12.3.22

Το Κίεβο ζήτησε από τον Κ.Μητσοτάκη να του παραδώσει τους S-300PMU1! – Θα το κάνει κι αυτό;

Ελπίζουμε να είναι ψεύτικη η είδηση  διαφορετικά,  είναι επιθυμία των ΗΠΑ. Αν πρόκειται να το κάνει και αυτό ο κ. Μητσοτάκης, τότε καλύτερα να πάει και αυτός μαζί με τους S300...με one-way ticket!
Juan
 

Επικίνδυνες εξελίξεις για την εθνική άμυνα

Το καθεστώς του Κιέβου ζήτησε από την Ελλάδα να παραδώσει τα αντιαεροπορικά συστήματα S-300PMU-1 για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την ρωσική Αεροπορία που έχει επιτύχει απόλυτη αεροπορική υπεροχή επάνω από την Ουκρανία.

Η είδηση κυκλοφορούσε εδώ και αρκετές ημέρες στο ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ειδικά μετά την δήλωση Μητσοτάκη για τα ρωσικά συστήματα που «θέλει να ξεφορτωθεί» γιατί «Είναι περασμένων δεκαετιών».

Kατά τον Κ.Μητσοτάκη τα S-300PMU-1 της Πολεμικής Αεροπορίας που αποτελούν το 100% της αντιαεροπορικής δύναμης της Κρήτης και προστατεύουν την 115 ΠΜ που είναι υπεύθυνη για την εναέρια άμυνα του νότιου Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, αλλά και της Κύπρου, «δεν είναι κρίσιμα για την εθνική άμυνα»!

Θα φανεί άμεσα αν η κυβέρνηση θα κάνει αποδεκτό το αίτημα.

Σε σχέση με της Σλοβακίας και της Βουλγαρίας τα συστήματα είναι πολύ πιο σύγχρονα και σε αρκετά καλή κατάσταση, τουλάχιστον η μία από τις δύο συστοιχίες.

Το παρακάτω tweet προέρχεται από λογαριασμό φιλικό στο Κίεβο.