13.5.22

Το σχέδιο είναι σαφές και αφορά στην “κατάληψη” της Κύπρου με άλλα μέσα, από τουρκικό δάκτυλο

Η Τουρκία κάνει τη δουλειά της και μάλιστα πολύ καλά. Εμείς τι κάνουμε; Τις κότες;
Juan

 Το σχέδιο είναι σαφές και αφορά στην “κατάληψη” της Κύπρου με άλλα μέσα, από τουρκικό δάκτυλο

 Η εισροή μεταναστών στο νησί της Κύπρου συνεχίζεται, με τις τοπικές αρχές ασφαλείας να έχουν κατασχέσει ένα πλοίο με 55 μετανάστες στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού, όπως αναφέρει το nationalpost.com.cy.

Δεν είναι ακόμη σαφές από πού προέρχονται οι μετανάστες, αλλά οι κυπριακές αρχές πιστεύουν ότι αυτοί απέπλευσαν από τον Λίβανο με τον τουρκικό δάκτυλο όμως να εκτείνεται μέχρι εκεί.

Η Κύπρος έχει τον υψηλότερο αριθμό μεταναστών από όλες τις χώρες της ΕΕ, με περισσότερο από 3,5 τοις εκατό του πληθυσμού να αποτελείται από μετανάστες.

Σύμφωνα με κυπριακό ΜΜΕ, η επιτροπή της Βουλής για το δημογραφικό συνεδρίασε με στόχο το ζήτημα που αντιμετωπίζει η περιοχή Κοκκινοτριμιθιάς, λόγω της γειτνίασης με το Κέντρο Υποδοχής Πουρνάρα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας παρουσίασε ενισχυμένα μέτρα που αποφασίστηκαν για την καλύτερη φύλαξη της περιοχής.

Εκ μέρους του Προέδρου της Κοινότητας Κοκκινοτριμιθιάς, Χριστάκη Μελετιέ, καθώς και κατοίκων της περιοχής, τέθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή, λόγω της μεγάλης αύξησης του αριθμού μεταναστών, ενώ οι κάτοικοι ζήτησαν μεγαλύτερη αστυνομική συνδρομή.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας, ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση, ότι στην περιοχή «δημιουργείται μία παράλληλη κοινωνία με τους δικούς της νόμους, με όλα τα καλά και τα κακά της».

Η Τουρκία, τα στρατεύματα της οποίας από το 1974 έχουν καταλάβει το βόρειο κομμάτι του νησιού, ενθαρρύνει μεγάλο μέρος της εισροής Σύριων προσφύγων και αφίξεων από την υποσαχάρια Αφρική.

Η κορυφαία χώρα προέλευσης για τις εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου το 2021 παρέμεινε η Συρία, αλλά ακολουθούν το Καμερούν, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Νιγηρία και η Σομαλία, σύμφωνα με το κυπριακό υπουργείο.

Η Κύπρος ανακοίνωσε ότι η Πράσινη Γραμμή δεν είναι σύνορο αλλά απλώς μια γραμμή κατάπαυσης του πυρός, πέρα ​​από την οποία βρίσκονται «περιοχές που δεν υπόκεινται στον κυβερνητικό έλεγχο.

Η Κύπρος ζητά επίσης από την ΕΕ να επεκταθεί ο κατάλογος των λεγόμενων ασφαλών χωρών προέλευσης για τους μετανάστες και να συνάψει συμφωνίες για να διευκολύνει τον επαναπατρισμό τους.

Η Λευκωσία έστειλε πρόσφατα περισσότερους από 250 Βιετναμέζους μετανάστες με ειδική πτήση και συνεργάστηκε με το Βέλγιο για τον επαναπατρισμό 17 Κονγκολέζων.

Η κυπριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η Κύπρος αντιμετωπίζει «σημαντική δημογραφική αλλαγή», «γκετοποίηση στις αστικές περιοχές» και «οξείες κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις» ως αποτέλεσμα της παράνομης μεταναστευτικής κρίσης.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η Τουρκία σχεδιάζει να κατασκευάσει ναυτική βάση στη χερσόνησο της Καρπασίας στον τουρκοκρατούμενο βορρά.

Παρά τα αμέτρητα εγκλήματα πολέμου που έχει διαπράξει η Τουρκία στην Κύπρο, η τουρκική κυβέρνηση έχει καταδικάσει τα Ηνωμένα Έθνη επειδή συντηρούν στο νησί τις «ειρηνευτικές δυνάμεις» τους.

Η Τουρκία αρνήθηκε επίσης να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ σχετικά με την Κύπρο και πολλών διεθνών συμβάσεων που έχει υπογράψει.

Το σχέδιο είναι σαφές και αφορά στην “κατάληψη” της Κύπρου με άλλα μέσα, από τουρκικό δάκτυλο. 

https://www.pentapostagma.gr/