3.5.22

Με υποβρύχια πυρηνική βόμβα και ραδιενεργό παλιρροϊκό κύμα 600 μ. απειλεί τη Μεγάλη Βρετανία ο αρχιπροπαγανδιστής του Πούτιν [videos]

Η υποβρύχια πυρηνική βόμβα Ποσειδών που κατέχουν οι Ρώσοι Πηγή YouTube

 

Είναι σαφές ότι η Ρωσία ενοχλείται σφοδρά από την υποστήριξη της Μεγάλης Βρετανίας προς την Ουκρανία και τις τελευταίες ημέρες εκτοξεύονται συνεχώς απειλές από τη Μόσχα και τα φερέφωνά της.

Ήδη, οι υπηρεσίες εσωτερικής ασφάλειας της ΜΙ5 έχουν ήδη προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον ότι η απειλή Ρώσων σαμποτέρ που εισέρχονταν στη Βρετανία για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε βασικές βρετανικές υποδομές και να στοχεύσουν πολιτικούς υψηλού προφίλ είχε αυξηθεί.

Χθες, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ των CHRIS PLEASANCE και WILL STEWART για τη Daily Mail ο επικεφαλής προπαγανδιστής της Ρωσίας Ντμίτρι Κισέλιοφ, γνωστός ως «φερέφωνο του Πούτιν» απείλησε να «βυθίσει τη Βρετανία στα βάθη της θάλασσας» με το υποβρύχιο πυρηνικό όπλο Ποσειδών που θα πυροδοτήσει ένα ραδιενεργό παλιρροϊκό κύμα εξακοσίων μέτρων και θα εξαφανίσει το Ηνωμένο Βασίλειο από τον χάρτη.

Ο Kiselyov δικαιολόγησε την απειλή ισχυριζόμενος ψευδώς ότι ο Μπόρις Τζόνσον εξαπέλυσε πυρηνική απειλή κατά της Ρωσίας, αν και στην πραγματικότητα οι απειλές πιστεύεται ότι οφείλονται στη σταθερή υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουκρανία

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ

Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης προέτρεψαν τον Πούτιν να σβήσει το Ηνωμένο Βασίλειο από τον χάρτη χρησιμοποιώντας τα πιο ισχυρά πυρηνικά του όπλα.

Ο Ντμίτρι Κισέλιοφ, ένας άνθρωπος που είναι γνωστός ως «φερέφωνο του Πούτιν», χρησιμοποίησε την Κυριακή το βράδυ την εκπομπή του καλώντας για επιθέσεις στη Βρετανία με ένα υποβρύχιο drone Poseidon που είπε ότι θα πυροδοτούσε ένα ραδιενεργό παλιρροϊκό κύμα 1.600 ποδιών και θα «βυθίσει τη Βρετανία στα βάθη του ωκεανού.’

Το drone «έχει χωρητικότητα για μια κεφαλή έως και 100 μεγατόνων», ισχυρίστηκε ο Kiselyov – αρκετές χιλιάδες φορές τη δύναμη της βόμβας που έπεσε στη Χιροσίμα – που θα «σήκωνε ένα γιγάντιο κύμα, ένα τσουνάμι, έως και 1.640 πόδια ύψος» – αρκετά για να φτάσει στα μισά του δρόμου μέχρι το Scafell Pike, το ψηλότερο σημείο στην Αγγλία.

Μιλώντας με φόντο ένα γραφικό που δείχνει το Ηνωμένο Βασίλειο να διαγράφεται από τον παγκόσμιο χάρτη, ο Kiselyov πρόσθεσε: «Αυτό το παλιρροϊκό κύμα είναι επίσης φορέας εξαιρετικά υψηλών δόσεων ακτινοβολίας. Περνώντας πάνω από τη Βρετανία, θα μετατρέψει ό,τι έχει απομείνει από αυτά σε ραδιενεργό έρημο, αχρησιμοποίητο για τίποτα. Πώς σας φαίνεται αυτή η προοπτική;».

Ο Kiselyov απείλησε επίσης το Ηνωμένο Βασίλειο με επίθεση από τον Sarmat 2, τον τελευταίο πυρηνικό πύραυλο της Ρωσίας που δοκιμάστηκε από τον Πούτιν πριν από δεκαπενθήμερο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσε επίσης να καταστρέψει εντελώς τη χώρα με μία μόνο πρόσκρουση.

«Το νησί [τους] είναι τόσο μικρό που ένας πύραυλος Sarmat είναι αρκετός για να το πνίξει μια για πάντα», είπε. «[Είναι] ικανό να καταστρέψει μια περιοχή στο μέγεθος του Τέξας ή της Αγγλίας. Μια μόνο εκτόξευση, Μπόρις, και δεν υπάρχει πια Αγγλία».

Οι δηλώσεις του Kiselyov ακολουθούν ένα μοτίβο που αναπτύχθηκε στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες απειλώντας τη Βρετανία με πυρηνικό ολοκαύτωμα, με βάση την ψευδή υπόθεση ότι ο Μπόρις Τζόνσον απείλησε να πραγματοποιήσει πυρηνικό χτύπημα στη Ρωσία χωρίς να συμβουλευτεί το ΝΑΤΟ.

Αντίθετα, οι απειλές πιστεύεται ότι είναι το αποτέλεσμα της ένθερμης υποστήριξης του Ηνωμένου Βασιλείου προς την Ουκρανία, η οποία το είδε να προχωρά περισσότερο και ταχύτερα από άλλα ευρωπαϊκά έθνη στην παράδοση όπλων στο Κίεβο για να βοηθήσει στον αγώνα κατά της Ρωσίας και είδε τον Τζόνσον να επισκέπτεται δύο φορές την Ουκρανία για να δείξει την υποστήριξή του.

Με πληροφορίες από Daily Mail

https://hellasjournal.com/