30.4.22

Αρχική σελίδαsyntΈγγραφο ΕΑΑΣ προς ΥΕΘΑ-ΑΝΥΠΟΙΚ για Δίκαιη Κατανομή Πόρων ΜΤ από εξοπλιστικά (Κράτηση 4%) Έγγραφο ΕΑΑΣ προς ΥΕΘΑ-ΑΝΥΠΟΙΚ για Δίκαιη Κατανομή Πόρων ΜΤ από εξοπλιστικά (Κράτηση 4%)


 Η ΕΑΑΣ απέστειλε το παρακάτω έγγραφο προς: ΥΕΘΑ, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και ΑΝΥΠΟΙΚ, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη σχετικά με την Δίκαιη Κατανομή των Πόρων Προερχομένων από την Κράτηση 4% επί των Εξοπλιστικών Προγραμμάτων ΕΔ.

Αφορμή αποτέλεσαν οι πρόσφατες επιστολές του ΑΝΥΠΟΙΚ κ. Σκυλακάκη προς το ΥΠΕΘΑ με τις οποίες αντιτίθεται στην καταβολή στα ΜΤ των Ενόπλων Δυνάμεων των ποσών που προέρχονται από το 4% και το 2% των εξοπλιστικών προγραμμάτων, θεωρώντας ότι με τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα τα έσοδα αυτά θα εκτοξευτούν πολύ πάνω από το δημοσιονομικό πρόγραμμα προερχόμενα μάλιστα από δανεισμό της χώρας και προτείνει να τροποποιηθούν τα ποσοστά των κρατήσεων ώστε να προκύπτουν μικρότερα έσοδα των ΜΤ. Συγκεκριμένα προτείνει τα έσοδα αυτά συνολικά να μην υπερβαίνουν το μέσο όρο των ποσών της προηγούμενης πενταετίας προσαυξημένο κατά 50%.

Η ΕΑΑΣ αντικρούει κάθετα την παραπάνω προσέγγιση και επειδή οι προαναφερθέντες πόροι προέρχονται από ρυθμίσεις του ΥΠΕΘΑ υπέρ των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και υποκαθιστούν, κατά κάποιον τρόπο, την ανύπαρκτη εργοδοτική εισφορά υπέρ επικουρικού ταμείου, η Ε.Α.Α.Σ. φρονεί ότι δικαιότερο θα ήταν η κατεύθυνση των πόρων να γίνει προς τους Ειδικούς Κλάδους Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων (ΕΚΟΕΜ), αντί των Μετοχικών Ταμείων και με δεδομένο ότι οι συνταξιούχοι της ΕΛ.ΑΣ. ήδη λαμβάνουν εργοδοτική εισφορά μέσω του επικουρικού τους ταμείου.

https://www.staratalogia.gr/

Διαβάστε αναλυτικά το σχετικό έγγραφο: