26.4.22

Ο ρωσικός Στρατός "ante portas": Άνοιξαν πυρ με RPG στην Υπερδνειστερία - Αντάρτικο στην Οδησσό

 Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Σε κατάσταση άμεσης ετοιμότητας για μετάβαση στην Υπερδνειστερία βρίσκονται οι ρωσικές δυνάμεις μετά την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε με RPG στο “Υπουργείο Ασφάλειας” της αυτοανακηρυσσόμενης Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένοπλοι άνοιξαν πυρ 2 φορές με αντιαρματικούς πυραύλους RPG-22 και RPG-27 σοβιετικής κατασκευής. Μάλιστα οι άγνωστοι ένοπλοι τα… άφησαν σε δρόμο κοντά στο σημείο του συμβάντος.

Η αφορμή μόλις δόθηκε για την Ρωσία.

Ο βουλευτής του Ανώτατου Συμβουλίου (νομοθετικό σώμα της Υπερδνειστερίας) Αντρέι Σαφόνοφ επιβεβαίωσε την επίθεση.

Εδώ και ημέρες, οι αρχές ασφαλείας της Υπερδνειστερίας ανέφεραν πως το αυτοανακηρυγμένο κρατίδιο δέχεται κυβερνοεπιθέσεις από την Ουκρανία ενώ υπάρχει και μπαράζ τρομοκρατικών απειλών για τοποθετήσεις βομβών σε ιδρύματα και κυβερνητικά κτίρια.

Στα μέσα ενημέρωσης της Υπερδνειστερίας εμφανίστηκαν πληροφορίες ότι οι τρομοκράτες τηλεφωνούσαν από το έδαφος της Ουκρανίας.

“Ήθελαν νεκρό τον Υπουργό”

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της Υπερδνειστερίας, περίπου στις 17:00 στο κτίριο του Υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Manoilov και Karl Marx στο Tiraspol, σημειώθηκαν αρκετές εκρήξεις,

Ρωσικά ΜΜΕ  αναφέρουν πως “άγνωστοι ένοπλοι επιτέθηκαν στο κτίριο του Υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας της Υπερδνειστερίας, που βρίσκεται στη διεύθυνση Manoilova, 42. Παράθυρα και πόρτες έσπασαν στο ίδιο το κτίριο, ενώ ζημιές υπέστησαν και παράθυρα σε γειτονικά σπίτια.

Η κυκλοφορία στην περιοχή του υπουργείου είναι αποκλεισμένη, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο σημείο. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δεν υπήρξαν νεκροί ή τραυματίες, κατά τη διάρκεια της επίθεσης καθώς το κτίριο ήταν άδειο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι βολές έγιναν από RPG.

Παράλληλα, τονίζεται ότι το βασικό χτύπημα έγινε στον δεύτερο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο του υπουργού Κρατικής Ασφάλειας. Δεν υπάρχουν ακόμα άλλες λεπτομέρειες”.

Αξιοσημείωτο είναι ότι σήμερα το πρωί ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο δήλωσε ότι οι ρωσικές αρχές δεν βλέπουν καμία προϋπόθεση για κλιμάκωση της κατάστασης στην Υπερδνειστερία.

«Δεν βλέπουμε κανέναν κίνδυνο. Η θέση μας παραμένει η ίδια: υπερασπιζόμαστε μια ειρηνική διευθέτηση του προβλήματος της Υπερδνειστερίας, σεβόμενοι παράλληλα την εδαφική ακεραιότητα της Μολδαβίας και το ειδικό καθεστώς αυτής της περιοχής στη σύνθεσή της», είπε.

Ο βουλευτής του κοινοβουλίου της Μολδαβίας Μπογκντάν Τσιρδέα ανέφερε ότι ο βομβαρδισμός του κτιρίου της Υπερδνειστερίας θα μπορούσε να είναι αντίδραση σε δήλωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Το μήνυμα είναι κάτι παραπάνω από σαφές: δεν ελέγχετε την κατάσταση στην περιοχή. Μπορούμε να ανατινάξουμε τα πάντα εδώ ανά πάσα στιγμή. Αυτό δεν είναι πλέον δικό σας, αλλά δικιάς μας ζώνη επιρροής και ελέγχου», έγραψε ο Tsyrdya.

“Πρέπει να κλείσουμε τα σύνορα της Ουκρανίας με το ΝΑΤΟ”

Η Ρωσία ψάχνει αφορμή για να δικαιολογήσει σε πρώτη φάση την ενίσχυση των δυνάμεων της στην Υπερδνειστερία. Σε δεύτερο χρόνο θα εξαπολύσει επίθεση ώστε να σφραγίσει τα σύνορα με Ουκρανία και να ανοίξει μέτωπο προς Οδησσό.

