1.5.22

Στρατηγός Φράγκος: Ο Τούρκος είναι αρπακτικό, αλλά να μην φοβούνται οι Έλληνες (βίντεο)

 


Καμία εμπιστοσύνη στον Στόλτενμπεργκ - Δεν σταματάς τον διάλογο αλλά δεν ανέχεσαι ούτε απειλές ούτε τετελεσμένα.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός εα & τέως ΥΕΘΑ Φραγκούλης Σ. Φράγκου στο STAR Κεντρικής Ελλάδος καλεσμένος της δημοσιογράφου κ. Όλγας Λαθύρη σχολίασε τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο με τις υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών και παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου.

"Οι Έλληνες δεν πρέπει να ανησυχούν"
 
Συγκεκριμένα ο Στρατηγός τόνισε πως οι κινήσεις της Τουρκίας είναι προσχεδιασμένες εκμεταλλευόμενη την διεθνή συγκυρία και την ανοχή της διεθνούς κοινότητας οπως του ΝΑΤΟ και των Η.Π.Α.

Ειδικότερα είπε πως η Τουρκία θέλει να προχωρήσει σε τετελεσμένα απειλώντας και να δημιουργήσει κατάσταση αποδοχής από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Σε αυτή την περίπτωση τόνισε πως πρέπει να έχουμε συσπείρωση και συγκατάνευση με μια κοινή εξωτερική πολιτική από την εκάστοτε κυβέρνηση και αντιπολίτευση έναντι της Τουρκίας η οποία εδώ και 1000 χρόνια μετά την μάχη του Ματζικέρτ το 1071 συνεχίζει να επιτίθεται στον Ελληνισμό.

Ανέφερε πως δεν πρέπει να σταματάς να συζητάς αλλά δεν πρέπει να ανέχεσαι ούτε απειλές ούτε τετελεσμένα. 

Για τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ επανέλαβε ότι είναι ένας απλός υπάλληλος του οργανισμού και ο οποίος διαχρονικά έχει αποδείξει την φιλοτουρκική του στάση.
 
Διατύπωσε την άποψη ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι ανάγνωσης - ερμηνείας σε μια εισβολή εχθρικών αεροσκαφών αφήνοντας να αποκαλύψουν το πιθανό επιχειρησιακό τους σχέδιο!!

Ανέφερε ότι σε αερομαχίες με 19 F-16 των Ισραηλιτών ένα δικός μας σχηματισμός μόνο με 4 αεροσκάφη κατόρθωσαν να καταρρίψουν 17 αφήνοντας έκπληκτο τον Α/ ΓΕΑ του Ισραήλ ο οποίος ήθελε να μάθει πως εκπαιδεύονται οι Ελληνες πιλότοι..

Για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών που συνεχίζουν να ζητούν οι Τούρκοι ο στρατηγός είπε χαρακτηριστικά ότι στην πραγματικότητα θέλουν να κάνουν "αποβίβαση" και όχι απόβαση δίκην του τουριστών αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την θρασύτητα και θρασυδειλία τους.

Τέλος για πολλοστή φορά ανέφερε πως η στρατιωτική ηγεσία γνωρίζει άριστα τι να πράξει και η δε αποδέσμευση των Κανόνων Εμπλοκής γίνονται σε αγαστή συνεργασία με την εκάστοτε υπεύθυνη Κυβέρνηση…

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης: