27.4.22

Θα πληρώσει με ρούβλια η Ελλάδα το φυσικό αέριο από τη Ρωσία; Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη περί ενέργειας

 

Ανοίξτε πάλι τα λιγνιτορυχεία και αφήστε-τουλάχιστον προς το παρόν- τη πράσινη ανάπτυξη και τα παραμύθια της...Χαλιμάς!
Juan


Με τι θα πληρώσει το ρωσικό φυσικό αέριο η Ελλάδα; Θα πληρώσουμε με ρούβλια; Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου αφήνει αυτό το ερώτημα αναπάντητο και αναφέρει ότι η Ελλάδα στο τρίτο 10ήμερο του Μαίου θα πληρώσει κανονικά την Gazprom. Ελπίζουν ότι μέχρι τότε κάτι θα έχει αλλάξει και η Μόσχα θα δέχεται πληρωμές σε άλλα νομίσματα; Δύσκολο και με τις ελπίδες και τις συσκέψεις πολιτική δεν ασκείται.

Τι διαπίστωσαν τέλος πάντων σε αυτή τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου;

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων γράφει:

«Η διαπίστωση ότι υπάρχει ενεργειακή επάρκεια και δεν αναμένεται να προκύψει διαταραχή στην προμήθεια της χώρας, προέκυψε από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με την ενεργειακή επάρκεια μετά τις χθεσινές αποφάσεις της Gazprom.

Οι επόμενες πληρωμές προς την Gazprom πρόκειται να γίνουν το τρίτο 10ημερο του Μαΐου. Όπως τονίστηκε κατά τη σύσκεψη, η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει ενεργειακά ασφαλής. Να σημειωθεί επίσης ότι από το υπουργείο Ενέργειας έχει ήδη ανακοινωθεί αναλυτικό σχέδιο για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών σε οποιαδήποτε εξέλιξη». 

Τι δικό μας σχόλιο; Ας κρατάμε πολύ μικρό καλάθι για τις πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις…

https://www.militaire.gr/