1.4.22

Ο «λογαριασμός» από Ρωσία που μπορεί να πληρώσει η Ελλάδα στο στρατό της-Στρατηγός Γ.Καμπάς

 Ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Στρατηγός Γιώργος Καμπάς μιλά στο Militaire.gr για τις εξελίξεις στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, εξηγώντας τις κινήσεις της Μόσχας και του Κιέβου σε στρατιωτικό αλλά και διπλωματικό επίπεδο.

Ο κ.Καμπάς μιλά για τη θέση της Τουρκίας αλλά και για την επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να πάρει σαφή αντί-ρωσική θέση στην κρίση. Δεν κρύβει τις ανησυχίες του για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτή η στάση για τη χώρα και ειδικά για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ένα μεγάλο κομμάτι της αντιαεροπορικής και αντιαρματικής άμυνας της χώρας είναι ρωσικής προέλευσης! Πως θα συντηρηθεί;

Από τη συζήτηση προκύπτει και η αστειότητα των προβλέψεων του «νομοσχεδίου Μενέντεζ» για το οποίο πολλοί έχουν σπεύσει να πανηγυρίσουν στην Ελλάδα επειδή…σπρώχνει τα F-35. Σε αυτό προβλέπεται η αμερικανική απαίτηση να αποσύρουμε όλα τα ρωσικά όπλα που διαθέτουμε έναντι του εξευτελιστικού ποσού των 150 εκατομμυρίων δολαρίων! Πόσα χρήματα χρειάζονται για να αντικατασταθούν τα ρωσικά όπλα; Σύμφωνα με τον κ.Καμπά θα χρειαστούν 3 δις! Τέλος απαντά στο ερώτημα για το τι πραγματικά χρειάζεται ο Στρατός Ξηράς για να ενδυναμωθεί. Χρήσιμη η απάντηση του για όσους πουλάνε «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», τώρα τελευταία.

https://www.militaire.gr/