21.4.22

Ελληνικό AWACS από την Ρουμανία παρακολουθεί ρωσικές δυνάμεις-Μεγάλη αμερικανική βοήθεια στα σύνορα με Ουκρανία

 

Είχα την εντύπωση ότι τα οπλικά μας συστήματα τα αγοράζαμε για να αντιμετωπίσουμε
την επερχόμενη τουρκική επίθεση!
Juan

Ο Τ.Μπαίντεν ετοιμάζει τηλεδιάσκεψη με τις χώρες του ΝΑΤΟ μετά την ρωσική επίθεση προμηνύοντας άγριες εξελίξεις το επόμενο διάστημα.


Από τη Λήμνο απογειώθηκε σήμερα αποστολή επιτήρησης που πραγματοποίησε ένα ελληνικό αεροσκάφος AWACS Embraer EMB-145 AEW&C της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας (αριθμ. 729).

Το αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας παρέχει κάλυψη του εναέριου χώρου της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, αναφέρει γνωστή ιστοσελίδα.


Στην ίδια περιοχή φτάνει αποστολή αμυντικής βοήθειας του  στρατού των ΗΠΑ  στα σύνορα της Ουκρανίας.
Ένας Αμερικανός αξιωματούχος ανακοίνωσε ότι αμυντική βοήθεια ύψους 800 εκατ. δολαρίων έφτασε στα σύνορα με την Ουκρανία.

‘Έχουν υλοποιηθεί Τέσσερις πτήσεις αεροσκαφών μας μόνο χθες στην περιοχή (της Ρουμανίας), με την αποστολή ελικοπτέρων, τζιπ HUMVEE και ΤΟΜΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συγκαλέσει σύσκεψη των συμμάχων χωρών μετά την μεγάλη ρωσική επίθεση στην Α.Ουκρανία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα συγκαλέσει μια συνάντηση των συμμάχων χωρών, για να συζητήσουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία την Τρίτη, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, μετά την ανακοίνωση του Κίεβου ότι η Ρωσία εξαπέλυσε νέα μεγάλη επίθεση στα ανατολικά της χώρας.

Η συνάντηση, που ανακοινώθηκε στο πρόγραμμα του Μπάιντεν, «είναι μέρος του τακτικού συντονισμού μας με τους συμμάχους και τους εταίρους για την υποστήριξη της Ουκρανίας», είπε ένας αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο ΑΦΠ, χωρίς να κατονομάσει ποιος θα συμπεριληφθεί στην τηλεδιάσκεψη.

Η κίνηση αυτή των ΗΠΑ, ίσως λέμε σηματοδοτήσει εξελίξεις στην περιοχή, με την αποστολή επιπρόσθετων δυνάμεων από τις χώρες του ΝΑΤΟ, με βαρύ οπλισμό, με σκοπό να μην επεκταθεί η ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα εκτός Ουκρανίας.

Υπενθυμίζουμε ότι “πολεμικές προετοιμασίες” έχουμε στο γειτονικό κρατίδιο των Σκοπίων υπό την ηγεσία του αμερικανικού στρατού, αφού η δύναμη Ταχείας επεμβάσεως θα κινητοποιήσει περίπου 4.000 στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων χιλίων επίλεκτων αλεξιπτωτιστών από επτά χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιταλίας, του Μαυροβουνίου και της Αλβανίας, διεξάγοντας άσκηση με την ονομασία “Swift Response 2022”.

Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, ετοιμάζεται αερομεταφερόμενη δύναμη για την διεξαγωγή αερομεταφερόμενης επιχείρησης με στόχο τη βελτίωση της προετοιμασίας της Αμερικανικής Δύναμης Άμεσης Αντίδρασης, η οποία εξοπλίζεται από στοιχεία της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας, για «την προώθηση της διαλειτουργικότητας και της ολοκλήρωσης των συμμαχικών δυνάμεων".

Αν και η όλη προσπάθεια αφορά αεραποβατικές και ναυτικές επιχειρήσεις, αυτή η συνεργασία θα δώσει μια νέα απεικόνιση του νέου σχεδιασμού του ΝΑΤΟ για την κατάσταση στην Ουκρανία, ξεκινώντας από τις 25 Απριλίου.

Πράγματι, οργανωμένο στην περιοχή των Σκοπίων, η δύναμη Ταχείας επεμβάσεως υπό την εποπτεία του αμερικανικού στρατού, θα κινητοποιήσει περίπου 4.000 επίλεκτους στρατιώτες, με στόχο τη βελτίωση της προετοιμασίας της Αμερικανικής Δύναμης Άμεσης Αντίδρασης [IRF], με σαφείς στόχους στα σύνορα με την Ουκρανία.

Η όλη δραστηριότητα και οι κινήσεις του ΝΑΤΟ συνηγορούν ότι η δύση προετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία, εγκαινιάζοντας το νέο ψυχρό πόλεμο, κατά Ρωσίας και Κίνας, κάτι που φέρνει δυσοίωνες προβλέψεις  για την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο.