8.4.22

Σκάνδαλο στην Ελλάδα!» Ρωσικό ΜΜΕ: «Ο Ζελένσκι έβρισε τους Έλληνες στην ομιλία του»

Πρώτον: Αν δεν είχε ενημερώσει τη Βουλή ότι εκτός από τον ίδιο θα εμφάνιζε  και τον...Αζόρ, τότε ο Ζελένσκι διέπραξε μεγάλό ( επιεικώς ) ατόπημα. 
Δεύτερον: Αν η ΝΔ και  οι λοιποί- που ήθελαν χειροκροτητές -και δεν τους είχαν, από τα άλλα κόμματα- έπρεπε να μαζέψουν Χρυσαυγήτες για να χειροκροτήσουν τον Αυστραλοπίθηκο που εμφανίστηκε μετά τον Ζελένσκι.
Juan 


 Σκάνδαλο προκάλεσε η ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ενώπιον του ελληνικού κοινοβουλίου, γράφει ρωσικό δημοσίευμα

Σκάνδαλο προκάλεσε η ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ενώπιον του ελληνικού κοινοβουλίου, γράφει ρωσικό δημοσίευμα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος αποφάσισε να δώσει τον λόγο στους Έλληνες που πολεμούν στο εθνικό τάγμα του Αζόφ. Αντί όμως για υποστήριξη, δέχτηκε μια σωρεία επικρίσεων από σχεδόν όλες τις μεγάλες πολιτικές δυνάμεις της Αθήνας. Επιπλέον, ο Ζελένσκι επανέλαβε ξανά το λάθος που έκανε στην ομιλία του στην ισραηλινή Κνεσέτ, χρησιμοποιώντας μια ατυχή ιστορική σύγκριση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα echedoros-a.gr.


Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε μέσω βίντεο-σύνδεσης με μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Μαζί του απευθύνθηκαν στους βουλευτές – αγωνιστές του ουκρανικού εθνικιστικού τάγματος «Αζόφ» και δύο με ελληνική καταγωγή.

 Ένας από τους ομιλητές, ο Μιχαήλ Λεόντα, είπε ότι γεννήθηκε στη Μαριούπολη (μια πόλη όπου ζει παραδοσιακά μια μεγάλη κοινότητα Ελλήνων της Μαύρης Θάλασσας) και στις τάξεις του Αζόφ τώρα «πολεμάει ενάντια στους Ρώσους Ναζί».

"Ο Ζελένσκι έβριζε τους Έλληνες μιλώντας με τους Ναζί"

Ο δεύτερος αγωνιστής φορούσε μάσκα, αποκαλούσε τον εαυτό του Αναστάσιο και υπέδειξε ότι βρισκόταν στη Μαριούπολη «Μπορείς να βοηθήσεις», είπε ο άνδρας του τάγματος ‘Αζόφ’.

Αλλά αντί για την έγκριση και τις υποσχέσεις για βοήθεια που περίμενε ο Ζελένσκι, υπήρξε ένα σκάνδαλο.

Από τους βουλευτές που ήταν παρόντες στην αίθουσα (και εδώ σε πλήρη απαρτία υπήρχε μόνο η παράταξη του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας), δεν υποστήριξαν όλοι τους Έλληνο- Ουκρανούς από τα εθνικά τάγματα.

 Για παράδειγμα, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν χειροκρότησε ούτε σηκώθηκε. Λίγο αργότερα ο Τσίπρας χαρακτήρισε ιστορική ντροπή την παράσταση του Ζελένσκι μαζί με τους «Αζοβίτες».

Ο εκπρόσωπος του αριστερού φιλελεύθερου κόμματος ΜΕΡΑ25 Γιώργος Λογιάδης αποχώρησε από την αίθουσα συνεδριάσεων αγανακτισμένος όταν έγινε σαφές ότι ο λόγος δόθηκε στους «Αζοβίτες», αναφέρει το RIA Novosti . 