Ρώσοι αναλυτές τονίζουν πως πρέπει τα σύνορα της Ουκρανίας ειδικά με την Ρουμανία και την Μολδαβία να κλείσουν άμεσα. Αναφέρουν χαρακτηριστικά:

“Δεν θα υπάρχει νίκη αν δεν κλείσουμε τα σύνορα της Ουκρανίας με το ΝΑΤΟ.

Έχουν περάσει ακριβώς 2 μήνες από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης αλλά μέχρι στιγμής δεν φαίνεται το τέλος. Ο λόγος είναι ότι, έχοντας κοινά σύνορα με τις χώρες του ΝΑΤΟ, το Κίεβο συνεχίζει να λαμβάνει όλα όσα χρειάζεται για να διεξάγει πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Δεν μιλάμε μόνο για όπλα και πυρομαχικά, αλλά και για το «αίμα του πολέμου» – καύσιμα και λιπαντικά, χωρίς τα οποία η αεροπορία και τα τεθωρακισμένα οχήματα μετατρέπονται σε σχεδόν άχρηστο σίδηρο.

Τους τελευταίους 2 μήνες, μαζικές επιθέσεις με πυραύλους και βόμβες εξαπολύθηκαν με συνέπεια στην υποδομή των Ουκρανών, στις αποθήκες πετρελαίου και καυσίμων. Επιτεύχθηκε κάποια επιτυχία αλλά δεν παρέλυσε εντελώς την εχθρική πολεμική μηχανή.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και η Εθνική Φρουρά παραλαμβάνουν με ασφάλεια καύσιμα και λιπαντικά ​​από τα σύνορα με την Πολωνία και τη Ρουμανία. Τα καύσιμα παραδίδονται μέσω Λιθουανίας και Πολωνίας τόσο μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου όσο και με βυτιοφόρα.

Υπάρχουν πολλές αναφορές για το πώς τα τρένα με καύσιμα από τη γειτονική Μολδαβία πηγαίνουν στην Ουκρανία κάθε ώρα επιπλέον της προμήθειας βαρέων όπλων και πυρομαχικών για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και της Εθνικής Φρουράς.

Με άλλα λόγια, μέχρι να αποκλειστούν τα σύνορα με Πολωνία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Ρουμανία και Μολδαβία.

Δύο επιλογές

Επιλογή 1 . Η στρατιωτική επιχείρηση έδειξε ότι οι χερσαίες δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν επαρκούν ταυτόχρονα για όλες τις κατευθύνσεις, ακόμη και μόνο εναντίον της Ουκρανίας. Αυτός είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος για να σκεφτούμε πώς θα πολεμήσουμε ενάντια στο αμέτρητα ισχυρότερο μπλοκ του ΝΑΤΟ και να βγάλουμε τα σωστά συμπεράσματα για την ανάγκη περαιτέρω αύξησης των Ενόπλων Δυνάμεων. Αλλά κάτι πρέπει να γίνει για την Ουκρανία εδώ και τώρα.

Επομένως, η σωστή απόφαση είναι να χωρίσουμε την επιχείρηση σε στάδια.

Στο δεύτερο στάδιο, είναι απαραίτητο να “σπάσουν” οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στο Ντονμπάς, να αποκλειστεί το Χάρκοβο και άλλες μεγάλες πόλεις της Ανατολικής Ουκρανίας, να φτάσουμε στην Υπερδνειστερία, αποκόπτοντας την Κεντρική Ουκρανία από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Στο τρίτο στάδιο, η επιχείρηση αποκοπής της Κεντρικής Ουκρανίας από τη Δυτική Ουκρανία προκειμένου να διακοπεί η ροή στρατιωτικών προμηθειών από το μπλοκ του ΝΑΤΟ.

Επιλογή 2. Ένα παρόμοιο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί εάν εγκαταλείψουμε την περιορισμένη μορφή της στρατιωτικής επιχείρησης και κηρύξουμε έναν πλήρη πόλεμο στην Ουκρανία. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να εισβάλουμε στο έδαφός τους.

Διαβάστε επίσης ΕΔΩ

Στη δίνη πολέμου η Μολδαβία: Επίθεση από Υπερδνειστερία για “τανάλια” σε Οδησσό – 60.000 εφέδρους στέλνει η Ρωσία

Αντάρτικο στην Οδησσό

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Οδησσό εμφανίστηκε ομάδα που μάχεται τον Ουκρανικό Στρατό. Προφανώς πρόκειται για φιλορωσική παραστρατιωτική δύναμη.

Τα μέλη της οργάνωση αυτής κάλεσαν τους ουκρανούς Στρατιώτες να παραδώσουν τα όπλα και να μην υπακούσουν σε εντολές ανωτέρων.

Κάτι ετοιμάζεται στον άξονα Οδησσός-Υπερδνειστερία…

Εικόνες από το χτύπημα στην Υπερδνειστερία

Image

Image

Image

https://warnews247.gr/

______________________

Αναρτήθηκε στην Efenpress, από τον Μιχάλη Τσολάκη