3.5.22

Η ευαισθησία, η ανοησία, η υπερβολή, και η ...σκοπιμότητα (ορισμένων) !!!



 Η γάτα που "κακοποιήθηκε βάναυσα", η ανοησία - παιδιάρισμα του "βασανιστή" που ...κακοποίησε με "κλωτσιά" (απλό σπρώξιμο με το πόδι και πτώση της στην παραλία από το τεράστιο ύψος -το πολύ ενός μέτρου) τη γάτα που περιεφέρετο...γυμνή επαιτούσα, όλα αυτά, προκάλεσαν  σάλο, έσπευσαν φιλοζωϊκές οργανώσεις, ζωόφιλοι, γέμισαν τα δίκτυα ¨κοινωνικής" και (κυνονικής) δικτύωσης ,με τα ΜΜΕ σε όλες τις εκπομπές τους και σε όλα τα δελτία ειδήσεων να προβάλουν τον "φρικαλέο" βασανισμό και κακοποίηση (όχι σεξουαλική)  της (συμπαθέστατης) γατούλας. 

Η επίσης ανοησία του φίλου ,του (αιμοσταγούς) δράστη, να προβάλει το ...κατόρθωμα του φίλου του (Αλβανού) στο Internet,η αναστάτωση και η "αυξημένη" ευαισθησία  (αληθινή ή όχι))  ορισμένων, κορυφώθηκε με την παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη που διέταξε έρευνα για τη ταυτοποίηση των δραστών, η ενημέρωση του Αρχηγού της Αστυνομίας για το διαπραχθέν κακούργημα, όλα αυτά, όμως,  έρχονται  σε αντιδιαστολή με τις απαγωγές και κακοποιήσεις (και σεξουαλικές) Ελληνίδων από -κυρίως- ξενόφερτα στοιχεία τα οποία- εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, περνάνε στα "ψιλά" των ΜΜΕ!

 Σαφέστατα η πράξη του Αλβανού να σπρώξει τη γάτα ήταν  απαράδεκτη και ανόητη , αλλά όμως δεν  είναι και βασανισμός ζώου, με την πραγματική έννοια της λέξης, σαφέστατα θα μπορούσε να σπρώξει το φίλο του αντί για τη γάτα, οπότε δε θα υπήρχε ούτε βασανισμός , ούτε αυτεπάγγελτη δίωξη αλλά απλά ένα ανόητο αστείο -εφ όσον φυσικά δεν θα προέκυπτε τραυματισμός του. Ας σημειωθεί -όσον αφορά την πτώση, η γάτα υπερέχει ώς προς την ελαστικότητα και τη διατήρηση ισορροπίας ιδίως μάλιστα όταν το ύψος είναι... 30-50 εκατοστά, η πτώση έγινε στη παραλία και όχι στη θάλασσα (αν και στη θάλασσα να έπεφτε η γάτα, κολυμπάει πολύ καλύτερα από πολλούς ανθρώπους)

Βασανισμός ζώου είναι αυτό που κάνουν ορισμένοι "ζωόφιλοι" που διατηρούν  τεράστια μαντρόσκυλα φυλακισμένα σε μπαλκόνια και διαμερίσματα, στερώντας τους την ελευθερία.

Γεγονός είναι το ότι "αυτός που βασανίζει τα ζώα, δεν διαφέρει από αυτόν που βασανίζει τους ανθρώπους, το θύμα διαφέρει" Στο σημείο αυτό ίσως θα πρέπει να προστεθεί και "η ποινή διαφέρει" αφού για τους ανθρώπους μπορεί να είναι πλημμέλημα  ενώ για τα ζώα είναι κακούργημα! Προφανώς ο νομοθέτης έχει λάβει υπ όψη του το ότι το ζώο δεν έχει τη δυνατότητα να διαμαρτυρηθεί και γι αυτό έχει αναγάγει τη πράξη σε κακούργημα.

Εκείνο που έχει σημασία είναι να επικρατεί η λογική και να διαχωρίζεται μια απλή (κακώς) αστεία σπρωξιά με μία βίαιη κλωτσιά, που ενέχει πιθανό τραυματισμό του ζώου.

Ίσως οι (αξιέπαινες αυτές) ευαισθησίες όλων μας, θα έπρεπε να επεκταθούν και για τους  συνανθρώπους μας που κοιμούνται κάτω από γέφυρες και δέντρα νηστικοί και άρρωστοι και προσπαθούν να βρουν τροφή στους σκουπιδοτενεκέδες.

ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

ΑΛΕΞ