8.6.22

Ρεζιλεύοντας το όνομα CNN: Στο CNN Turk μαϊντανός αναλυτής ζητά να καταληφθούν ελληνικά νησιά [βίντεο]

Πολιτικός αναλυτής κάνει προκλητικές δηλώσεις για τα ελληνικά νησιά, δείχνοντάς τα με το χέρι του στον χάρτη. Screenshot via CNN Turk

 Κλιμακώνεται η προκλητική ρητορική κατά της Ελλάδας στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, που προβάλουν διάφορους μισθωμένους ή εθελοντές προπαγανδιστές του καθεστώτος που μετέχουν στην ολομέτωπη επίθεση λαϊκισμού κατά της Ελλάδα με στόχο το εθνικό ακροατήριο στην Τουρκία.

Δύο 24ωρα μετά την προτροπή  Τούρκων δημοσιογράφων προς τους πολίτες της χώρας τους να μην έρθουν στη χώρα μας για διακοπές, ο πολιτικός αναλυτής Χακάν Μπαϊράκτσι σε εκπομπή του CNN Turk ζήτησε στρατιωτική εισβολή στα ελληνικά νησιά.

Μάλιστα, έχοντας μπροστά του έναν χάρτη της Ελλάδας έδειχνε με το χέρι του το Αιγαίο και πρότεινε να καταλάβει η Τουρκία «μερικά ελληνικά νησιά» προκειμένου «να καταρρεύσει η πολιτική της Ελλάδας και των ΗΠΑ».

Σε μια ακατάληπτη συλλογιστική υποστήριξε: «Δεν έχουν υπολογίσει κάτι. Η Τουρκία για να αντιμετωπίσει αυτή το ρεζιλίκι, μπορεί να κάνει μια επιχείρηση εδώ, να ρίξει μια σφαλιάρα, να κάνει απόβαση σε δυο νησιά εδώ και να πει πως “εγώ δεν είμαι επιθετική χώρα”, τότε να ρεζιλευτεί η ελληνική εξωτερική πολιτική θα καταρρεύσει και η πολιτική των ΗΠΑ. Επιπλέον στην εσωτερική πολιτική θα πει πως “δεν επιτέθηκα στην Ελλάδα απλά της έδωσα μήνυμα πως αν συνεχίσεις την επιθετική πολιτική εγώ θα κάνω αυτά”» δήλωσε χωρίς ειρμό ο Μπαϊράκτσι, παρουσιάζοντας με το χέρι του στον χάρτη, τα ελληνικά νησιά.

Οι δημοσιογράφοι που έλαβαν επίσης μέρος στη συζήτηση, όπως ο διευθυντής της εφημερίδας Hurriyet Αχμέτ Χακάν, όχι μόνο δεν αντέδρασαν στους παραλογισμούς του Μπαϊρακτσί, αλλά ουσιαστικά σιγόνταραν την ακραία ρητορική του αναλυτή που είναι ταυτόσημη με αυτή της κυβέρνησης Ερντογάν.

Ο διευθυντής της Hurriyet μάλιστα, δήλωσε ενοχλημένος για την αμερικανική παρουσία στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας την χώρα μας «νέα πολιτεία των ΗΠΑ».

Δήλωσε συγκεκριμένα ο Χακάν: «Μήπως η Ελλάδα γίνεται η πολιτεία των ΗΠΑ; Γιατί το λέμε αυτό; Διότι φαίνεται πως υπάρχει σχέδιο των ΗΠΑ που εκτελείται μέσω της Ελλάδας. Υπάρχουν σχεδόν 10 βάσεις και ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ‘’ποιον θέλουν να απειλήσουν με τόσες βάσεις που χτίζουν’’.».

Δείτε το σχετικό βίντεο: