24.5.22

Οι δορυφόροι "έπιασαν" την Κίνα να ετοιμάζει κεραυνοβόλο κτύπημα σε ΗΠΑ: Θα σαρώσουν βάσεις, πλοία & Ταϊβάν!

 


Aρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή ανακάλυψη βρίσκεται το Πεντάγωνο και η πολιτική ηγεσία της Αμερικής. Στρατιωτικοί δορυφόροι εντόπισαν τον κινεζικό Στρατό να εξασκείται με τρομαχτικές λεπτομέρειες πάνω σε βαλλιστικά κτυπήματα (ASBM) μεγάλου βεληνεκούς εναντίον αμερικανικών αεροπλανοφόρων, αμερικανικών βάσεων σε Ιαπωνία – Γκουάμ, εναντίον της Ταϊβάν και του Στόλου των ΗΠΑ

Η Κίνα έστησε ένα ολόκληρο δίκτυο με στόχους μακέτες για να προετοιμάσει τον Στρατό της για πόλεμο με τις ΗΠΑ. Οι λεπτομέρειες είναι ανατριχιαστικές. Οι Κινέζοι εξασκούνται πάνω σε πλήγματα ακριβείας με καταιγιστικό ρυθμό ώστε να μην αφήσουν δυνατότητα αντίδρασης στο αμερικανικό Ναυτικό.

Γιατί οι Αμερικανοί αποδέσμευσαν τώρα αυτή την πληροφορία, είναι ένα ερώτημα. Φαίνεται ότι το γνωρίζουν εδώ και καιρό.

Έστησαν ολόκληρο δίκτυο με στόχους μακέτες!

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι η Κίνα ασκείται πάνω σε πυραυλικά κτυπήματα εναντίον της Ταιβάν, του Guam και του αμερικανικού Στόλου.

Σύμφωνα με πρόσφατες δορυφορικές εικόνες, ο κινεζικός στρατός βελτιώνει την εκπαίδευσή του πάνω σε αντιπλοικές πυραυλικές επιθέσεις καθώς ασκείται πάνω στόχους που προσομοιάζουν από αεροπλανοφόρα μέχρι μικρότερα πλοία και ναυτικές βάσεις.

Οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν πως οι Κινέζοι έχουν στήσει μια βάση εκπαίδευσης στην απομακρυσμένη έρημο Taklamakan της Xinjiang. Εκεί έχουν δημιουργήσει ένα δίκτυο μακετών που δείχνουν ένα πλοίο αγκυροβολημένο σε μια ναυτική βάση που μοιάζει με μία στη βορειοανατολική Ταϊβάν και άλλους στόχους στο Γκουάμ!

Προπονούνται εντατικά πάνω σε αμερικανικούς Στόχους!

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος του Ναυτικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ (USNI) ανέφερε ότι νέες δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν ότι η Κίνα κατασκευάζει στόχους μεγάλης κλίμακας κατά μήκος της ερήμου, συμπεριλαμβανομένων μοντέλων αντιτορπιλικών και προβλήτες.

Ένας από τους νέους στόχους – μια μακέτα ενός αντιτορπιλικού και μιας προβλήτας – κατασκευάστηκε τον Δεκέμβριο, μόλις 13 χιλιόμετρα (οκτώ μίλια) νοτιοανατολικά ενός περίτεχνου μοντέλου αεροπλανοφόρου.

Τον Φεβρουάριο ο στόχος αυτός καταστράφηκε από δοκιμαστικό πύραυλο, σύμφωνα με τον HI Sutton, τον συγγραφέα του άρθρου του USNI.

Μια άλλη παρόμοια ναυτική βάση, που κατασκευάστηκε το 2018, περίπου 310 χιλιόμετρα (190 μίλια) νοτιοδυτικά της αρχικής διάταξης του αεροπλανοφόρου, βρέθηκε από τον Damien Symons, έναν ανεξάρτητο αμυντικό αναλυτή, πρόσθεσε ο Sutton.

Το 2017, οι εικόνες φάνηκαν να δείχνουν μοντέλα αμερικανικών βάσεων στην Ιαπωνία, ανέφερε η στρατιωτική εφημερίδα Stars and Stripes.

Θα επιτεθούν με υπερηχητικούς βαλλιστικούς πυραύλους

Ο Sutton είπε ότι η φύση, η τοποθεσία και τα πλήγματα στις μακέτες υποδηλώνουν ότι οι στόχοι προορίζονται για τη επιθέσεις βαλλιστικών πυραύλων.

Η Κίνα έχει αναπτύξει τουλάχιστον δύο τύπους υπερηχητικών βαλλιστικών πυραύλων κατά πλοίων, τους DF-21D και DF-26.

Ο πρώτος είναι γνωστός ως “carrier-killer”, ενώ o δεύτερος ονομάστηκε “Guam Express” λόγω της εμβέλειάς του έως και 5.000 χλμ (3.000 μίλια) – αρκετά για να φτάσει στο υπερπόντιο έδαφος των ΗΠΑ, το οποίο φιλοξενεί μια μεγάλη στρατιωτική βάση.

Ο Lu Li-shih, πρώην εκπαιδευτής στη Ναυτική Ακαδημία της Ταϊβάν στο Kaohsiung, είπε ότι εντόπισε μια διάταξη που μοιάζει πολύ με τη ναυτική βάση Suao στην κομητεία Yilan στη βορειοανατολική Ταϊβάν.

