30.4.22

Έντονες πιέσεις από το ΝΑΤΟ προς την Ελλάδα για να αποσύρουμε από τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου πυραυλικά συστήματα Ρωσικής κατασκευής και να τα στείλουμε στην Ουκρανία, για να ενισχυθεί η άμυνα της χώρας κατά της Ρωσικής εισβολής! Αδιανόητο για Ελληνική κυβέρνηση να δεχθεί κάτι τέτοιο!

Αν φύγουν τα πυραυλικά συστήματα από την Ελλάδα κ. Μητσοτάκη, να φύγετε και εσείς
μαζί τους. Γι αυτό σας κάλεσαν ( με τιμές) στις ΗΠΑ;
Juan

 Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του europost.gr, έντονες πιέσεις ασκούνται από το ΝΑΤΟ προς την Ελληνική κυβέρνηση για την αποστολή πυραυλικών συστημάτων Ρωσικής κατασκευής από τα ακριτικά μας νησιά στην Ουκρανία, προκειμένου να ενισχυθεί η άμυνα της συγκεκριμένης χώρας απέναντι στους Ρώσους εισβολείς. Οι πιέσεις αυτές προκαλούν ήδη μεγάλο πονοκέφαλο στον Πρωθυπουργό και στους αρμοδίους Υπουργούς και θεωρείται, περίπου βέβαιον, ότι θα κλιμακωθούν κατά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον περί τα μέσα Μαΐου.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα έχει στη διάθεσή της σταθερά, αλλά και αυτοκινούμενα, πυραυλικά συστήματα Ρωσικής κατασκευής, τα οποία έχουν αναπτυχθεί σε όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και αποτελούν ισχυρότατη δύναμη αποτροπής απέναντι στους Τούρκους, οι οποίοι γνωρίζουν καλά ότι, αν τολμήσουν να επιτεθούν στην Ελλάδα το πυραυλικό αυτό πυροβολικό είναι σε θέση να τους προκαλέσει συντριπτικά πλήγματα σε στρατηγικής σημασίας γεωγραφικές ζώνες της Μικράς Ασίας.

Υπό αυτές τις συνθήκες, λοιπόν, είναι αδιανόητο να υπάρξει Ελληνική κυβέρνηση, που θα δεχθεί να συζητήσει την προοπτική της απομάκρυνσης των βαρέων αυτών όπλων από τα νησιά μας, ανοίγοντας έτσι το δρόμο, εκ του πλαγίου, για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, με πρόσχημα την ενίσχυση της Ουκρανικής Άμυνας με βαρέα όπλα Ρωσικής κατασκευής, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει καλύτερα και ευκολότερα το στρατιωτικό προσωπικό της Ουκρανίας!

Όταν είναι πρόδηλο και πασιφανές και από τις τελευταίες άθλιες προκλήσεις των Τούρκων, που έκαναν σουρωτήρι τον Εναέριο Χώρο του Αιγαίου, ότι η Τουρκία απειλεί ευθέως την Εθνική κυριαρχία της Ελλάδος και είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει και πολεμική βία για να το πετύχει, τα ακριτικά μας νησιά χρειάζονται μεγαλύτερη ενίσχυση της αμυντικής τους θωράκισης και όχι αποδυνάμωση της αμυντικής στρατηγικής τους, με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιαδήποτε δικαιολογία!

https://europost.gr/