12.4.22

Ξεσάλωσαν οι Τούρκοι με την στάση των ΗΠΑ και ονειρεύονται εισβολή από τον Έβρο-Τούρκος Πτέραρχος δίνει στίγμα

 

Η Ουάσιγκτον άνοιξε την όρεξη των Τούρκων κατά της Ελλάδος για να τους γράψει ανάποδα η ιστορία

Δεν πρόκειται καθόλου για δήθεν επικίνδυνη ρητορική, ούτε για αύξηση της έντασης ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, οι δηλώσεις του Τούρκου απόστρατου Αντιπτέραρχου Ε.Καρακούς,  αλλά για υπαρκτά επιθετικά σχέδια της Άγκυρας κατά της Δυτικής Θράκης, μετά το χάιδεμα των ΗΠΑ λόγω Ουκρανίας.

Ο Ερντογάν Καρακούς ανέφερε ότι δήθεν η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης με την στρατικοποίηση των ελληνικών νησιών, ενώ ταυτόχρονα τονίζει “ότι η Τουρκία θα ήθελε «ελεύθερο πεδίο» για εισβολή από τον Έβρο”.

Ο ίδιος, μιλώντας στο CNNturk, ανέφερε ότι «η στήριξη της Ελλάδας από τη Δύση συνεχίζεται και η Ελλάδα παραβιάζει τις Συνθήκες. Η πλέον σοβαρή περίπτωση είναι αυτή του νησιού Λήμνος, (για το οποίο επικαλείται μάλιστα και την συνθήκη του Μοντρέ) που δεν είναι αφοπλισμένο. Οι Έλληνες εκεί κατασκεύασαν ένα πολεμικό αεροδρόμιο, από το οποίο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη έρχονται αντιμέτωπα με τα δικά μας. Δηλαδή οι περισσότερες παραβιάσεις γίνονται στον εναέριο χώρο».

Αυτό ήταν, είναι και θα είναι όσο υπάρχει τουρκικό κράτος, το κύριο σχέδιο της Άγκυρας κατά της Ελλάδος, αφού ολόκληρες γενιές γαλουχήθηκαν στην γειτονική χώρα, με το όραμα της επιστροφής στα πρώην Οθωμανικά εδάφη της Βαλκανικής.

Έχουμε τονίσει ότι υπάρχουν τουρκικά επιτελικά σχέδια για πιθανή επίθεση κατά της Ελλάδος από Έβρο και νησιά, εδώ και δεκαετίες στον τουρκικό στρατό.

Υπενθυμίζουμε ότι η παρουσία των Αμερικανών στην Δυτική Θράκη είχε προκαλέσει οργή σε ορισμένους κύκλους της μουσουλμανικής μειονότητας, οι οποίοι μέσω μειονοτικής εφημερίδας εξέδωσαν και “φιρμάνι” και προειδοποιούν Ελλάδα-ΗΠΑ, με μια πρωτόγνωρη στάση .

“Προσπαθούμε να παρακολουθούμε την αμερικανική παρουσία στη Δυτική Θράκη όπως κάθε οργανισμός τύπου. Άλλωστε, αυτό πρέπει να είναι καθήκον κάθε δημοσιογράφου. Δεν είμαστε εναντίον των Αμερικανών.
Ωστόσο, αν (οι ΗΠΑ) προσπαθήσουν να αρνηθούν την παρουσία μας στη Δυτική Θράκη, να αναζητήσουν νέες ταυτότητες, να μας αγνοήσουν, να μας χωρίσουν σε ομάδες, “θα πούμε να αποχωρήσουν οι Αμερικανοί εκτός της Δυτικής Θράκης
”, ανέφερε παλαιότερα μειονοτική εφημερίδα  υπακούωντας στα κελέυσματα της Άγκυρας την οποία εξυπηρετεί τώρα η κυβέρνηση Μπάιντεν τόσο απροκάλυπτα.

Την πληροφορία για τουρκικό σχέδιο κατά του Έβρου δια μέσω  της Βουλγαρίας, μας την είχε γνωστοποιήσει ο Μεσούτ Χακκί Τζασίν, σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ρ.Ν. Ερντογάν, ειδικός για θέματα Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής, και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του ιδιωτικού Πανεπιστημίου Yeditepe της Κωνσταντινούπολης.

 Σε εκπομπή γνώμης στο CNN Turk, και ενώ η συζήτηση για τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα είχε φτάσει στο ζενίθ, αφού ο Έβρος είναι ως γνωστόν απροσπέλαστος, παίρνει τον λόγο σύμβουλος του Ερντογάν με το όνομα Μεσούτ Χακκί Τζασίν, και δηλώνει ευθαρσώς  πως υπάρχει λύση καθώς “ο  τουρκικός στρατός μπορεί να εισέλθει εντός ελληνικού εδάφους μέσω Βουλγαρίας και υπερφαλαγγίζοντας τις ελληνικές δυνάμεις¨.

Είναι όμως ένα τέτοιο σχέδιο εφικτό εν έτει 2022;

Καταρχήν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν λάβει εδώ και χρόνια τα μέτρα τους για όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και για την περίπτωση πιθανή τουρκικής ταχείας προέλασης στην Βουλγαρία και επίθεση κατά του Έβρου από την "πίσω πλευρά".

Δεύτερον, η χώρα μας έχει σχέδια ακόμα και για αναταραχή στην μεγάλη τουρκική μειονότητα στην Βουλγαρία που διαβιεί σε περιοχές κοντά των ελληνικών συνόρων.

Το πιο σημαντικό όμως σε όλα αυτά τα σενάριο, το τονίζουμε αυτό, είναι το ζήτημα του κατά πόσο η Τουρκία θα τολμήσει να επιχειρήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο ευρισκόμενη εντός του ΝΑΤΟ.


Μεταξύ αυτών των ενεργειών, ήταν κτυπήματα σε μουσουλμανικά τεμένη προκειμένου να θιγεί το θρησκευτικό συναίσθημα του τουρκικού λαού, να βρεθούν εξιλαστήρια θύματα στο χώρο των μειονοτήτων τα οποία να κατηγορηθούν γι αυτές τις ενέργειες, μετατρέποντας έτσι τον τουρκικό λαό σε έναν εύκολα καθοδηγούμενο όχλο, ο οποίος θα ζητούσε εκδίκηση υποκινούμενος φυσικά από το βαθύ τουρκικό κράτος και μέρος των τουρκικών μέσων ενημέρωσης.Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το παλαιότερο  σχέδιο «Βαριοπούλα», προβλεπόταν αρχικά μια σειρά από προβοκατόρικες τουρκικές ενέργειες, οι οποίες θα οδηγούσαν σε ραγδαία όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Η "τουρκοποίηση" της Θράκης είναι ένα σχέδιο που εδώ και καιρό προσπαθεί να υλοποιήσει η Άγκυρα, και το ΚΙΕΦ αποτελεί το ισχυρότερο όπλο της, εκμεταλλευόμενο τις μειονοτικές ψήφους, αλλά η πλειοψηφία των μουσουλμάνων στην Δυτική Θράκη δεν σιγοντάρει πλέον τα σχέδια του Ερντογάν και γνωρίζει τι γίνεται στην Τουρκία, όσο για τον Έβρο και τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, μεταφέρουμε στον Τούρκο απόστρατο αξιωματικό  ότι οι Τούρκοι δεν θα μπορέσουν ούτε να εισχωρήσουν, ούτε να τον προσπεράσουν.

https://www.pentapostagma.gr/