3.4.22

Επέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας επιχειρεί το καθεστώς Β.Ζελένσκι: Ζητεί να απαγορευτούν οι πορείες των πολιτών κατά της ρωσοφοβίας και του ναζισμού

Κάπου τα μπέρδεψες κ. Ζελένσκι!
Εδώ δεν είναι ούτε Ρωσία ούτε Ουκρανία και ΕΔΩ 
οι αντιδράσεις των Ελλήνων δεν ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΝΤΑΙ από την εκάστοτε κυβέρνηση.Και τα όπλα που σας στείλαμε κακώς σας τα στείλαμε. Μη ζητάτε και τα "ρέστα" Και όσο για τη Ρωσία  ( διαφωνούμε κάθετα και κατηγορηματικά με τις πράξεις της) ας μη κρυβόμαστε και εσείς δεν είστε άμοιροι ευθυνών
Juan


Η ουκρανική πρεσβεία απέστειλε ρηματική διακοίνωση στο ΥΠΕΞ !!!

Σε συγκέντρωση και αυτοκινητοπομπή καλούν σήμερα οι Έλληνες πολίτες που αντιτίθενται στην πολιτική της κυβέρνησης στο ουκρανικό, και παρά το ότι πρόκειται για μια λαϊκή κινητοποίηση το Κίεβο θεώρησε ότι μπορεί να επέμβει και σε εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας.

Μάλιστα έφτασαν σε σημείο να στείλουν Ρηματική Διακοίνωση στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας!!!

Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες που αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την πρώτη πορεία δεν άλλαξαν γνώμη:

Δείτε βίντεο από την Αθήνα

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
01:01

Και αντίστοιχο βίντεο από την Πάφο της Κύπρου:

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:34

Η ανακοίνωση της ουκρανικής πρεσβείας στην Ελλάδα

«Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την Ουκρανία για καταστολή της δημοκρατίας και των βασικών αρχών της, ιδίως του δικαιώματος του καθενός για ελευθερία του λόγου και του δικαιώματος για τη διεξαγωγή των ειρηνικών συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων!  

Οι επαναστάσεις του 2004 και του 2013-2014 μαρτυρούν τη δέσμευσή μας στις δημοκρατικές αρχές. Και από τις 24 Φεβρουαρίου 2022, για λογαριασμό όλου του προοδευτικού κόσμου, η Ουκρανία πολεμά ένα βάρβαρο κράτος, οι μέθοδοι προπαγάνδας του οποίου είναι γνωστά πολύ πέρα ​​από τα σύνορά του.  

Δεν είναι τυχαίο ότι με την απόφαση ορισμένων ευρωπαϊκών κρατων, και της Ελλάδας επίσης, έκλεισε η τηλεοπτική μετάδοση των ρωσικών τηλεοπτικών καναλιών ως πηγών ψευδών ή παραποιημένων πληροφοριών.

Ακόμη και τώρα η ευρέως προωθούμενη θέση της Ρωσίας για την υποτιθέμενη ρωσοφοβία που έχει κατακλύσει την Ευρώπη είναι στην πραγματικότητα μια προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή της ευρωπαϊκής κοινωνίας από τον εγκληματικό πόλεμο που διεξάγεται εναντίον της Ουκρανίας όχι μόνο από τον Πούτιν και τον στενό κύκλο του.  

Ειναι και οι Ρώσοι στρατιώτες και αξιωματικοί, που με 90% υποστήριξη (!!!) της κοινωνίας της επιτιθέμενης χώρας (όπως αποδεικνύεται από επίσημους ρωσικούς παράγοντες), καθώς και οι περισσότεροι Ρώσοι που ζουν στο εξωτερικό, κυριολεκτικά αυτές τις στιγμες σκοτώνουν πολίτες στην Ουκρανία, χωρίς έλεος ούτε για παιδιά ούτε για τους ηλικιωμένους.  Σπίτια, νηπιαγωγεία και νοσοκομεία στοχοποιούνται και καταστρέφονται σκόπιμα.  Οι Ρώσοι «απελευθερωτές» ληστεύουν σπίτια στην Ουκρανία και βιάζουν γυναίκες και κοπέλες.

Η ειρηνική Μαριούπολη μετατράπηκε σε ερείπια σε λίγες εβδομάδες της «ειδικής επιχείρησης».  Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, αλλά οι πραγματικοί αριθμοί είναι οι δεκάδες χιλιάδες αθώοι άνθρωποι που σκοτώθηκαν, τους οποίους, σύμφωνα με το ναζιστικό σενάριο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι “καλοί Ρώσοι” απλά δεν άφησαν να βγουν απο την πόλη.

Ήδη έχουμε μαρτυρίες από τη Γερμανία, όπου τις προάλλες έλαβε χώρα μια παρόμοια «ειρηνική» αυτοκινητοπομπή, ότι μετατράπηκε σε εκδήλωση ταξίματος στο «ρωσικό κόσμο» και σε υποστήριξη της πολιτικής του Πούτιν.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι καθόλου μη εκφοβισμένοι και καθόλου μη δυστυχισμένοι Ρώσοι περνούσαν ελεύθερα στους δρόμους των γερμανικών πόλεων με σημαίες της Ρωσίας και με κορδέλες του Αγίου Γεωργίου – το σύμβολο της παράνομης προσάρτησης της Κριμαίας.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η διεξαγωγή μιας τέτοιας εκδήλωσης αυτή τη στιγμή, όταν τα ρωσικά στρατεύματα και μισθοφόροι συνεχίζουν να καταστρέφουν τις ουκρανικές πόλεις και να σκοτώνουν τον ουκρανικό πληθυσμό, είναι ανεπίτρεπτη.

Καλούμε όλους τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται, για τους οποίους οι λέξεις «δημοκρατία», «ευρωπαϊκές αξίες», «ανθρώπινη ζωή» δεν είναι απλώς λέξεις, αλλά αποτελούν τέτοιες αξίες, για τις οποίες αγωνιστήκατε κάποτε, και για τις οποίες τώρα με τίμημα τη ζωή του αγωνίζεται ο ουκρανικός λαός, να κάνετε ό,τι είναι δυνατόν ώστε τέτοιου είδους εκδηλώσεις να μη διεξάγονται ποτέ στην Αθήνα – η πόλη, που είναι η πατρίδα της δημοκρατίας!

Η Πρεσβεία έχει αποστείλει τη σχετική Ρηματική Διακοίνωση στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας».

Να σημειώσουμε ότι ειρηνική πορεία υπέρ της Ρωσίας, κατά του ναζισμού και κατά του μίσους προς τον ρωσικό λαό θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Κυριακή 3 Απριλίου. 

Το μέρος συνάντησης είναι η Συγγρού-Φιξ, επί της Συγγρού, στις 18:00.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές «παρκάρουμε με αλάρμ στα δεξιά του δρόμου μέχρι να συγκεντρωθούμε όλοι και να ξεκινήσουμε πορεία προς το Σύνταγμα και η Βουλή, τους γύρω δρόμους (θα τους ανακοινώσουμε αναλυτικά) και μετά επιστροφή όλοι μέσω Συγγρού. 

Τις σημαίες θα τις φανερώσουμε, μόλις ξεκινήσουμε όλοι μαζί τη πορεία με τα αμάξια προς το Σύνταγμα». 

Επίσης οι διοργανωτές αναφέρουν ότι η πορεία δεν θα σταματήσει πουθενά, παρά μόνο στα κόκκινα φανάρια.

https://www.pronews.gr/

_____

Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη