6.4.22

Ενας νεκρός, δύο τραυματίες από τη φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου: Εκκενώθηκε η κλινική covid [video]

Στο Νοσοκομείο με το διάσημο όνομα " ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ" μόνο το επιστημονικό κ.λ.π. προσωπικό αξίζει! Το κτήριο χρειάζεται κατεδάφιση και να κτιστεί άλλο.
Juan


 Τη σορό ενός ατόμου εντόπισαν πυροσβέστες κατά την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί στην κλινική Covid στο δεύτερο όροφο του πέτρινου κτιρίου του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο, δύο ασθενείς με Covid τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ενώ οι υπόλοιποι νοσηλευόμενοι απομακρύνθηκαν από την κλινική Covid και μεταφέρθηκαν σε άλλες πτέρυγες του νοσοκομείου.

Η φωτιά ξέσπασε όταν σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, ένας ασθενής που νοσηλευόταν μόνος του σε τρίκλινο δωμάτιο, στον θάλαμο 6, άναψε τσιγάρο, με αποτέλεσμα να αναφλεγεί το παρεχόμενο οξυγόνο, το οποίο είναι εξαιρετικά εύφλεκτο.

Σύμφωνα με τον Διαμαντή Χλώρο, διευθυντή  της κλινικής covid στο Παπανικολάου ο οποίος μίλησε στο Open η κίνηση αυτή του ασθενούς δεν έγινε αντιληπτή κι έτσι η φωτιά γρήγορα επεκτάθηκε στο τριώροφο κτήριο, όπου νοσηλεύονται 20 βαριά ασθενείς με κορωναϊό.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει ότι η φωτιά έχει πλέον περιοριστεί. Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς μετέχουν 11 οχήματα της Πυροσβεστικής και 30 πυροσβέστες .

Πυροσβέστες εκκένωσαν την κλινική απομακρύνοντας τους νοσηλευόμενους ασθενείς.