20.5.22

ΣΧΟΛΙΟ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ , ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ & ΣΤΗΝ EFENPRESS...

 


To τουρκικό φίδι έφτασε στο λαιμό του ΝΑΤΟ και απειλεί να το πνίξει. Δεν  βλέπει ο κ. Μπάιιντεν ότι ο Ερντογάν εξυπηρετεί τον Πούτιν;

Του Αντώνη Αντωνά.

LATEST UNGUI S IN HERBA ... ΕΝΑ ΦΙΔΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ....

Σχετικά με πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν: «Η τύχη του κόσμου δεν πρέπει να αφεθεί στο έλεος μιας *χούφτας χωρών, που κέρδισαν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ….» ( Βαθύ και συμβολικό το νόημα αυτής της δήλωσης και οι σύμμαχοι ας ψάξουν να το βρουν. Απωθημένα είναι γιατί δεν νίκησαν οι ΝΑΖΙ σύμμαχοι της Τουρκίας στον Β ΠΠ.)
 
*Αυτές οι χώρες, που εμπόδισαν τους εγκληματίες ΝΑΖΙ Γερμανούς φίλους και συμμάχους της Τουρκίας, να καθυποτάξουν τους ελεύθερους λαούς και πλήρωσαν βαρύτατο τίμημα αίματος, που νωπό είναι ακόμη και αχνίζει. Ας αφεθεί λοιπόν η τύχη του κόσμου στα χέρια της Τουρκίας … 
 
Η Τουρκία πλέον με την ανοχή των συμμάχων έσπασε και το χτένι και την χτένα … Παραβιάζει κανονισμούς του ΝΑΤΟ, εισβάλλει σε ξένες χώρες, κατασφάζει αμάχους, εξαφανίζει Χριστιανικές μειονότητες στην Μ. Ασία, εισβάλλει στην Ελληνική Κύπρο το 1974 και δολοφονεί 5000 αμάχους (1619 αγνοούμενοι), εκτοπίζει 300000 γηγενείς Κυπρίους, εγκλωβίζει 30000 αμάχους, κακοποιεί 800 ομήρους γυναίκες, λεηλατεί 500 εκκλησίες, κατέχει παράνομα το 37% των Κυπριακών εδαφών, διεκδικεί ΕΛΛΗΝΙΚΑ εδάφη, θάλασσες και αιθέρες, που δεν της ανήκαν ποτέ, απειλεί γειτονικές χώρες, εκβιάζει την ΕΕ και διεθνή κοινότητα, ασεβεί, εξυβρίζει και προσβάλλει τους πάντες. Έχει γίνει κράτος τρομοκράτης και διεθνής ταραξίας της Μεσογείου και όλοι σωπαίνουν ένοχα …
 
Αιδώς γαρ εν κακοίσιν ουδέν ωφελεί. Η γαρ σιωπή τω λαλούντι σύμμαχος. Όμηρος. 
(Με τους κακούς η συστολή δεν ωφελεί σε τίποτα. Επειδή η σιωπή είναι σύμμαχος αυτού που μιλάει.) 
 
Λήθη των ιδίων κακών θρασύτητα γεννά. Δημόκριτος 
(Όποιος ξεχνά τα δικά του σφάλματα, αποθρασύνεται.) 
 
Στο δια ταύτα προς υπενθύμιση μνήμης και ιστορίας, ολίγα ενδεικτικά συμπυκνωμένα, αποσπασματικά πιο κάτω και ας εξαχθούν αυτονόητα συμπεράσματα. Στις 25 Φεβρουαρίου 1945: Η Τουρκία κηρύσσει τον πόλεμο στην ανύπαρκτη πλέον Γερμανία πρώην σύμμαχο της, που ηττήθηκε «από μια χούφτα συμμάχων χωρών …» 
 
Το τραγελαφικό, μετά τις συμφωνίες συμμαχίας Τουρκίας – Γερμανίας και αφού ο πόλεμος είχε κριθεί και ο γερμανικός στρατός σχεδόν στο σύνολο του συνθηκολόγησε, η Τουρκία κηρύσσει «ακήρυχτο» πόλεμο στους ΝΑΖΙ φίλους της, που ήδη έπνεαν τα λοίσθια … και ήταν εγκλωβισμένοι στο Βερολίνο …. 
 
