24.3.22

Θεόδωρος Λιόλιος: Αποκαλύψεις για τα πυρηνικά σε Ρωσία, Ουκρανία και Δύση (Vid)

 

Τις άγνωστες πτυχές αιτιών και αιτιατών για την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και πως οι ΗΠΑ οδηγούνται τελικά στο να μην δώσουν πυρηνικά καύσιμα στην Ουκρανία, επιβεβαιώνοντας έτσι μία από τις Ρωσικές αιτιάσεις πριν την έναρξη της καταδικαστέας εισβολής της στην Ουκρανία ανέλυσε ο Θεόδωρος Λόλιος*:

Κατά τον κ. Λιόλιο, όλο το μυστικό είναι από την μια η ανάπτυξη αντιπυραυλικής ασπίδας πέριξ της Ρωσίας ώστε να μπορούν να αναχαιτιστούν οι υπερηχητικοί πύραυλοι της Ρωσίας, που προς το παρόν το ΝΑΤΟ δεν έχει τρόπο άλλο να αντιμετωπίσει.

Ο κ. Λιόλιος, προχωρά σε αποκαλύψεις για τα πυρηνικά όπλα , τα πυρηνικά καύσιμα αλλά και τα πυραυλικά και αντιπυραυλικά συστήματα, που έν πολλοίς καθορίζουν και τις στρατηγικές στο πεδίο της αντιπαράθεσης μεταξύ Δύσης – Ρωσίας , με τον λαό της Ουκρανίας να πληρώνει το «μάρμαρο».

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα όσα λέει γύρω από τον αμφίπλευρο επικοινωνιακό «πόλεμο» της υπερβολής για τα πυρηνικά εργοστάσια στην Ουκρανία, αλλά και τις συνέπειες από την κατασκευή τέτοιων εργοστασίων στην Τουρκία , όπως και για την απειλή της Ρωσίας να σταματήσει τις εξαγωγές εμπλουτισμένου ουρανίου ως καύσιμό διεθνώς και τι αυτό θα σηματοδοτούσε παγκόσμια αν το υλοποιούσε.

*Καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής & Στρατιωτικών Επιστημών (ΣΣΕ) – Αν. Κοσμήτορας & Πρόεδρος Επιτροπής Ερευνών – Διευθυντής Τομέα Φυσικών Επιστημών & Εφαρμογών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) – Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων , Θεόδωρος Λιόλιος, ( στον @Ράδιο 98.4 και τον Γιώργο Σαχίνη στις 23 Μαρτίου 2022.)

https://infognomonpolitics.gr/

Αναρτήθηκε στην Efenpress από τον Μιχάλη Τσολάκη