4.6.22

Φωτιά στη Γλυφάδα: Εκκένωση οικισμού στη Βούλα - Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους

 

Μάχη με τις φλόγες δίνει μέχρι και αυτή την ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, εξαιτίας της φωτιάς που εκδηλώθηκε στη Γλυφάδα, στο τέρμα της οδού Μετσόβου κοντά στην περιοχή Πυρνάρι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στη Γλυφάδα, στο τέρμα της οδού Μετσόβου κοντά στην περιοχή Πουρνάρι Γλυφάδας.

 Επί τόπου έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ γίνονται ρίψεις νερού από και εναέριες δυνάμεις.



Η πυρκαγιά είναι σε χαμηλή βλάστηση και στο σημείο βρίσκονται ήδη 10 οχήματα της πυροσβεστικής και 20 πυροσβέστες. Ωστόσο ξεκίνησε προληπτική εκκένωση οικισμού στην οδό Αριστείδου στη Βούλα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι φλόγες έφτασαν στο σπίτι στην οδό Θεσσαλίας. Στο σημείο ακούγονται συνεχώς εκρήξεις, πιθανότατα από τα οχήματα που καίγονταν.

Σε όσους βρίσκονται στην περιοχή εστάλη μήνυμα από το 112. 

112

Οι κάτοικοι δεν φεύγουν από τα σπίτια τους, παρά τις συστάσεις των Αρχών. Έχουν βγει με λάστιχο, προσπαθώντας να σώσουν τις περιουσίες τους. Σύμφωνα με πληροφορίες μετέφεραν με ασθενοφόρο ΕΚΑΒ έναν πυροσβέστη με αναπνευστικά στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, σε καλή κατάσταση.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και συνολικά επιχειρούν 71 Πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα, ενώ από αεροσκάφος επιχειρούν περιοδικά έξι αεροσκάφη, τρία ελικόπτερα, καθώς και ένα ελικόπτερο για ένα ενιαίο συντονισμό και άλλο ένα του στρατού. Επιπλέον, υπάρχει συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρων των δήμων.

 

Ξεκίνησε από σταθμό του ΔΕΔΔΗΕ λέει ο δήμαρχος

Η φωτιά σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ξεκίνησε από υποσταθμό της ΔΕΔΔΗΕ στους πρόποδες του Υμηττού, στο τέρμα της οδού Μετσόβου, ενώ λόγω της πυρκαγιάς υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

5616905

Άλση και παρκάκια στο Πανόραμα της Βούλας καίει η φωτιά, που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή της 'Ανω Γλυφάδας και στη συνέχεια, λόγω των ισχυρών ανέμων, κινήθηκε προς το νοτιότερο κομμάτι του Υμηττού.

«Η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και συνεχίζει: «Η φωτιά έχει μπει στο Πανόραμα και έχει κάψει άλση και παρκάκια, ακόμη και κάποιες τέντες, αλλά δεν έχουν και σπίτια. Ήρθε από δύσβατη περιοχή, στην οποία δεν μπορούσαν οι δυνάμεις να επέμβουν καθοριστικά. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 33 οχήματα και 180 άνθρωποι, εθελοντές και πυροσβέστες, συν τα εναέρια μέσα. Ο αέρας είναι ισχυρός. δώσει εντολή εκκένωσης κι έχουν σταλεί μηνύματα με το 112. Μέχρι στιγμής δεν έχουν και σπίτια και κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να ελέγξουμε».

Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Εν τω μεταξύ, σε διακοπές κυκλοφορίας και ρυθμίσεις προχώρησε η Τροχαία στην Άνω Γλυφάδα, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη κοντά στην περιοχή Πουρνάρι.

καμμένο αμάξι

Συγκεκριμένα, διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Υμηττού, από το ύψος της οδού Απόλλωνος, στο ρεύμα προς τη θέση Κρεμασμένος Λαγός, ενώ γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας στη συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Ηροδότου.

WhatsApp Image 2022 06 04 στις 17.50.26

 https://www.dikaiologitika.gr/