«Το MERA25 στέκεται αλληλέγγυο στον ουκρανικό λαό, όχι στο ναζιστικό τάγμα Αζόφ! Αυτό που συνέβη σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων είναι απαράδεκτο, είναι άξιο καταδίκης, είναι απόλυτη ταπείνωση και συνέβη με πλήρη ταπείνωση και ανοχή από την πλευρά του προέδρου της Βουλής και της κυβέρνησης, καθώς και όλων όσων παρέμειναν στο αίθουσα», αναφέρεται σε επείγουσα δημοσιευμένη ανακοίνωση του κόμματος.

«Στη συνεδρίαση της βουλής, όταν οι ελληνικής καταγωγής αγωνιστές του εθνικιστικού τάγματος «Αζόφ» μίλησαν με τους βουλευτές, δεν υπήρχαν εκπρόσωποι των κομμουνιστών και πολλών άλλων αριστερών κομμάτων. Από αυτούς που ήταν παρόντες, η ομιλία των Ουκρανών χαιρετίστηκε με χειροκροτήματα μόνο από δύο πολιτικές δυνάμεις - εκπροσώπους του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ).

 Οι υπόλοιποι δεν σηκώθηκαν και δεν χειροκροτούσαν», δήλωσε στην εφημερίδα VZGLYAD μέλος της Εταιρείας Ελλήνων της Μόσχας, ο δημοσιογράφος Νίκος Σιδηρόπουλος.

  Πάλι στο προσκήνιο για τον λάθος λόγο η χώρα μας με τις αστοχίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη-Τι απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατόπιν εορτής.

«Λανθασμένη και άστοχη» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, την συμπερίληψη στην ομιλία Ζελένσκι μηνύματος μέλους του τάγματος του Αζόφ. Ο κ. Οικονόμου, παράλληλα, επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντας «εξοργιστική και ανέντιμη τη χρήση αυτού του λάθους από μερίδα της αντιπολίτευσης, με πρωτοστάτη τον κ. Τσίπρα, ώστε να δικαιολογήσουν για άλλη μια φορά τη ρωσική εισβολή».

Σε δήλωσή του ο κ. Οικονόμου αναφέρει: 

«Ο Πρόεδρος Ζελένσκι, στην ομιλία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, περιέγραψε τα δεινά που προκαλεί στον ουκρανικό λαό η ρωσική εισβολή και εστίασε στην ηρωική αντίσταση του λαού του.

Η συμπερίληψη στην ομιλία του μηνύματος μέλους του τάγματος Αζόφ ήταν λανθασμένη και άστοχη.

Είναι όμως εξοργιστική και ανέντιμη η χρήση αυτού του λάθους από μερίδα της αντιπολίτευσης, με πρωτοστάτη τον κ. Τσίπρα, ώστε να δικαιολογήσουν για άλλη μια φορά τη ρωσική εισβολή. Μια εισβολή που προκαλεί εκτελέσεις αμάχων και ανθρωπιστική καταστροφή.

Αν κάτι είναι ντροπή είναι να μην παίρνουν καθαρή θέση. Ντροπή είναι οι ίσες αποστάσεις και η στάση αγγαρείας που κράτησαν σήμερα στη Βουλή. Ήλθε η ώρα των καθαρών απαντήσεων: είναι με τους Ουκρανούς, που μάχονται για την ελευθερία τους, ή με τους εισβολείς του Πούτιν; Άλλη εναλλακτική δεν υπάρχει».


Πηγές προσκείμενες στον Πρόεδρο της Βουλής ανέφεραν ότι η ενημέρωση για την παρουσία των δύο Ουκρανών στρατιωτικών δόθηκε σήμερα λίγο πριν από την ομιλία Ζελένσκι. Επιπλέον, πρόσθεταν ότι ουδέποτε υπήρχε ενημέρωση ότι επρόκειτο για μαχητή του τάγματος Αζόφ.

https://www.pentapostagma.gr/

( σε αυτή τη περίπτωση, άν ήσαν...αρτιμελείς, θα έπρεπε να διακόψουν αμέσως τη σύνδεση.

Juan)