1.6.22

Προσθήκη σε απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»

 








Πέραν των όσων γράφει ο κ. Σαμιώτης, θα θέλαμε να προσθέσουμε ότι αφ ενός η ...πολυχρωμία των στολών (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες, μπλέ, πράσινες, μαύρες) και αφ ετέρου οι σκόπιμα πανομοιότυπες στολές των σεκιουριτάδων (κάτι που απαγορεύεται ρητά) όπως και η παντελής έλλειψη πηλικίων ή αντιστοίχων (προφανώς χαλάνε την κόμη) καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη για τους πολίτες την αναγνώριση των αστυνομικών από τους σεκιουριτάδες ή άλλους φύλακες και υπαλλήλους  άλλων Υπηρεσιών...

Κάτι πρέπει να γίνει πάνω σ αυτό το πρόβλημα, το οποίο παρτεπιμπτόντως, επεκτείνεται και στα διάφορα -ξένα προς την αστυνομία- οχήματα που  περιφέρονται με γαλάζιους φάρους και με παρόμοια χρώματα και σήματα με της αστυνομίας.  Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα  που θα επιλύσουν  οριστικά όλα τα αναφερόμενα  ανωτέρω θέματα. Η νομοθεσία  (και οι κανονισμοί) υπάρχουν, αρκεί να εφαρμόζονται .

Juan



Του ΣΑΜΙΩΤΗ Αναστάσιου, Αντιπρόσωπου Ε.ΑΣ.Υ.Α



Βλέποντας έναν αστυνομικό ο πολίτης το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξει σε αυτόν είναι η στολή του, και είτε το θέλουμε είτε όχι από αυτήν καθορίζεται εν μέρει η συμπεριφορά του απέναντί του και είναι αυτό που λέμε με απλά λόγια ευπρεπή παρουσία.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει σταματήσει η χορήγηση υφασμάτων και υποδημάτων πλην της αρχικής χορήγησης στην σχολή Αστυφυλάκων και η οποία πιστώνεται τελικώς σε κρατήσεις από τον μισθό του έκαστου Αστυνομικού.

Τα επόμενα χρόνια της Αστυνομικής του υπηρεσίας η αντικατάσταση, επιδιόρθωση, μεταποίηση ή εκ νέου αγορά πραγματοποιείται από τους ίδιους τους αστυνομικούς.

Κριτήριο επιλογής της εκάστοτε αγοράς της στολής του καθιστά η οικονομική του δυνατότητα και τα επιχειρησιακά κριτήρια αναλόγως την Υπηρεσία.

Θεωρώντας δεδομένο στον εκσυγχρονισμό της στολής του Έλληνα Αστυνομικού θα αποτελεί σημαντικό παράγοντα η αναβάθμιση της ποιότητας σε υφάσματα, υποδήματα και λοιπά υλικά ώστε να συνάδουν με τις σύγχρονες απαιτήσεις εργασίας του.

Συμπερασματικά λόγω των ανωτέρω θα έπρεπε να εξετάσουμε την χορήγηση νέων σύγχρονων στολών με βλέμμα τις Ευρωπαϊκές αστυνομίες ή τουλάχιστον σε περίπτωση αδυναμίας χορήγησης να εξεταστεί σχετικό ετήσιο επίδομα ιματισμού αναλόγως την κάθε Υπηρεσία και τις ανάγκες της.

Έτσι επιτέλους θα μπορεί να εφαρμοσθεί στην πράξη η ομοιομορφία των στολών, όπως αυτή έχει θεσπιστεί με τα πρότυπα στολών, η οποία θα προκαλεί σεβασμό με την ευπρεπή παρουσία των Αστυνομικών.


Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»



Πηγή: easya.gr