Ο Τσώρτσιλ είχε δώσει τελεσίγραφο στους Τούρκους όπως εισέλθουν στον πόλεμο παρά το πλευρό των συμμάχων ( πιο κάτω) μέχρι την 15η Φεβρουαρίου 1944 και τον αγνόησαν επιδεικτικά … μέχρι και την 25η Φεβρουαρίου 1945, που όταν ήδη έληγε νικηφόρα ο πόλεμος υπέρ των συμμάχων, πρόδωσε την σύμμαχο της Γερμανία και «μπήκε» ( από πού δεν ξέρω) στον πόλεμο χωρίς να ρίξει ούτε μια σφαίρα, αφού το 90% του Γερμανικού στρατού παραδόθηκε …Και αλώβητη βγήκε, ζητώντας και παράσημα … Αχ μπαμπέσηδες Τούρκοι να είχαμε την πονηριά σας …..ΦΕΥ! 
 
Οι πιέσεις προς την Τουρκία (όπως π.χ. για την παραχώρηση αεροδρομίων και διευκολύνσεων στους Συμμάχους), συνεχίζονταν. 
 
Ο Ίντεν συναντήθηκε στο Κάιρο με τον Μενεμετζίογλου και άλλους Τούρκους αξιωματούχους (5-7/11/1943). Μετά το τέλος των συνομιλιών τηλεγράφησε στον Τσώρτσιλ
 «Τα επιχειρήματα μου ήταν ελάχιστα αποτελεσματικά δεδομένου ότι τόσο ο (Τούρκος) Υπουργός Εξωτερικών όσο και ο γ.γ. (τον ΥΠΕΞ) Ατσικαλίν, εφαίνοντο να είναι ιδιαίτερα κουφοί. Όταν αναγκάσθηκα τελικώς να στραφώ προς έναν νεότερο (Τούρκο) αξιωματούχο παρουσίασε και αυτός την ίδια δυσκολία να ακούσει ό, τι του έλεγα. Κανείς δεν μπορεί να είναι τόσο κουφός όσο ένας Τούρκος που δεν θέλει να πεισθεί». Παρά τις έμμεσες απειλές του Ίντεν, οι φιλογερμανοί Τούρκοι, παρέμειναν ακλόνητοι και δεν «μπήκαν» στον πόλεμο. Στη διάσκεψη της Τεχεράνης, μεταξύ Τσώρτσιλ, Ρούσβελτ και Στάλιν (28/11-1/12/1943), ο Βρετανός ηγέτης έθεσε μετ’ επιτάσεως το θέμα της εισόδου της Τουρκίας στον πόλεμο. Ο Ρούσβελτ αντιδρούσε, θέτοντας ως βασικό στόχο την απόβαση στην Νορμανδία. Ο Τσώρτσιλ συναντήθηκε με τον Ινονού στο Κάιρο, στις 4/12/1943, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. 
 
Στα απομνημονεύματά του, γράφει: 
«Όταν ζητούσαμε από τους Τούρκους να δώσουν μια ευρύτερη ερμηνεία στην ουδετερότητά τους, παραχωρώντας τις αεροπορικές τους βάσεις απαντούσαν: 
«Α, όχι! Δεν δεχόμαστε να παίξουμε παθητικό ρόλο». 
Όταν πάλι τους ζητούσαμε να μπουν αποφασιστικά στον πόλεμο, αναφωνούσαν: «Α, όχι! Δεν είμαστε αρκετά εξοπλισμένοι». * 
 
Ο Τσώρτσιλ, έδωσε στους Τούρκους ως καταληκτική ημερομηνία για την είσοδό τους στον πόλεμο, την 15η Φεβρουαρίου 1944. 
Ο Μενεμετζίογλου, ενημέρωσε λεπτομερώς τον φίλο Γερμανό πρέσβη φον Πάπεν (!) για τα αποτελέσματα της διάσκεψης του Καΐρου και την αρνητική στάση της Τουρκίας έναντι των συμμάχων….και έλαβε εύσημα. 
 
Ολίγα λοιπόν και ενδεικτικά, για την προδοτική στάση της Τουρκίας, έναντι των συμμάχων και υπέρ των Γερμανών, εξ ου και η αυτονόητη «συμπάθεια» της φροϋλάιν Μέρκελ, προς αυτούς μέχρι σήμερα…, αλλά και και του Ερντογάν υπέρ των Γερμανών  συμμάχων του πρώην και νυν…. 

ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ Η ΜΠΑΜΠΕΣΑ ΤΟΥΡΚΙΑ  ΞΑΝΑ ΘΑ ΠΡΟΔΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΟΛΙΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ... ΑΥΡΙΟ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΆΨΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟ ΛΥΚΟ - ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ,  ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ 8ο ΑΙΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΣΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ .... ΠΟΥ ΕΦΘΕΙΡΑΝ ΚΑΙ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.....
ΟΤΙ ΣΠΕΙΡΑΤΕ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΤΕ ....

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