20.6.22

Ξεδιάντροπος και επικίνδυνος ψεύτης ο Ερντογάν: «Πρόσφυγες ληστεύονται, ξυλοκοπούνται, δολοφονούνται από τις ελληνικές Αρχές»

 


Όσοι βλέπουν διάθεση χαμηλών τόνων από το απολυταρχικό καθεστώς της Άγκυρας καλύτερα να το ξανασκεφτούν και ο ισλαμιστής πρόεδρος Ερντογάν φροντίζει να τους διαψεύδει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο κάθε φορά.

Προφανώς τα ελεγχόμενα από το σύστημα Ερντογάν ΜΜΕ της Τουρκίας μόνον τυχαία δεν έγραψαν ότι σχεδιάζει την καταγγελία της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Φρόντισε να τους επιβεβαιώσει ο ίδιος ο Ερντογάν με νέα χυδαία και αναπόδεικτα φληναφήματα σε βίντεο -μήνυμά του στην Παγκόσμια Κοινοβουλευτική Διάσκεψη για τη Μετανάστευση.

Ο άνθρωπος που έχει εργαλειοποιήσει τους πρόσφυγες είτε για να κερδίζει χρήματα, είτε για να πιέζει καταστάσεις έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι:

«Πρόσφυγες διώκονται, ληστεύονται, ξυλοκοπούνται, ακόμη και δολοφονούνται» από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας σχεδόν κάθε μέρα, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζοντας την επιθετική ρητορική του κατά της χώρας μας.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος  επεσήμανε πως το πραγματικό βάρος της κρίσης δεν το φέρουν οι αναπτυγμένες χώρες, αλλά όσες γειτνιάζουν με περιοχές που βρίσκονται σε κρίση.

«Το πραγματικό βάρος στο θέμα της μετανάστευσης και των προσφύγων δεν το σηκώνουν οι ανεπτυγμένες κοινωνίες, που έχουν δυνατή φωνή, αλλά οι χώρες όπως εμείς, που είναι γείτονες των περιοχών της κρίσης» δήλωσε.

Κατήγγειλε, δε, πως «όσοι εργαλειοποιούν τις μερικές εκατοντάδες πρόσφυγες που έχουν αποδεχθεί για διαφημιστικούς σκοπούς, δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη απέναντι στην εντεινόμενη ανθρωπιστική κρίση».

Από όλα τα παραπάνω καθίσταται προφανές ότι ο Ερντογάν δεν πρόκειται να αποστεί των προσπαθειών που συστηματικά καταβάλλει το τελευταίο χρονικό διάστημα για να αντιστρέψει την παραγματικότητα.

 https://hellasjournal.com