13.4.22

Όταν ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου υπηρετεί την αλήθεια και μόνο την αλήθεια: Η υπόθεση της “χημικής επίθεσης” (video)

 

FILE PHOTO: Secretary of Defense Lloyd J. Austin III listens to a question during a joint news conference with NATO Secretary General Jens Stoltenberg and Secretary of State Antony J. Blinken at NATO headquarters in Brussels, April 14, 2021. Photo By: Air Force Staff Sgt. Jack Sanders


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*, Hellas Journal

Μία αυτή καθ’ αυτή χημική επίθεση είναι εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση. Πρώτος διδάξας ήταν ο Σαντάμ Χουσεϊν εναντίον των Κούρδων του Ιράκ. Όταν δεν συγκινήθηκε η …ευαίσθητη ανθρωπότητα… Δύση και Ανατολή. Μετά ακολούθησαν και άλλοι…

Και αυτός είναι ο λόγος -επειδή ειναι σοβαρή υπόθεση- για τον οποίο χώρες και οργανισμοί αντιδρούν άμεσα όταν γίνεται λόγος για επίθεση με χημικά. Η αμερικανική κυβέρνηση, ως οφείλει, ερευνά τις πληροφορίες διότι στην πραγματικότητα πρόκειται για έγκλημα πολέμου.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές η πληροφορία για χημική επίθεση στην Μαριούπολη δεν επιβεβαιώνεται από τους Αμερικανούς. Στην ενημέρωση του ανώτερου αξιωματούχου του Πενταγώνου, που οι πάντες εμπιστεύονται, διότι απέδειξε στην πράξη την αξιοπιστία του, ακούστηκε πως σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι έγινε η χημική επίθεση.

Είπε και κάτι άλλο ο ανώνυμος αξιωματούχος, που δείχνει και τη σοβαρότητα με την οποία γίνεται αυτή η ενημέρωση, κάθε πρωί,, βρέξει-χιονίσει: ότι η Ουάσιγκτον δεν έχει πληροφορίες που να ενισχύουν το σενάριο ότι η Μόσχα μετέφερε χημικά όπλα στην Ουκρανία ή κοντά στα σύνορά της. Και αυτή η πληροφορία είναι πιο σημαντική από κάθε άλλη.

Και όταν αναφέρομαι στη σοβαρότητα της ενημέρωσης, εννοώ ότι κάλλιστα ο αξιωματούχος θα μπορούσε να αφήσει στον αέρα να αιωρείται η καταγγελία εναντίον της Ρωσίας, για χρήση χημικών. Αυτό θα έκαναν οι Ρώσοι που έχουν εξελίξει σε …επιστήμη τα fake news. Είναι οι πρώτοι και οι χειρότεροι στη χρήση τους… Ο αξιωματούχος του Πενταγώνου διδάσκει καθημερινά τους εκπροσώπους και τους δημοσιογράφους. Με μία λέξη: Ωραίος…

Δεν επιβεβαιώνεται, λοιπόν, η πληροφορία για τη χημική επίθεση, που δόθηκε από άτομα προσκείμενα στην ακροδεξιά οργάνωση των Αζόφ. Δεν είναι και οι πιο αξιόπιστοι άνθρωποι στην Ουκρανία. Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν παρέμεινε στην ίδια γραμμή με το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας:

«Βρισκόμαστε», δήλωσε, «σε απευθείας συνομιλίες με τους εταίρους μας προκειμένου να αποσαφηνίσουμε τι ακριβώς συνέβη. Επομένως, αυτή είναι μια αληθινή ανησυχία».

Ο αξιωματούχος εξήγησε ότι αδυνατούν να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες επειδή δεν έχουν στρατιώτες μέσα στην Ουκρανία και ειδικούς που θα μπορούσαν να στείλουν “από μέσα” αυτήν την ενημέρωση. Και επίσης, όπως ειπώθηκε, προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με γιατρούς στη Μαριούπολη αλλά δεν τα κατάφεραν, για να τους δώσουν πληροφορίες για την αξιοπιστία ή μη των πληροφοριών.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες παρακολουθούν και από τους δορυφόρους και επί του εδάφους τη ρωσική δραστηριότητα καθώς εκφράστηκαν φόβοι από τον ίδιο τον πρόεδρο Μπάιντεν ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει χημικά αλλά θα το κάνει με τρόπο που θα ενοχοποιεί την Ουκρανία. Ευχής έργο είναι να μην χρησιμοποιηθεί αυτό το φονικό όπλο, διότι στο τέλος την πληρώνουν οι αθώοι πολίτες.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι, δήλωσε πάντως ότι «οι πληροφορίες αυτές, για χημική επίθεση, αν αληθεύουν, είναι βαθιά ανησυχητικές και αντανακλούν τις ανησυχίες που είχαμε εκφράσει για την πιθανότητα η Ρωσία να χρησιμοποιήσει» χημικά όπλα, ή «δακρυγόνα αναμεμιγμένα με χημικούς παράγοντες» στην Ουκρανία.

Και αυτή είναι μία βαριά κατηγορία για τη Μόσχα, την οποία επαναφέρει ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Την ίδια στιγμή: Οι Αμερικανοί έχουν καταλήξει σε συμπεράσματα για την κατάσταση στην Ουκρανία, μετά την ρωσική εισβολή.

Το πρώτο και πλέον σημαντικό είναι ότι η Ρωσία σταμάτησε την επίθεση εναντίον του Κιέβου αποδεχόμενη την αποτυχία της να καταλάβει την πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Αυτή είναι βεβαίως η αμερικανική ανάγνωση.

Η δεύτερη διαπίστωση των Αμερικανών είναι ότι οι Ρώσοι προσηλώθηκαν πλέον στην κατάληψη της Ανατολικής Ουκρανίας, που ίσως να ήταν ο αρχικός στόχος, αν και η δράση του ρωσικού στρατού έδειξε ότι ο σκοπός ήταν η κατάληψη όλης της χώρας. Αυτό, πάντως, με τα σημερινά δεδομένα δεν πρόκειται να συμβεί.

Απ’ εκεί και πέρα μόνο υποθέσεις μπορεί να γίνονται. Διότι δεν έχει απαντηθεί ακόμα το ερώτημα, π.χ. για πόσο διάστημα θα συνεχιστεί αυτός ο πόλεμος και τι θα πράξουν οι δυτικοί. Θα συνεχίσουν να στέλνουν μόνο πολεμικό υλικό στην Ουκρανία ή θα κάνουν κάτι άλλο. Αυτό βασικά που αρνήθηκαν από την πρώτη στιγμή. Της αεροπορικής κάλυψης και της στρατιωτικής συμμετοχής.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και όλοι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι διαψεύδουν αλλαγή στάσης στα παραπάνω θέματα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα λάβουν μέρος στον πόλεμο για απόκρουση της ρωσικής εισβολής, εκτός αν συρθούν σε αυτόν. Αν ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μέσα στη σχιζοφρένειά του επιτεθεί σε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, οι επιλογές του Λευκού Οίκου, γίνονται αυτόματα μία, όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές από την έναρξη του πολέμου. Η Αμερική δεν πρόκειται να καθίσει να βλέπει. Θα αντιδράσει και θα κτυπήσει όποια χώρα επιτεθεί σε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ.

https://hellasjournal.com/