12.4.22

Πυροβολισμοί σε σταθμό του μετρό στη Νέα Υόρκη - Τουλάχιστον 13 τραυματίες

Γράφει ο Δημήτρης Δρίζος

Πυροβολισμοί σε σταθμό του μετρό στη Νέα Υόρκη - Τουλάχιστον 13 τραυματίες

Άγνωστος άνοιξε πυρ σε σταθμό μετρό στη Νέα Υόρκη - Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον δεκατρείς τραυματίες


Συναγερμός έχει σημάνει στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης μετά από αναφορές για πυροβολισμούς σε σταθμούς του μετρό.

Σύμφωνα με το ABC, πυροβολισμοί σημειώθηκαν στους σταθμούς 36th street στο Sunset Park και 25th street στο Greenwood Heights.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι άγνωστος άνδρας με στολή εργαζομένου, άρχισε να πυροβολεί το πλήθος και να πετάει μηχανισμούς καπνού. Όπως αναφέρει το CNN, πέντε άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στο μετρό και συνολικά 13, ενώ ένας εξ αυτών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο ύποπτος κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται από τις Αρχές ενώ κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για δυο ενόπλους.

Η Μητροπολιτική Αρχή Μεταφορών, η οποία διαχειρίζεται το μετρό της πόλης, είπε ότι δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες επιπλέον λεπτομέρειες.

Οι αξιωματούχοι διέλευσης είπαν ότι τα τρένα στις γραμμές D, N και R θα καθυστερήσουν λόγω της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, οι έρευνες για τον εντοπισμό των εκρηκτικών μηχανισμών συνεχίζονται ενώ καλεί τους πολίτες να αποφύγουν της 36th Street και την 4th Avenue.

«Λόγω της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, οι πολίτες καλούνται να αποφύγουν τις 36th Stret και 4th Avenue. Στο σημείο βρίσκονται οχήματα έκτακτης ανάγκης», αναφέρει το «τιτίβισμα» της Αστυνομίας.

Λίγο αργότερα, με νέα ανάρτησή της στο twitter η αστυνομία της Νέας Υόρκης τόνισε πως εντοπίστηκαν «συσκευές που δεν είχαν ενεργοποιηθεί», χωρίς να διευκρινίζει αν ήταν εκρηκτικά ή συσκευές καπνού.

https://www.newsbomb.gr/