέλαβαν δράση στον Έβρο.

Να θυμίσουμε πως τέλη Απριλίου είχαν έλθει στη Θεσσαλονίκη ακόμη 130 τεθωρακισμένα οχήματα ασφαλείας M1117, ενώ μέχρι το τέλος του 2022, οι Η.Π.Α. θα παρέχουν στην Ελλάδα συνολικά 1.200 ASV, όλα χωρίς κόστος, μέσω του προγράμματος EDA. 

Το επόμενο μικρό διάστημα είναι σίγουρο ότι αναμένουμε και ορυμαγδό δηλώσεων αλλά έγγραφα, με τα οποία οι Τούρκοι επικαλούμενοι τον ελληνικό τύπο, θα μας κατηγορούν για εξοπλισμό των νησιών, αναφέροντας το γνωστό τουρκικό παραμύθι.

Τους ενοχλεί άλλωστε σφόδρα η παρουσία των τεθωρακισμένων αυτών οχημάτων, αφού τα θεωρούν ως αναβάθμιση της ελληνικής στρατιωτικής ισχύος.    

Τα τεθωρακισμένα οχήματα M-1117, ειδικά στα νησιά μας, θα έχουν την δυνατότητα ταχύτατων ελιγμών, για να φτάσουν σε οποιαδήποτε ακτή παραστεί ανάγκη, για να αποκρούσουν με φονικά πυρά κάθε πιθανή τουρκική αποβατική ενέργεια, εξουδετερώνοντας την εν την γενέσει της.

Επίσης τα οχήματα αυτά μπορούν να μεταφέρουν ομάδα εξοπλισμένων ανδρών, οι οποίοι με κατάλληλο εξοπλισμό, φορητά αντιαρματικά κά, θα είναι ικανή να χτυπήσει τις εχθρικές δυνάμεις, προκαλώντας  καίρια πλήγματα.

Στα νεώτερα στρατιώτες από το στρατό των ΗΠΑ ολοκλήρωσαν πρόσφατα ένα μάθημα εξοικείωσης στη Θεσσαλονίκη με τους εταίρους στον Ελληνικό Στρατό, για τα 130 M1117 ASV. 

Tα τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα M-1117 που παρέλαβε η Ελλάδα από τις ΗΠΑ, αποστέλλονται σταδιακά σε Έβρο και Νησιά, προκαλώντας την τουρκική οργή όπως είναι φυσικό.