Τα υλικά, η διάταξη και οι στόχοι

Η φύση, η τοποθεσία και τα χτυπήματα σε αυτές τις τοποθεσίες υποδηλώνουν ότι οι στόχοι προορίζονται για τη δοκιμή βαλλιστικών πυραύλων κατά πλοίων (ASBM).

Η Κίνα είναι γνωστό ότι αναπτύσσει πολλούς πυραύλους ASBM. Δύο τύποι, οι DF-21D και DF-26 πυροδοτούνται από επίγειες πλατφόρμες. Το βομβαρδιστικό H-6 φέρει άλλον πύραυλο, άγνωστο μέχρι τώρα. Και υπάρχει τώρα επιβεβαίωση ότι το καταδρομικό Type-055 κλάσης Renhai Class μπορεί να εκτοξεύσει ένα μικρότερο, που προσδιορίζεται προσωρινά ως YJ-21.

Ο Damien Symon είπε ότι υπάρχουν σημάδια προηγμένης στόχευσης.

«Η διάταξη των στόχων είναι πολύ υπολογισμένη», είπε. «Οι προσανατολισμοί, τα σχήματα και τα μεγέθη είναι συνεπή σε πολλούς στόχους. Δεν υπάρχει τίποτα τυχαίο σε αυτές τις μακέτες».

Οι στόχοι φαίνεται να διαμορφώνονται με την τοποθέτηση μεταλλικών φύλλων στο έδαφος.

«Αυτό είναι διαφορετικό υλικό από τις προβλήτες και τα κτίρια», προσθέτει ο Symon. «Μπορεί να αντανακλά διαφορετικά τη θερμότητα ή το ραντάρ, αυτό μπορεί επίσης να μας δώσει μια ένδειξη των πολύπλοκων συστημάτων και της προσπάθειας πίσω από αυτά τα πειράματα».

Ο στόχος της ναυτικής βάσης που καταστράφηκε τον Φεβρουάριο ήταν παρόμοιος με αυτόν που βρήκε ο Symon. Είναι σχεδόν αντίγραφο του παλαιότερου στόχου, είπε.

Οι στόχοι στην Ταϊβάν – Που θα χτυπήσουν

«Προσπάθησα να συγκρίνω [τη διάταξη] των ναυτικών βάσεων των ΗΠΑ στη Yokosuka και το Sesabo [στην Ιαπωνία] και τον κόλπο Subic [στις Φιλιππίνες], αλλά το ναυτικό λιμάνι Suao είναι αυτό που παρουσιάζει μεγαλύτερη ομοιότητα», είπε ο Lu, προσθέτοντας το πλοίο-στόχος στην μακέτα είναι το αντιτορπιλικό κατηγορίας Kidd στη ναυτική βάση της Ταϊβάν.

«Η μακέτα και τα σχέδια ασκήσεων υποδηλώνουν ότι τα πολεμικά πλοία της κινεζικού Ναυτικού προσομοιώνουν χτυπήματα ακριβείας για να χτυπήσουν στόχους τόσο στη ναυτική βάση του Γκουάμ όσο και στο στρατιωτικό λιμάνι Σουάο με τον αντιπλοϊκό πύραυλο YJ-21».

Ο Collin Koh, ερευνητής στη Σχολή Διεθνών Σπουδών S Rajaratnam στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Nanyang στη Σιγκαπούρη, είπε ότι οι αμερικανικές ομάδες μάχης αεροπλανοφόρων, οι αμφίβιες ομάδες και οι συγκεντρώσεις δυνάμεων στο Γκουάμ, που είναι ο προωθημένος στρατιωτικός κόμβος έξω από την πρώτη νησιωτική αλυσίδα αποτελούν βασικό στόχο για τους πυραύλους του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας.

Το Suao είναι ένα στρατηγικό λιμάνι που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί ανοιχτή σε περιόδους πολέμου την πρόσβαση της Ταϊβάν στις θαλάσσιες αλυσίδες εφοδιασμού, επομένως ο Koh είπε ότι θα το λιμάνι αυτό αποτελεί επίσης στόχο υψηλής προτεραιότητας των κινεζικών πυραύλων.

«Ο PLA θα εκκινήσει πυραυλική της επίθεση εν καιρώ πολέμου με στόχο τις βασικές εγκαταστάσεις της Ταϊβάν – συμπεριλαμβανομένων όχι μόνο των αεροπορικών βάσεων, των κέντρων διοίκησης και ελέγχου, των αποθηκών αλλά και των ναυτικών βάσεων», είπε.

«Το Suao βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Ταϊβάν, και διαθέτει έναν ορισμένο βαθμό στρατηγικού βάθους, είναι λιγότερο ευάλωτη από το Keelung που είναι ένας άλλος βασικός κόμβος του Στόλου της Ταϊβάν. Το Keelung βρίσκεται στη δυτική ακτή ακριβώς απέναντι από το στενό και επομένως πιο εκτεθειμένο σε πυραυλικά κτυπήματα του PLA».

Δείτε τις δορυφορικές εικόνες






https://warnews247.gr/

(Efenpress / Μιχάλης Τσολάκης )