19.4.22

Ρωσικό αεροσκάφος έκανε τον… γύρο της Ευρώπης για να παραλάβει τους διπλωμάτες που απέλασε η Ελλάδα !

 

Να πάμε σε έναν καθρέφτη και να...συγχαρούμε τον εαυτό μας καταλλήλως...
Juan

Τον γύρο της Ευρώπης αναγκάστηκε να κάνει το ρωσικό αεροσκάφος που έστειλε η Μόσχα για να παραλάβει τους διπλωμάτες που απέλασαν Ελλάδα και Ισπανία, εξαιτίας της απαγόρευσης που έχουν επιβάλει πολλές ευρωπαϊκές χώρες για τις ρωσικές πτήσεις στον εναέριο χώρο τους.

Όπως έδειξαν δεδομένα από τον ιστότοπο αεροπορικής παρακολούθησης FlightRadar24, το αεροσκάφος διένυσε συνολικά 15.000 χιλιόμετρα για να ολοκληρώσει την αποστολή του.

Ρωσικό αεροσκάφος έκανε τον… γύρο της Ευρώπης για να παραλάβει τους διπλωμάτες που απέλασε η Ελλάδα-1
Το αεροσκάφος πραγματοποίησε την κυκλική διαδρομή εξαιτίας της απαγόρευσης για τις ρωσικές πτήσεις

«Ενώ η Ισπανία και η Ελλάδα έκαναν μία μοναδική εξαίρεση για την είσοδο του αεροσκάφους στον εναέριο χώρο τους, το αεροσκάφος έκανε τον γύρο άλλων χωρών όπου παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση», σημείωσε ο ιστότοπος και πρόσθεσε πως «το συνολικό δρομολόγιο ήταν 15.163 χιλιόμετρα, λίγο λιγότερο από τη μεγαλύτερη πτήση του κόσμου μεταξύ Σιγκαπούρης και Νέας Υόρκης».

Στις 6 Απριλίου το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την απέλαση 12 μελών Διπλωματικών και Προξενικών Αποστολών της Ρωσίας στην χώρα μας, τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως πρόσωπα μη αρεστά στην Ελλάδα (personae non gratae).

Όπως ανέφερε το ΥΠΕΞ, οι Ρώσοι διπλωμάτες κηρύχθηκαν ανεπιθύμητοι σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης για της Διπλωματικές Υποθέσεις του 1961 και της Σύμβασης της Βιέννης για τις Προξενικές Υποθέσεις του 1963.

Στο πλαίσιο αυτό, η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας, Μαρία Ζαχάροβα, έκανε λόγο για «εχθρική κίνηση» από πλευράς της Αθήνας «πρωτοφανή για τις ελληνορωσικές σχέσεις» και προειδοποίησε πως η Μόσχα θα απαντήσει καταλλήλως.

https://www.kathimerini.gr/