9.5.22

Επιτάφιος δυτικών μισθοφόρων στην Οδησσό: Κτυπήθηκε με πυραύλους cruise το κτίριο που διέμεναν – Πάνω από 100 νεκροί



 Ιδιαίτερα αρνητικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο των στρατιωτικών επιχειρήσεων για την Ουκρανία και τους δυτικούς συμμάχους της, καθώς από τότε που ξεκίνησε η δεύτερη φάση των επιχειρήσεων οι Ουκρανοί παντού ηττώνται.

H Ρωσία ήδη κατέχει το 25% του ουκρανικού εδάφους του 2014 και δεν θα σταματήσει εκεί: Η Οδησσός είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει τον τελικό στόχο, χωρίς να αποκλείεται το Χάρκοβο από την τελική επίθεση.

Δείτε αποτελέσματα των βομβαρδισμών του διημέρου στην Οδησσό, όπου κτυπήθηκε βάση μισθοφόρων:

Σκοτώθηκαν πάνω από 100 μισθοφόροι, δυτικοί κυρίως, την ώρα που κοιμόντουσαν.

Οι Ρώσοι λαμβάνουν πληροφορίες από τον ρωσόφωνο πληθυσμό για τη κίνηση των μισθοφόρων και πραγματικά τους έχουν καταφέρει αποφασιστικά πλήγματα.

Αυτό που έχει συμβεί την τελευταία εβδομάδα δείχνει ότι είναι θέμα ημερών η πτώση του Σεβεροντονέτσκ, του Σλαβιάνσκ και του Κράματορσκ, με συνέπεια την 100% απώλεια της περιφέρειας του Ντονμπάς.

Στο ακόλουθο tweet φαίνεται η πρόοδος της ρωσικής προσπάθειας μεταξύ 16 Απριλίου και 8 Μαΐου στο Ντονμπάς.

Η ουκρανική 24η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία που υπερασπιζόταν την Ποπάσνα διαλύθηκε και περισσότεροι από 3.000 άνδρες είναι νεκροί.

Μια επιχείρηση ανακατάληψης του Φιδονησίου, κατέληξε σε ουκρανική σφαγή .

Τέλος, όπως από χθες έκανε γνωστό στην Ελλάδα το pronews.gr  οι ρωσικές κατέλαβαν την πόλη Ποπάσναστην περιοχή του Λουγκάνσκ.

Οι Ουκρανοί τις προηγούμενες ημέρες για να διασώσουν την Ποπάσνα μετέφεραν ισχυρές δυνάμεις, οι οποίες όμως εγκλωβίστηκαν και καταστράφηκαν, κυρίως από την χρήση του πυροβολικού, αλλά και μαχητικών κλειστής υποστήριξης Su-25.

Πρακτικά ο αμυντικός άξονας στις περιοχές Λίμαν, Σλαβιάνσκ και Λουσιχάνσκ, διαλύθηκε.

Oι ανώτατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και των εθνικιστικών Ταγμάτων έλαβαν διαταγή να φύγουν από τις περιοχές του Ντονμπάς και να κατευθυνθούν στο Ντνιπροπετρόφσκ

Στο Φιδονήσι, νότια του οποίου υποτίθεται ότι επλήγη η φρεγάτα Admiral Makarov (δεν έχει υπάρχει τίποτα νεότερο για την τύχη της, πέρα από την φωτό που έδειχνε χθες ότι είναι ανέπαφη και έπλεε εντός του ναυστάθμου της Σεβαστούπολης), οι Ρώσοι κατέστρεψαν μια ουκρανική αποβατική-αεραποβατική δύναμη.

https://www.pronews.gr/

Efenpress/Μιχάλης Τσολάκης