8.5.22

«Ασταμάτητο» το TB2 Bayraktar: Έπληξε ρωσικό Mi-8 τη στιγμή που αποβιβάζονταν στρατιώτες [vid]

 


Το TB2 Bayraktar της Ουκρανίας συνεχίζει να προκαλεί σοβαρές ζημιές στις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας, καθώς ο πόλεμος διανύει πλέον την 75η ημέρα του.


Ένα βίντεο που τραβήχτηκε από το drone που δείχνει ένα ρωσικό ελικόπτερο να προσγειώνεται στο Φιδονήσι κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η πηγή υποστηρίζει ότι πρόκειται για ένα ρωσικό επιθετικό ελικόπτερο Mi-8.

Το TB2 Bayraktar της Ουκρανίας περιμένει, στοχεύει και καθώς τα στρατεύματα κατεβαίνουν από το ελικόπτερο, ακολουθεί μια ισχυρή έκρηξη, που πιθανότατα προκλήθηκε από βόμβα ή ρουκέτα. Δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για το αν σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 μπορούν να μεταφέρουν κατευθυνόμενες βόμβες MAM-C και MAM-L, πυραύλους CIRIT 70 mm με στόχευση με λέιζερ, κατευθυνόμενες βόμβες Tubitak-Sidge, καθώς και Tubitak-Sage GPS / INS, κατευθυνόμενους όλμους 81 mm.



Πιθανόν να συμμετείχαν περισσότερα από ένα drone TB2 Bayraktar στην επίθεση στο ρωσικό ελικόπτερο, καθώς η στιγμή της βομβιστικής επίθεσης καταγράφηκε από δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες. Πηγές αναφέρουν ότι η επίθεση σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ στις 7 Μαΐου στο Φιδονήσι (Snake Island).

Τις τελευταίες ημέρες το ρωσικά κατεχόμενο νησί δέχεται σοβαρές αεροπορικές επιθέσεις και βομβαρδισμούς αφού έγινε σαφές ότι δύο ουκρανικά Su-27 εκτόξευσαν πρόσφατα βόμβες υψηλής ταχύτητας σε ρωσικές εγκαταστάσεις στο νησί. Επίσης, εδώ και αρκετές ημέρες, ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστρέφουν το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων του νησιού, SA-13 Arrow-10.

Από την πλευρά της η Ρωσία υποστηρίζει ακριβώς το αντίθετο. Πιο συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι ρωσικά αεροσκάφη κατέρριψαν ένα ουκρανικό Su-24, ένα μαχητικό Su-27, τρία ελικόπτερα Mi-8 με αλεξιπτωτιστές και δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar-TB2 κοντά στο Snake Island, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, στρατηγός Ιγκόρ Κονασένκοφ το Σάββατο.

Με πληροφορίες από: BulgarianMilitary.com / Φωτογραφία Reuters
Πηγή: i-epikaira.blogspot.com