25.6.22

Ανόητη προβοκάτσια άθλιου λαϊκισμού από Τούρκο αρχηγό κόμματος: Άνοιξε μια σημαία έξω από τη Βουλή


Σε μια πραγματικά ανόητη κίνηση άκρατου λαϊκισμού προχώρησε ο Μουσταφά Σαριγκιούλ πρόεδρος του Τουρκικού Κόμματος Αλλαγής (TDP) ανοίγοντας για λίγα δευτερόλεπτα μια τούρκικη σημαία έξω από τη Βουλή των Ελλήνων.

Ο συγγραφέας στο επάγγελμα Σαριγκιούλ που ίδρυσε το κόμμα του το 2020 στοχεύει προφανώς στο εντυπωσιασμό των Τούρκων ψηφοφόρων στις επόμενες εκλογές καθώς με αυτό το… απονενοημένο πιθανότατα ελπίζει ότι μπορεί να του δώσει ώθηση σε ένα πολωμένο πολιτικό περιβάλλον.

Ανεξαρτήτως αυτών η ενέργειά του είναι καταφανέστατα ανόητη καθώς εκτός των παραπάνω είναι σαφές ότι δεν θα μπορούσε, αν το επιδίωκε φυσικά, να υπάρξουν παρατράγουδα όπως σύλληψη ή καταγγελία κ.λπ.

Επί της ουσίας το μόνο που κατάφερε είναι να έχει στο βιογραφικό του και στα social media αναρτημένη μια φωτογραφία έξω από τη Βουλή των Ελλήνων κρατώντας την Τουρκική σημαία.

Ο ίδιος πάντως τη συνόδευσε με μια ανάρτηση στο twitter στην οποία αναφέρει: Έλα στην Ειρήνη Μητσοτάκη.

Στο δε βίντεο λέει: «Βρίσκομαι στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Μην ζητάτε βοήθεια από την Αμερική, ζητήστε φιλία από την Τουρκία. Μητσοτάκη, πάρε το χέρι σου από τα όπλα. Ελάτε στην ειρήνη, κοιτάξτε, είμαστε εδώ».

Η βλακεία είναι αήττητη και ενίοτε επικίνδυνη…

Αυτά και πολλά είναι από εμάς, ενώ η εφημερίδα Yeni Safak αρκείται να χαρακτηρίσει την κίνηση του Τούρκου πολιτικού αρχηγού ως «ενδιαφέρουσα».

Hellas Journal