6.4.22

ΥΠΕΞ: Personae non gratae κηρύχθηκαν 12 Ρώσοι διπλωμάτες! Ρωσική πρεσβεία: Η ενέργεια αυτή δεν θα μείνει χωρίς συνέπειεςΣύμφωνα με την ανακοίνωση, οι 12 Ρώσοι διπλωμάτες κηρύχθηκαν ανεπιθύμητοι σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης για της Διπλωματικές Υποθέσεις του 1961 και της Σύμβασης της Βιέννης για τις Προξενικές Υποθέσεις του 1963.

Ο Υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε νωρίτερα σήμερα τον Ρώσο πρέσβη σχετικά με την απόφαση αυτή.

Η εξέλιξη έγινε γνωστή καθώς οι εικόνες φρίκης στη Μπούτσα έχουν προκαλέσει αποτροπιασμό στη διεθνή κοινότητα, ωθώντας κυβερνήσεις να σφίξουν ακόμη περισσότερο τον κλοιό των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

Ρωσική πρεσβεία: Η ενέργεια αυτή δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες

Αντιδρώντας στην απόφαση των ελληνικών αρχών η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα έκανε λόγο για «αδικαιολόγητη» ενέργεια, προειδοποιώντας μάλιστα πως «δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη ρωσική πρεσβεία «στις 6 Απριλίου 2022, ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ εκλήθη στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου ενημερώθηκε για την απόφαση της Αθήνας να κηρύξει 12 διπλωμάτες της Πρεσβείας και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη personae non gratae».

«Από την πλευρά μας, εκφράσαμε την κατηγορηματική διαμαρτυρία για αυτό το αδικαιολόγητο και συγκρουσιακό βήμα που έχει στόχο την ακόμη χειρότερη καταστροφή του συνόλου των διμερών μας σχέσεων. Επισημάναμε ότι αυτή η ενέργεια δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες» προστίθεται στην ανακοίνωση.

naftemporiki.gr