2.4.22

Η απαράδεκτη ανακοίνωση του τουρκικού υπ.Άμυνας θα μείνει αναπάντητη για να μην…προκαλέσουμε

 


Οι δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου του τουρκικού υπουργείου Άμυνας είναι επιεικώς απαράδεκτες! Το καθεστώς Ερντογάν το οποίο ξεπλένεται από τη Δύση παριστάνοντας τον «ειρηνοποιό-διαμεσολαβητή» στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας αλλά και από την Ελλάδα που σπεύδει ασθμαίνουσα να κάνει ραντεβού και συναντήσεις για να μην κατηγορηθεί ότι δεν συζητά (!!!) , συμπεριφέρεται λες και το Αιγαίο της ανήκει! Θέτει όρους για το που θα πάνε Έλληνες αξιωματούχοι, λες και είναι βιλαέτι του! Έχει το θράσος να κατηγορεί την Ελλάδα για παραβιάσεις! Και μετά απ ΄ όλα αυτά δηλώνει ότι εκείνη , η Τουρκία, είναι που προσπαθεί να επιλύσει τα προβλήματα με συζήτηση αλλά δυστυχώς η Ελλάδα είναι …άτακτη.

Στο ΥΠΕΘΑ δεν διάβασαν τις δηλώσεις; Στο ΥΠΕΞ; Στο Μαξίμου;

Ακολουθεί το απόσπασμα σημερινών δηλώσεων της Εκπροσώπου Τύπου του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας :

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΑΝΕ 423 ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας συνεχίζουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας αλλά και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και παραμένουν εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας στην Κύπρο σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες.

Καταβάλλουμε διαρκώς προσπάθειες για την επίλυση όλων των προβλημάτων με την Ελλάδα, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας.

Ωστόσο, η Ελλάδα συνεχίζει να παραβιάζει το καθεστώς αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου. Τα ελληνικά πολεμικά πλοία και τα μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν συνολικά 423 φορές το καθεστώς αποστρατικοποίησης εντός του τρέχοντος έτους. 

Πλέον των παραπάνω Έλληνες αξιωματούχοι επισκέφτηκαν 19 φορές τα νησιά αυτά. Οι 11 από αυτές τις επισκέψεις έγιναν από τον Υφυπουργό Άμυνας.

Οι στρατιωτικές δραστηριότητες της Ελλάδας στα νησιά στα οποία ισχύει το καθεστώς αποστρατικοποίησης συνιστούν παραβίαση των Συνθηκών της Λωζάνης και των Παρισίων. Τις παραβιάσεις αυτές θα συνεχίσουμε να τις παρουσιάζουμε σε όλους τους διεθνείς συνομιλητές μας με κάθε ευκαιρία.

Τόσο στη πρόσφατη συνάντηση του Προέδρου μας με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη  , όσο και στη συνάντηση του Υπουργού μας με τον Έλληνα Υπουργό στην Έκτακτη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, συζητήθηκε η σημασία σεβασμού του διεθνούς δικαίου, η ανάγκη διατήρησης ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας και η εστίαση στη θετική ατζέντα. Οι 2 υπουργοί συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί η 4η συνάντηση για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στην Άγκυρα το συντομότερο  δυνατόν.

Ελπίζουμε οι λαοί της Τουρκίας και της Ελλάδας να ζουν με ειρήνη, ευημερία και ασφάλεια κάνοντας δίκαιη χρήση του πλούτου της περιοχής και το Αιγαίο να γίνει μια θάλασσα φιλίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.»

https://www.militaire.gr/